Etusivu Kaupunki-info Ajankohtaista Tiekkö-kirjastoilla uusi verkkokirjasto


Tiekkö-kirjastoilla uusi verkkokirjastoTiekkö-kirjastojen uusi verkkokirjasto avattiin 21.5. osoitteessa https://tiekko.finna.fi. Sivuilla on kaikkien Tiekkö-kirjastojen (Alavieska, Kalajoki, Merijärvi, Nivala, Oulainen, Sievi ja Ylivieska) yhteystiedot, aukioloajat ja tapahtumat. Ja tietysti runsaasti lukuvinkkejä ja aineistoesittelyjä.

Uudessa verkkokirjastossa ovat käytettävissä monet tutut toiminnot: sivuilla voi selata aineistoa, uusia lainat ja tehdä varauksia. Kirjautuminen uudelle sivustolle tapahtuu entiseen tapaan kirjastokortilla ja nelinumeroisella PIN-koodilla. Uuden tai unohtuneen PIN-koodin saa kirjastossa käydessä.

Sivuilla voi edelleen tallentaa hakuja. Liittämällä hakuun uutuusvahdin voi seurata, milloin suosikkikirjailijalta ilmestyy uusi teos tai mitä uusia elokuvia kirjastoon tulee. Uutuusvahti palvelee myös opiskelijoita ja harrastekirjallisuutta seuraavia.

Käyttö mobiililaitteilla on nyt helpompaa, koska sivut skaalautuvat käytetyn laitteen mukaan. Verkkokirjasto palvelee myös perheitä entistä paremmin, sillä palvelussa on mahdollista liittää omaan asiakastiliin perheenjäsenten kirjastokortit. Näin esimerkiksi lasten lainojen uusiminen on helppoa.

Nykyisessä verkkokirjastossa käytössä olevan oma hylly -toiminnon korvaa suosikkilista. Etuna on se, että suosikkilistoja voi tehdä useita eri tarkoituksiin. Lista voi olla julkinen tai yksityinen. Julkisen listan linkin voi halutessaan jakaa ystävilleen tai sosiaalisessa mediassa.

Uuden verkkokirjaston myötä Tiekkö-kirjastot liittyvät valtakunnalliseen Finna.fi-verkkopalveluun, jonka kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa Kansalliskirjasto. Mukana on jo yli 300 organisaatiota, joiden aineistot – ja nyt myös Tiekön aineistot – löytyvät yhteisestä osoitteesta finna.fi.

Uusi ja vanha verkkokirjasto toimivat rinnakkain kesäkuun loppuun saakka, jonka jälkeen verkkokirjasto osoitteessa www.tiekko.fi suljetaan.

Ylivieskan kirjastossa on tarjolla opastusta uuteen verkkokirjastoon keskiviikkona 22.5. klo 11-13 ja 14-17 sekä torstaina 23.5. klo 12-15. Henkilökunta neuvoo verkkokirjaston käytössä mielellään myös muulloin, jos on kysyttävää.

Kokeile Tiekön Finnaa!

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus Joki ICT | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki