Etusivu Kaupunki-info Ajankohtaista Kirjasto siirtyi varausten itsepalvelunoutoon

Kirjasto siirtyi varausten itsepalvelunoutoon

Ylivieskan pääkirjastossa on otettu käyttöön varausten itsepalvelunouto. Asiakkaat saavat noutoilmoituksessa henkilökohtaisen numeron, jonka avulla varaukset löytyvät varattujen hyllystä. Varatussa aineistossa ei näy varaajan nimeä, vaan numero, joka säilyy samalla asiakkaalla samana kaikissa varauksissa jatkossa.

Noutoilmoitus tulee kirjastosta asiakkaan valinnan mukaan joko tekstiviestillä, sähköpostilla tai kirjeenä. Varausnumero näkyy heti viestin alussa. Viesti tai vähintään numero kannattaa ottaa mukaan, kun tulee varausta noutamaan. Henkilökunta auttaa tarvittaessa, kysy rohkeasti!
Varattujen hylly on lainaustiskin lähellä asiakkaiden saatavilla. Varausta noutaessa ei enää välttämättä tarvitse asioida palvelutiskillä, vaan varatun kirjan voi napata itse hyllystä ja lainata automaatilla.

Myös kirjaston palvelutiski on uudistunut. Sen yhteyteen on siirretty lainausautomaatti. Palautuksille on nyt ”luukku” tiskin yhteydessä. Siihen voi pudottaa palautukset, jos niistä ei ole mitään kysyttävää tai ei halua esimerkiksi uusia lainoja. Jos palautuksissa on jotakin epäselvää, kannattaa kääntyä henkilökunnan puoleen.

Uudella palvelutiskillä pyritään parantamaan henkilökunnan työergonomiaa ja vähentämään rutiininomaisen käsityön määrää asiakaspalvelussa. Henkilökunta suuntaa jatkossa työpanostaan yhä enemmän asiakkaiden opastamiseen ja tietopalveluun.

Kirjasto otti käyttöön varausten itsepalvelunoudon

Lainausautomaatti on siirretty uudistuneen palvelutiskin yhteyteen. Palautukset voi pudottaa luukkuun.

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus Joki ICT | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki