Etusivu Kaupunki-info Ajankohtaista Rahkolan koulun sisäilmaan liittyvät korjaustyöt edenneet

Rahkolan koulun sisäilmaan liittyvät korjaukset edenneet


Rahkolan koululla on koettu sisäilmaan liittyviä oireita koululaisten ja henkilökunnan keskuudessa. Keväällä 2018 rakennuksen kuntoa tutki Vahanen Rakennusfysiikka Oy ja tutkimusten perusteella koululla tuli tehdä jatkotutkimuksia sekä ilmatiiviyttä parantavia toimenpiteitä ja tasata ilmanvaihdon paine-eroja. Sisäilmatyöryhmä antoi 20.3.2018 suosituksen, että opetustoiminta siirretään päärakennuksesta korvaaviin tiloihin kevätlukukauden aikana. Väistötilat järjestettiin koulun pihalla olleisiin parakkeihin ja ammattiopistolta vuokrattuihin tiloihin.
Kesän 2018 aikana rakennettiin siirtotilat Rahkolan koulun pihalle, jolloin koko koulu voisi toimia syyslukukauden alkaessa samassa paikassa. Samalla vaihdettiin olemassa oleva parakki, jossa käyttäjät olivat myös kokeneet sisäilmaan liittyviä ongelmia.

Rahkolan koulun korjaussuunnitelmat ovat valmistuneet kahdessa erässä; 1. vaihe kesäkuun lopussa ja 2. vaihe elokuun lopussa. Ensimmäisen vaiheen suunnitelma koski ruokasalia ja ehdotetut korjaustoimenpiteet on tehty heinäkuun aikana Insinööritoimisto Jouni Mikkola Ky ja Vahanen Rakennusfysiikka Oy johdolla. Korjattu ruokasali otettiin käyttöön syyslukukauden alussa.

Terveysvalvonnan, opetustoimen ja tilapalveluiden viranhaltijat kokoontuivat 29.8. ja totesivat, että korjaustoimenpiteiden jälkeen ruokasalin käytössä ei ole koettu ongelmia ja tämän perusteella vastaavat toimenpiteet tehdään teknisen työn tiloissa, jotta koululla voidaan järjestää opetussuunnitelman mukaista käsityön opetusta.
Muilta osin koulun korjaussuunnitelmaa käsittelee Teknisten palveluiden lautakunta 16.10. pidettävässä kokouksessaan.


Lisätietoja antavat:

Kai Perttu
Ylivieskan kaupungin sivistysjohtaja
puh. 044 4294 314
kai.perttu@ylivieska.fi

Leena Löytynoja
Ylivieskan kaupungin rakennuspäällikkö
puh. 044 4294 237
leena.loytynoja@ylivieska.fi

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki