Etusivu Kaupunki-info Ajankohtaista Kaupunginvaltuusto on vahvistanut Ylivieskan veroprosentit

Kaupunginvaltuusto on vahvistanut Ylivieskan veroprosentit vuodelle 2019 – tuloveroprosentti muuttui, kiinteistöverot ennallaan

Ylivieskan kaupungin tiedote 13.11.2018
Tämä tiedote on julkinen välittömästi.


Kaupunginvaltuusto on vahvistanut Ylivieskan veroprosentit vuodelle 2019 – tuloveroprosentti muuttui, kiinteistöverot ennallaan

  • Tuloveroprosentiksi vahvistettiin 22,00 %.
  • Kiinteistöveroprosentit ovat:
yleinen 1,30 %
vakituisten asuinrakennusten 0,70 %
muiden asuinrakennusten 1,15 %
voimalaitosten 3,10 %
rakentamaton rakennuspaikka 3,00 %
yleishyödyllisen yhteisön 0,00 %Kunnan tuloveroprosentti muuttui aiemmasta 21,50 %:sta 22,00 %:iin, koska muutoin vuoden 2019 talousarvio jäisi selvästi alijäämäiseksi.


” Ylivieskan kaupungin kasvu ja siitä seurannut voimakas investointitahti vaatii lisärahaa käyttötalouteen, jota on hankala saada muualta kuin verotuloista. Lisäksi Jokirannan koulun alaskirjaus painaa kaupungin taseen alijäämäiseksi. Tämä alijäämä on kuntalain mukaan katettava neljässä vuodessa ja veroprosentin nostosta huolimatta se tulee tekemään tiukkaa. ” perustelee talousjohtaja Joonas Yliluoma.


Kiinteistöveroprosentteihin ei tullut muutoksia. Kiinteistövero on kiinteistöveroprosentin mukainen osuus kiinteistön arvosta. Verovelvollinen on se, joka omistaa kiinteistön kalenterivuoden alkaessa.


Lisätietoja antaa

Talousjohtaja Joonas Yliluoma
joonas.yliluoma@ylivieska.fi
puh. 044 429 4222

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki