Etusivu Kulttuuripalvelut Kulttuurikeskus Akustiikka

AKUSTIIKAN LIPUNMYYNTI

Avoinna ma-pe klo 12-18 ja tunti ennen tapahtumia.
044 429 4545 | akustiikkainfo@ylivieska.fi

14.6. - 7.8. lipunmyynti palvelee Helaalan Myllyllä (Kauppakatu 12)
arkisin klo 10-17, lauantaisin klo 10-16 ja sunnuntaisin klo 12-16.

Liput ostettavissa myös www.ticketmaster.fi


KULTTUURIKESKUS AKUSTIIKKA

KESÄKAUDEN 2019 OHJELMISTO

SU 21.7. KLO 13:00

LEIRIN SATOA - RAUDASKYLÄN PUHALLINORKESTERILEIRIN PÄÄTÖSKONSERTTI

Liput 10 €. Alle 10-vuotiaat vapaa pääsy.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Soitinmusiikkiliiton valtakunnallisen puhallinmusiikkileirin päätöskonsertti.

Kesto noin 75 minuuttia. Ei väliaikaa.


SYYSKAUDEN 2019 OHJELMISTO

LA 24.8. KLO 15:00

JUKKA KUOPPAMÄKI & JUKKA RUUSUMAA - ELÄMÄNI LAULUT

Liput 20 €. Ovelta 25 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Jukka Kuoppamäki on suomalainen muusikko ja lauluntekijä, jonka ura alkoi jo 1950-1960 -lukujen vaihteessa. Hän on säveltänyt ja sanoittanut kantaaottavia lauluja ja puhunut rauhan, rakkauden ja rehellisyyden puolesta sotaa, väkivaltaa ja petollisuutta vastaan. Kuoppamäki esittää yhteislauluina Jukka Ruusumaan säestyksellä elämänsä tärkeimpiä lauluja Ylivieskan Akustiikassa 24.8.2019 klo 15.00. Tervetuloa!

Konsertissa on väliaika.


LA 14.9. KLO 18:00

MAARIT PELTOMAA JA JUHA VEIJONEN - NÄYTELMÄ "PIENTÄ LAITTOA"

Liput 23 €. Opiskelijat ja eläkeläiset 20 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Masa ja Lissu ovat olleet naimisissa 25 vuotta. Vieläkö on toivoa vai onko kaikki jo menetetty?

Lissu päättää tarttua härkää, siis Masaa sarvesta... Siis sarvista.

Katsomossa tämän pitkän parisuhteen ongelmat ja niiden purkaminen naurattaa. Luultavasti ilmassa on myös pientä huokailua ja hikoilua varsinkin, jos kumppani sattuu istumaan vieressä. Tervetuloa rohkeasti testaamaan.

Näytelmässä on väliaika.


TO 19.9. KLO 19:00

JAPE GRÖNROOS JA MATTI PATRONEN - HAJUT POHJANMAALLA

Liput 20 €. Ovelta 26 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Jape Grönroosin ja Matti Patrosen stand-up show.

Esityksessä on väliaika.


LA 21.9. KLO 19:00

TIMO RAUTIAINEN & TRIO NISKALAUKAUS

Liput 25 €. Elokuussa KP-etukortilla 23 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Akustinen konsertti.

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus tunnetaan uniikista raskaan rokin soundistaan.

Yhtye perustettiin vuonna 1996 ja se teki huikean kahdeksan vuotta kestäneen uran suomalaisen raskaan rokin estradilla. Viidestä albumista neljä on ylittänyt kulta- tai platinarajan, ja myöskin live-esiintymisten suosio oli ennennäkemätön. Kokoonpanon tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat esimerkiksi Nyt on mies!, Surupuku, Lumessakahlaajat, Rajaton rakkaus, Kylmä tila ja Hyvä ihminen. Myytyjä albumeja on yli 130 000 kappaletta. Vuonna 2002 yhtye palkittiin peräti neljällä Emma-palkinnolla (Vuoden pop/rock-albumi, Vuoden albumi, Vuoden biisi sekä Vuoden yhtye). Joulukuussa 2004 yhtye jäi määrittelemättömän pituiselle keikkatauolle, kunnes noin kaksi vuotta myöhemmin kertoi uransa päättyneen lopullisesti.

Nyt – vuonna 2017 – yhtye on tehnyt näyttävän paluun!

Yhtyeen keulahahmo Timo Rautiainen kertoi Soundille helmikuussa 2017 seuraavanlaisesti: ”Olen tehnyt 2000-luvun puolivälin jälkeen vaikka mitä: soolo- ja bändilevyjä, kaikenlaisia keikkoja, tv-sarjoja ja kesäteatteria. Olen myös opiskellut Kaustisella kansanmusiikkia. Toisin sanoen olen saanut tehdä kaikkia niitä asioita, joista haaveilin Niskalaukauksen loppuaikoina. Sitten kun häärii yli kymmenen vuotta kaiken muun parissa, saattaa se menneisyyskin näyttäytyä vähän erilaisena. Tulin jossakin vaiheessa miettineeksi, että mitä hyötyä luupäisestä ehdottomuudesta lopulta on. Että olenko tyytyväinen itseeni jos korisen vielä kuolinvuoteellakin, että eipähän tultu takaisin. Miksi minä välittäisin kasvojen menettämisestä? Että olette oikeassa, toitotin silloin monessa lehdessä, että tätä bändiä ei enää nähdä missään. Nyt se kuitenkin nähdään ja minut saa ihan vapaasti ristiinnnaulita.”

Kokoonpano julkaisi paluusinglensä Pitkän kaavan mukaan 23.2.2017. Kesäkuussa ilmestyi toinen single-lohkaisu, Suomi sata vuotta. Kummastakin kappaleesta on tehty musiikkivideo! Lokakuussa julkaistiin kolmas maistiainen tulevalta levyltä, Isä ei jätä -single. 3.11.2017 julkaistiin Lauluja Suomesta -paluualbumi! Musiikin julkaisee Sakara Records.

Konsertissa on väliaika.


PE 27.9. KLO 19:00

KOHTI KASVUA!

Liput 25 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Illan teemana unelmien tavoittelu ja niiden saavuttaminen, vastuun kantaminen sekä tiimityö.

Madventures -kaksikko tähdittää yrittäjyystapahtumaa.

Seikkailuohjelmistaan tunnetuksi tullut Madventures-kaksikko Riku Rantala ja Tuomas Milonoff ovat pääesiintyjinä Ylivieskassa syyskuussa järjestettävässä Kohti kasvua -tapahtumassa. Madventures kasvoi aikanaan ilmiöksi, ja tv-sarjaa myytiin yli 200 maahan.
Kohti kasvua -tapahtuman järjestäjinä toimivat Ylivieskan Yrittäjät ry ja YTEK Yrityspalvelut, jotka ovat yhdistäneet yrittäjäseminaarin ja kaupan alan Liikkeessä!-seminaarin. Näin pystytään jatkossa tuottamaan vuosittain yhteinen isompi yrittäjyystapahtuma Ylivieskassa.

Yrittäjäjärjestön puheenjohtaja Mikko Kaarto kertoo, että tapahtuman tavoitteena on avata uusia näkökulmia yrittäjyyteen, luoda uskoa kasvuun ja tarjota uusia ajatuksia yritysten arkeen.
- Toivottavasti jokainen osallistuja saisi mukaansa ainakin yhden uuden idean. Myös yrittäjien yhteistyö on alueen kannalta tärkeää, ja sitä halutaan vahvistaa tuomalla ihmisiä yhteen, Kaarto sanoo.

Pääesiintyjien lisäksi tilaisuudessa puhuvat Kotipizzan toimitusjohtaja Tommi Tervanen ja Streamteam Nordic Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Juha Koskela. Tervanen kertoo, kuinka persoonalla voidaan vaikuttaa yrityksen menestykseen. Koskela taas puhuu rahoituksen, henkilöstöjohtamisen ja strategian merkityksestä. Ylivieskan kaupungin tervehdyksen tuo kaupunginjohtaja Maria Sorvisto.
Akustiikassa syyskuun 27. päivänä järjestettävä tapahtuma on suunnattu ennen kaikkea alueen yrityksille ja niiden työntekijöille, mutta samalla se on paikkojen riittäessä avoin muillekin kiinnostuneille.

Aikataulu:
18:30 Ovet auki
19:00 Tilaisuuden avaus, Mikko Kaarto
19-19:10 Ylivieskan kaupunki, Maria Sorvisto
19:10-19:50 Streamteam Nordic - Juha Koskela
Keskustelua ja kahvit
20:15-21:00 Kotipizza, Tommi Tervanen
Keskustelua ja kahvit
21:30-22:20 Madventures Riku & Tunna
Tilaisuus päättyy klo 23:00.


LA 28.9. KLO 19:00

ILONA NAISENERGIA

Liput 20 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

ILONA NAISENERGIA – konsertti tuo Akustiikan lavalle upeaa naisellista energiaa ja kauneutta. Tutut ja rakastetut sävelmät saavat aivan uuttaa svengiä ja tyyliä. Tulkitsijoina ovat Pauliina Sormunen, Lucia Pavlovics, Arja Löytynoja, Leila Poutiainen ja lauluyhtye Solinat. Mojovat testosteronit sekaan tuo Simo-Pekka Kivioja. Solistien säestyksestä vastaa uusi alueellinen viihdeorkesteri K.Nivala & Selvät Sävelet. Konsertin ohjelmisto tempaisee mukaansa niin seniorit kuin nuoremmatkin iskelmämusiikin ystävät.

Konsertissa on väliaika ja konsertin kokonaiskesto on noin kaksi tuntia.


SU 29.9. KLO 15:00

FERMAATTI 40 VUOTTA JUHLAKONSERTTI

Liput 15 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Kalajokisen nuorisokuoro Fermaatin 40-vuotisjuhlakonserri. Kuoro on palkittu useasti kansainvälisissä kuorokilpailuissa. Juhlakonsertissa mukana kolme sävellystä entisiltä fermaattilaisilta, Mirkka Paajaselta, Eveliina Stolpilta ja Anne Vihelältä. Konserttia johtavat dir.cant Soili Autio sekä Emma Räihälä.

Säestys Minna-Liisa Kaattari sekä jousisoittimet Timo Hannulan johdolla.

Konsertissa on väliaika.


PE 4.10. KLO 19:00

"MOONLIGHT SHADOW" MAGGIE REILLY - THE VOICE OF THE MIKE OLDFIELD BAND

Liput 30 €. Ovelta 35 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Maggie Reillyllä on valtava kokemus musiikkialalta: Cado Bellen jazz/funkista esityksiin Karl-Heinz Stockhausenin kanssa, yhteistyöhön progerokkari Mike Oldfieldin kanssa, Creamin Jack Brucen ja Pink Floydin Dave Gilmourin kanssa laulettuihin duettoihin, ysärin europoppiin ja viime vuosikymmenien mietteliäisiin sooloalbumeihin.

Maggien ura alkoi vuonna 1970 hänen äänitettyään ensimmäisen singlensä ”Imagine Me”. Pian sen jälkeen hän tapasi kosketinsoittaja Stuart MacKillopin ja perusti yhtyeen ”Joe Cool”. 70-luvun keskitienoilla Joe Cool muuttui nopeasti sisäpiirin esiintymisistä skottilaiseksi pop-ilmiöksi yhdistyttyään yhtä tunnetun mutta enemmän jazz-suuntautuneen yhtyeen ”Up” kanssa, muodostaen merkittävän skottilaisen funk-rock-bandin Cado Bellen. Valitettavasti vuonna 1976 punk rock hukutti kaikki muut musiikkityylit briteissä ja yhtye hajosi.

Elettyään ja työskenneltyään Irlannissa, Maggie muodosti paljon ylistetyn kumppanuutensa Mike Oldfieldin kanssa vuonna 1980, tuottaen tunnettuja kappaleita kuten ”Moonlight Shadow”, ”To France” ja Hall & Oates-hitin ”Family Man” jonka johdosta hänet palkittiin ASCAP-palkinnolla vuonna 1984.

Lähdettyään Oldfieldin kanssa eri teille ja perustettuaan perheen, Maggie palasi soolouralleen ja ansaitsi tihenevällä tahdilla palkintoja. Vuonna 1991 hän yhdisti voimansa Saksalaisen julkaisijan Mambon kanssa ja tuotti albuminsa ”Echoes”, jota varten hän kirjoitti massiivisen maailmanlaajuisen hittinsä ”Everytime we Touch” ja Eurooppalaiset hittinsä ”Wait” ja ”Tears in the Rain”.

Albumi ”Midnight Sun” seurasi edeltäjäänsä vuonna 1992 hiteillä ”Follow the Midnight Sun” ja ”What About Tomorrow’s Children”.

Vuonna 1996 valmistui hänen ensimmäinen albuminsa EMIn alla. ”Elena” oli siirtyminen pois Mambo-ajan poplauluista kohti oivaltavampaa laulunkirjoitustyyliä, kuten tunnelmallisessa otsikkokappaleessa jolla Suomalainen folk-yhtye ”Vaartina” lauloi taustaksi Maggien huimille vokaaleille.

There and Back Again (1998) antoi Maggielle mahdollisuuden uudelleennauhoitta joukon parhaiten tunnettuja laulujaan kuten ”Everytime We Touch” ja ”Foreign Affair”.

Starcrossedin julkaisu vuonna 2000 jatkoi Elenan jäljillä ja tarjosi lisää todisteita Maggien herkistä laulunkirjoitustaidoista, varsinkin tyrmäävällä singlellä ”Adelena” (joka sisälsi Chris Rean sähköistävän kitarasoolon) ja kauniin ”Half-lightin”.

Vuonna 2003 Maggie tarttui tilaisuuteen nauhoittaa albumillisen lauluja joita hän oli pidemmän aikaa halunnut laulaa. ”Save it for a Rainy Day” oli Maggien ensimmäinen nettilatauksien hittialbumi, sisältäen tuskallisen kauniin Cyndi Lauperin laulun ”True Colours” sekä muita suuria James Taylorin, Chicagon, Dusty Springfieldin, Neil Youngin ja Heartin klassikkolauluja.

Vuonna 2006 Maggie palasi skottilaisille juurilleen julkaisten ”Rowanin”, albumin joka sisälsi perinteisiä skottilaisia ja englantilaisia kansanlauluja saumattomasti sekoitettuna Reillyn omaan tyyliin.

Maggiella on ollut tilaisuuksia työskennellä useiden fantastisten muusikoiden kanssa, kuten hänen pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Stuart MacKillopin, joka on osallistunut jokaiseen Maggien levyyn Cado Bellen ensimmäisestä albumista saakka vuonna 1976. Vuonna 2013 Maggie julkaisi 10. albuminsa ”Heaven Sent” joka menestyi loistavasti. Molemmat singlet ”Juliette” ja ”Cold The Snow Clad Mountain” nousivat hetkessä Saksan Top 20-listoille ja albumia itseään on laajalti kehuttu tähän asti parhaaksi. Levyä seurasi kiertue, jolla Maggie esiintyi loppuunmyydyille saleille ja festivaaleilla.


LA 5.10. KLO 19:00

SINITAIVAS-KONSERTTI

Liput 39 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Konsertissa on väliaika.

Tavataan taas Sinitaivaan merkeissä lokakuussa 2019!

Luvassa on tuttuun tapaan uutta, vanhaa ja lainattua, kun sinivalkoinen Sinitaivas-konserttikiertue lähtee tien päälle. Historiajuurensa 1980-luvun lopulle ulottava kiertue on tuonut estradeille vuosien aikana useita kymmeniä taiteilijoita.

Sinitaivaan ympärille on kääritty sielukkaita tangotulkintoja, meneviä hittejä vuosien varrelta, esiintyjien rentoa heittäytymistä huumorin pariin ja ajattoman kauniita lauluja, joiden nostalgiaan yleisön on helppo uppoutua. Lisää ilmaa siipien alle tuo taiteilijoiden omat uudet kappaleet.

SINITAIVAS-kiertueella 2019 mukana seuraavat taiteilijat:
- Tangokuningatar 2019
- Tangokuningas 2019
- Tiina Räsänen (Tangokuningatar 1994)
- Petri Hervanto (Tangokuningas 1999)
- Jukka Hallikainen (Tangokuningas 2008)
- Marko Maunuksela (Tangokuningas 2010)
- Jackpot-orkesteri
- Kapellimestarina Taisto Lunkka


TI 8.10. KLO 18:00

HERD - 10-VUOTISJUHLAKONSERTTI

Vapaa pääsy!

Vibrafonisti Panu Savolaisen johtama jazztrio Herd juhlistaa 10-vuotista taivaltaan mittavalla Suomen-kiertueella syksyllä 2019. Suurta kiitosta saaneella, helmikuussa julkaistulla X-albumillaan yhtye palaa juurilleen vähäeleisen ja melodiarikkaan ilmaisun pariin, luottaen vankasti akustisen svenginsä voimaan. Muun muassa isännöimistään Herd-klubeista sekä huippusuosituista Jazzbasilli-konserteista yhdessä laulaja Aili Ikosen kanssa tunnetun, omalaatuisen yhtyesoundin omaavan Herdin musiikkia värittävät trion jäsenten vivahteikkaat sävellykset sekä kehittynyt musiikillisten detaljien ja dynamiikan taju.

Vuonna 2009 perustettu Panu Savolaisen, basisti Mikko Pellisen sekä rumpali Tuomas Timosen muodostama Herd julkaisi debyyttialbuminsa Live!! vuonna 2011, minkä jälkeen yhtye on pysynyt aktiivisena mm. isännöimällä omia Herd-klubejaan Kansallisteatterin Lavaklubilla, Hämeenlinnassa sekä Lahdessa 2012-14 sekä voittamalla arvostetun European Jazz Competition -kilpailun Hollannin North Sea Jazz -festivaalilla 2011. Ahkeran Suomen kiertämisen lisäksi yhtye on nähty kiertueilla mm. Meksikossa (2012), Australiassa (2015) sekä Etiopiassa (2016-17). Merkittävän noston uralleen yhtye sai esiintyessään yhdeksän päivää Pori Jazzin house bandina 2010, jolloin Savolainen myös valittiin festivaalin Vuoden taiteilijaksi.

Syksyn 2019 kiertue toteutetaan yhteistyössä Suomen Jazzliiton kanssa.

Panu Savolainen, vibrafoni
Mikko Pellinen, ukulelebasso
Tuomas Timonen, rummut

www.facebook.com/herdtrio
www.instagram.com/herdtrio
www.panusavolainen.com/herd

”Liioittelematta voikin sanoa, että Herd on omalla poikkeuksellisella kokoonpanollaan jo ainutlaatuinen sekä suomalaisittain että pohjoismaalaisittain – ja vähintään pohjoismaalaisittain.” -Helsingin Sanomat
”Kymmenvuotisjuhlalevy X voidaan lukea yhdeksi kaikkien aikojen parhaista kotimaisista levyistä tällä instrumentaatiolla.” -Hufvudstadsbladet
”Kymmenvuotias Herd on hiotunut timantiksi”. -Keskisuomalainen ”X on kymmenen pisteen ja viiden tähden arvoinen teos.” -Satakunnan Kansa


TO 10.10. KLO 19:00

SATUMAAN KUNINGAS

Liput 29 €. Vähintään 10 hengen ryhmät 27 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Kesto 2 tuntia ja 15 min, sisältää väliajan.

Solistit tulkitsevat Reijo Taipaleen aikoinaan levyttämiä lauluja: Satumaa, Ruusu joka vuodesta, Elämän Virta, Elämän parketeilla... Upeat laulut,joissa yleisö voi jopa elää ja tuntea uudelleen oman nuoruutensa unohtumattomat hetket. Tarinoita Satumaasta elämän virtaan sekä yhdessä muiden solistien kanssa levytettyjä duettoja, kuten esimerkiksi Kari Tapion,Topi Sorsakosken ja Tarja Lunnaksen kanssa.

Lauluja tulkitsevat Iskelmä-Finlandia -voittaja Antti Huovila, tangokuningas 2003 Kari Hirvonen, tangoprinssi 2006 Jarno Itkonen ja iskelmälaulaja J. Eskelinen ja Tarja Lunnas. Säestyksestä vastaa Legenda-orkesteri, kapellimestarina Seppo Rehnström.

Tuotanto: Simeros


PE 11.10. KLO 19:00

PETE POSKIPARTA - MENTALISTI 3.0

Liput 24 €. Lapset, työttömät, ryhmät, eläkeläiset, varusmiehet ja opiskelijat 22 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Muuttaa käsityksesi mahdottomasta!

Pete Poskiparran uusi Mentalisti 3.0 on mieletön tykitys mielen ihmeitä, mahdottomia tapahtumia ja hersyvän hauskaa komiikkaa. Koko valloittavan persoonansa peliin heittävä mentalisti lukee yleisönsä ajatuksia, leikkii mielen illuusioilla ja kokeilee muistinsa rajoja. 30-vuotista esiintyjäuraansa juhliva mentalisti on rakentanut juhlakiertueensa ohjelman heittämällä koko osaamisensa peliin. Show´ssa on mukana uudelleen sovitettuina parhaat ja kovimmat osuudet edellisiltä kiertueilta sekä koko joukko kokonaan uusia, huolellisesti käsin poimittuja ihmeitä, jotka saavat pääsi pyörälle. Tätä ei voi tarkemmin selittää, tämä on itse koettava!

Tapahtumassa on väliaika.

Suositusikäraja 12 vuotta.


LA 12.10. KLO 19:00

IIKKA KIVI - SPEDE ON KUOLLUT -STAND UP SHOW

Liput 23 €. Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 17,50 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

K-16. Esityksessä on väliaika.

Naurun tasapainosta ja Noin viikon uutisista tuttu stand up -koomikko Iikka Kivi tekee syksyllä 2019 ensimmäisen stand up soolokiertueensa. Esityksessään pohjoisen törkymöykky Kivi tarttuu aikaamme armottomasti hartioista kiinni ja istuttaa alas kunnon juttutuokioon. Mihin katosi se 2000-luvun optimismi, jolloin Nokia oli nousussa, Suomi pärjäsi rallissa ja kaikki oli niin turvallisesti ja hyvin? Spede on kuollut kertoo vuoroin hervottoman hauskasti ja viiltävän traagisesti sopeutumisvaikeuksista mahdottomaan historianjaksoon.


PE 18.10. KLO 19:00

SAMULI EDELMANN - VAIHEET

Liput 34,50 €, sisältää palvelumaksun.

SAMULI EDELMANNILTA SYKSYLLÄ UUSI ALBUMI JA KONSERTTISALIKIERTUE

Samuli Edelmannin rakastettu Vaiheet-albumi saa jatkoa ensi syksynä, kun Vaiheet 2 -levy ilmestyy. Uusi albumi perustuu edeltäjänsä tavoin Samuli Edelmannin isän Toni Edelmannin säveltämiin lauluihin. Albumin julkaisua seuraa Järvenpäästä 10. lokakuuta alkava Vaiheet-konserttisalikiertue, jolle Samuli Edelmann lähtee Jukka Perkon ja Matti Paadelman säestämänä. Kaksitoista konserttia käsittävän Vaiheet-kiertueen liput tulevat myyntiin 8. toukokuuta.

-Olen odottanut tätä tapahtuvaksi jo toistakymmentä vuotta. Tekstit ja kappaleet tuntuvat läheisemmiltä kuin koskaan. Tunnetta vahvistaa entisestään se, että Toni ei ole niitä täällä enää kuulemassa, Samuli sanoo.

Samuli Edelmann julkaisi isänsä Toni Edelmannin säveltämistä lauluista koostuvan Vaiheet-levyn vuonna 1997, jolloin haave isän laulujen levyttämisestä oli ehtinyt hautua jo pitkään. Leri Leskisen ja Pekka Witikan tuottaman albumin sävellykset perustuivat eurooppalaisten runoilijoiden kuten Goethen, Hessen, Denisovin ja Shakespearen teksteihin. Toni Edelmannin laajasta tuotannosta jäi klassikkoteoksia ensimmäisen Vaiheet-levyn ulkopuolelle, ja Samuli on tasaisin väliajoin ilmaissut halunsa levyttää lisää isänsä kappaleita saman otsikon alla.

Nyt hetki on oikea ja Vaiheet 2 näkee päivänvalon syksyllä 2019. Levyn tuottaa edellisen tavoin Leri Leskinen, instrumentaatioista sekä sovituksista vastaavat Jukka Perko ja Matti Paatelma. Levyllä kuultavat kappaleet ovat Toni Edelmannin sävellyksiä, tekstit ovat pääosin eurooppalaisten runoilijoiden. Tällä kertaa mukana on myös suomalaisia tekstejä muun muassa Arto Melleriltä, Einari Vuorelalta ja Aale Tynniltä.

Konsertissa on väliaika.


LA 19.10. KLO 19:00

J. KARJALAINEN - SÄ KULJETAT MUA

Liput 37,50 €, sisältää palvelumaksun.

J. KARJALAINEN SYKSYLLÄ KONSERTTISALIKIERTUEELLE!

Tämän kevään pitkälti loppuunmyydyllä klubikiertueella keikkaillut J. Karjalainen nähdään tulevana syksynä konserttisalikiertueella. Kuopiosta torstaina 17.10. alkava Sä kuljetat mua -konserttisalikiertue käy yhdeksällätoista paikkakunnalla ja päättyy Helsingin Kulttuuritalolle lauantaina 16.11. Konserteissa J. Karjalaisen kanssa soittaa hänen viimeisimmillä levyilläänkin soittanut yhtye: Mikko Lankinen (kitara), Tom Nyman (basso), Janne Haavisto (rummut) ja Pekka Gröhn (kosketinsoittimet).

Viime syksynä virallisen albumilistan ykköseksi nousseen Sä kuljetat mua -albumin julkaissut J. Karjalainen on yksi Suomen kaikkien aikojen suosituimpia laulajia, lauluntekijöitä ja oman tiensä kulkijoita. Artistin tunnetuimpiin klassikoihin lukeutuvat muun muassa Doris, Ankkurinappi, Sekaisin, Mies jolle ei koskaan tapahdu mitään, Telepatiaa, Villejä lupiineja, Kolme cowboyta, Missä se Väinö on?, Laura Häkkisen silmät, Verinen mies, Hän, Hölmö nuori sydän ja Mennyt mies. Uudelta albumilta radiosoittoon ovat nousseet kappaleet Tule kesäyö, Tummansininen seuralainen, Sä kuljetat mua ja Terve, Sirkka Lautamies. J. Karjalaisen musiikin ystävien kannattaa perehtyä myös Yle Areenasta löytyvään, Pekka Laineen toimittamaan Beibi ollaan ikuisii -dokumenttiin.

J. Karjalainen - Sä kuljetat mua
To 17.10. Kuopio, Musiikkikeskus
Pe 18.10. Kajaani, Kaukametsäsali
La 19.10. Ylivieska, Akustiikka
Su 20.10. Vaasa, Vaasan Kaupunginteatteri
To 24.10. Järvenpää, Järvenpää-talo
Pe 25.10. Pori, Promenadikeskus
To 31.10. Kokkola, Snellman-sali
Pe 1.11. Oulu, Madetojan sali
La 2.11. Iisalmi, Kulttuurikeskus
Su 3.11. Kuusankoski, Kuusankoskitalo
Ke 6.11. Jyväskylä, Paviljonki
To 7.11. Lohja, Laurentius-sali
Pe 8.11. Turku, Logomo
La 9.11. Lahti, Sibeliustalo
Ti 12.11. Tampere, Tampere-talo
Ke 13.11. Hämeenlinna, Verkatehdas
To 14.11. Espoo, Tapiolasali
Pe 15.11. Imatra, Kulttuuritalo Virta
La 16.11. Helsinki, Kulttuuritalo
Konsertit alkavat klo 19.00.

Katso tarkemmat lipunmyyntitiedot osoitteesta www.warnermusiclive.fi.

www.facebook.com/jkarjalainenvirallinen/


KE 23.10. KLO 19:00

KUUMAT KYYNELEET - JAMPPA TUOMINEN

Liput 35 €
(+palvelumaksu netistä ostaessa).

Solisteina: Eija Kantola, Aki Hietala, Teijo Lindström, Jaana Soronen.

Konsertissa on väliaika.


TO 24.10. KLO 19:00

ILARI JOHANSSON - STAND UP SHOW

Liput 24 €. Ovelta 30 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Esityksessä on väliaika.

Johansson on suomalainen freelance-näyttelijä ja stand up -koomikko.

Stand up -lavojen lisäksi Johansson on esiintynyt myös televisiossa. Vuonna 2008 hän toimi vakiopanelistina MTV3:n humoristisessa keskusteluohjelmassa Hyvät naiset ja herrat. Syksyllä 2009 Johansson juonsi visailu-viihdeohjelmaa Totuuden hetki. Sittemmin hän on myös toiminut tuomarina Naurun tasapaino -ohjelmassa


LA 1.11. KLO 19:00

MARKKU ARO 70 VUOTTA JUHLAKIERTUE

Liput 29,50 € / 34,50 € / 39,50 €
(+ palvelumaksu netistä ostaessa)

Konsertissa on väliaika.

Vaikea uskoa, että nuorekkaana säilynyt Markku Aro teki läpimurtonsa jo vuonna 1968 hittisinglellä ”Käyn uudelleen eiliseen” ja että hän täyttää 70 vuotta helmikuussa 2020.

- Aika kuluu nopeasti! Ensi syksyn 22 konserttia käsittävällä juhlakiertueella yhdistyvät uran 50-vuotistaiteilijajuhla ja henkilökohtainen 70-vuotisjuhla, mutta moniin kollegoihini verrattuna minähän olen vielä ihan poikanen, Markko Aro kertoo hymyillen.

Poikkeuksellisen pitkän tien suomalaisessa musiikkielämässä taivaltanut sympaattinen Markku Aro nauttii siitä, että hänen ikäisilleen artistikonkareille riittää vielä kysyntää. Hän kertoo sen johtuvan siitä, että monien menestyksensä jo 1960- ja 1970-luvuilla vakiinnuttaneiden artistien hitit elävät yhä edelleen yleisön muistoissa.

Fyysisestä kunnostaan muun muassa golfaamalla hyvää huolta pitävä Markku Aro kiertää Diesel-yhtyeensä säestämänä ympäri Suomea esiintymässä noin sadan viidenkymmenen keikan hurjaa vuositahtia.

- Yleisö haluaa viihtyä ja kuunnella vanhoja tuttuja hittejä ja tanssia niiden tahtiin. Ja ainakin meille vähän varttuneemmille elämä on muutakin kuin pelkkää somettamista. Meille sosiaalisuus on myös henkilökohtaista, kasvokkain tapahtuvaa kommunikointia ja yhteydenpitoa, hän toteaa.

Markku Aron suosittujen hittien määrä on huikea: ”Käyn uudelleen eiliseen”, ”Hyvännäköinen”, ”Moskiitto”, ”Jestas sentään”, ”Oma kultasein”, ”Anna kaikkien kukkien kukkia”, ”Etsin kunnes löydän sun”, ”Pois sun vien”, ”Kun sä vierelläin sateessa oot” ja ”Loit elämälle pohjaa” sekä sen jälkeen yhteistyössä tuottaja Veikko Samulin kanssa muun muassa ”Keskiyön aikaan” ja ”Ollaan lähekkäin”.

Aron levyttämien lähes kolmenkymmenen albumin joukosta suosituin oli vuonna 1976 julkaistu ”Etsin kunnes löydän sun”, joka myi Kultaa. Uran alkuaikoina, vuodesta 1969 aina 1980-luvun puoliväliin asti Aro julkaisi albumin per vuosi, mutta myöhemmin tahti hieman laantui. Viimeisin Markku Aron albumi on vuonna 2003 ilmestynyt ”Anna tulta”.

Uran lopettamista juhlavuoden jälkeen Aro ei ole harkinnut.

- Näillä näkymin se tulisi olemaan ylivoimaisen vaikea päätös. Minä nautin esiintymisestä ja keikoilla käymisestä. Keikkailusta on tullut niin oleellinen osa elämääni näiden 50 vuoden aikana. Miten siitä voisi ainakaan kokonaan luopua? Ehkä sitten jossain vaiheessa myöhemmin voisi harkita keikkatahdin hidastamista, mutta ei missään nimessä vielä, Markku Aro sanoo topakasti.


PE 8.11. KLO 19:00

STAND UP MAFIA JÄRJESTÄÄ: AKUSTIIKAN STAND UP SHOW!

Liput 27 €. Opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, varusmiehet 25 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Heli Sutela, Jape Grönroos ja Toni Jyvälä tarjoilevat pimeän marraskuun hauskimman illan Ylivieskassa!!

Toni Jyvälä: Kemijärveltä Kapkaupungin kautta jalkaisin Ylivieskaan ja takaisin. Miehen mottona on jo pitkään ollut ”vanha maali on uuden surma”!

Tänä talvena hurjassa iskussa oleva Toni juuri sinua ajatellen Ylivieskassa! Näe ja ihastu!

Jape Grönroos: Puhuuko se edes suomea? Se jää kansan nähtäväksi kun keilaratojen kuningas, vesistöjen Iivo Niskanen saapuu Pohjois-Pohjanmaalle. Lukitkaa ruohonleikkurinne ja nähkää ihmeellinen Jape keikalla, josta puhutaan vielä tauollakin.


LA 9.11. KLO 19:00

SHOW MUST GO ON

Liput 42 €. Eläkeläiset 39 €. Opiskelijat 29 €. Vähintään 20 hengen ryhmät 39 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Show Must Go On on Queen-yhtyeen tarinaan perustuva spektaakkeli huippulaulajineen, bändin tyylille uskollisine pukuineen ja valoineen. Esitys on samalla kunnianosoitus kaikkien aikojen karismaattisimman laulajan, Freddie Mercuryn muistolle.

Mercuryä esittää Mikael Saari, jonka hurmaavaa Queen-tulkintaa on kuultu aiemmin muun muassa Tähdet Tähdet -laulukilpailussa. Suuri yleisö muistaa Mikaelin myös UMK-kilpailun finaalista, jossa hän on ollut mukana jo peräti kaksi kertaa. Lisäksi Mikael on tullut katsojille tutuksi Suomen isoimpien teatterien lavoilla esiintyen ja useita musikaalirooleja tehden.

Queen-yhtyeen tarinan rinnalla kulkee myös toinen tarina, suomalaisen Bohemians-yhtyeen hullunhauska retki maailmanvalloitukseen. Bohemians tulkitsee upeasti Queenin musiikkia, mutta muutoin ei Lontoon matkalta kommelluksia puutu.

Mukana on Queenin värikylläiseen soundimaailmaan ammattimaisesti heittäytyvä yhtye. Mitkään sanat eivät riitä kuvaamaan tätä esitystä, joten paras vaihtoehtosi on saapua paikalle ja kokea se itse! Esityksen on nähnyt jo 100.000 katsojaa!

Musikaalissa kuullaan Queenin elämää suuremmat hitit kuten I Want It All, Bohemian Rhapsody, We Are The Champions, Show Must Go On, Under Pressure, ja monta muuta.


TO 14.11. KLO 19:00

MARS VS VENUS

Liput 29,50 €, sisältää palvelumaksun.

Esityksessä on väliaika.

”Parisuhdekomedia iskee aivan suoraan nauruhermoon”
-Tamperelainen

'Tästä tulee hitti'
- Aamulehti

'On kuin suosikkinäytelmäni Luolamies olisi saanut jatko-osan!'
- katsojan palaute

Onko naisella helpompaa miehen kanssa vai miehellä naisen kanssa, kun miehet ovat Marsista ja naiset Venuksesta? Selvää on, että helppoa ei ole kummallakaan. Hulvaton parisuhdekomedia Mars vs. venus on täynnä piinaavan tunnistettavia ja sanoinkuvaamattoman hauskoja tilanteita. Välillä stereotypiat pöllyävät, välillä ne ovat taivahan tosia! Tässä esityksessä jokainen jolla on parisuhteesta kokemusta löytää ärsyttävän tuttuja piirteitä niin itsestään kuin kumppanistaankin.

Toistensa ja parisuhteensa raivostuttavimpia ja rakastettavimpia puolia ruotivat Johanna Tohni ja Riku Suokas – stand up -koomikot, jotka ovat pariskunta paitsi lavalla, myös tosielämässä. He pistävät itsensä likoon kaulaa myöten: esityksen aikana ryöpytetään niin seurustelun alkuvaihe, uusioperheen haasteet, lapsiperheen vanhempien seksielämä kuin miesten ja naisten erotkin.

Esiintyjät:

Riku Suokas on suomalaisen stand upin isähahmona tunnettu koomikko, näyttelijä ja esittävän taiteen moniottelija: hän on mm. johtanut Tampereen Työväen Teatteria ja Hämeenlinnan Kaupungin Teatteria sekä perustanut Tomaatteja! Tomaatteja! -stand up -festivaalin. Perussuomalaisesta ulkomuodostaan huolimatta Rikussa asuu hieman runoilijaa. Hänessä yhdistyvät suuri sydän ja suomalaisen, keski-ikäisen miehen alemmuudentunne.

Johanna Tohni on stand up -koomikko, improvisaationäyttelijä ja monialainen teatterintekijä. Vaikka hän aloitti stand up -lavoilla keikkailun vasta 2014, on hän monelle suomalaiselle komiikan ystävälle tuttu klubeilta, festivaaleilta ja Nelosen Stand Up! -ohjelmasta. Johanna on omien sanojensa mukaan suorapuheinen, nelikymppinen äiti-ihminen, johon monet (hänet itsensä mukaan lukien) liittävät sanan ”härski”.


TO 21.11. KLO 19:00

KOLMAS NAINEN

Liput 33 €. Heinäkuussa KP-etukortilla 30 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Kolmas Nainen on suomalainen vuonna 1982 perustettu rock-yhtye Alavudelta – ”Alavuden Dr. Feelgood”. Yhtye ponnahti maineeseen vuoden 1984 Rockin SM-kisoissa, joissa se sijoittui toiseksi tasapistein voittajaksi selvinneen Peer Güntin kanssa.

Kolmannen Naisen menestyskappaleita ovat olleet muun muassa Tästä asti aikaa, Elämän tarkoitus, Niin sen täytyi olla, Tango Taisteluni, Tähän aikaan vuodesta, Onpa kadulla mittaa!, Ooh, Sammy!, Oi Suomen nuoria!, Pyörteeseen, Kai mä tästäkin toivun, Sekunnit ja tunnit, Äiti pojastaan pappia toivoi, Valehtelisin jos väittäisin, Hyvää ja kaunista, Me ollaan ne, Lautalla, Sähkökitara, hyvää tahtoa ja kavereita, Raatona maantiellä.


PE 22.11. KLO 19:00

TRIBUTE TO THE EAGLES

Liput 30 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Kriitikoiden ylistämä ja valtavan yleisösuosion saanut konserttikiertue saapuu Ylivieskaan. Ryhmä pohjalaismuusikoita päätti syksyllä 2017 tehdä kunnianosoituksen The Eagles-yhtyeelle. Yhtye on jopa valittu maailman parhaaksi ”of all time”. Tarkoitus oli tehdä lyhyempi konserttikiertue Pohjanmaalla syksyllä 2018. Yleisön vastaanotto ja palaute oli kuitenkin niin huikea että ryhmä päätti jatkaa konserttikiertuetta myös tänä vuonna. Bändissä Dollan & Friends soittaa useita kokeneita muusikkoa. Tunnetuin ehkä pääsolisti ja keulakuva Patrick Linman. Konsertissa saa kuulla kaikki Eaglesin suuret hitit kuten ” Hotel California”, ”Take it to the limit”, ”Desperado” ja monta muuta.

Tervetuloa aivan unohtumattomaan nostalgiailtaan!

Konsertissa on väliaika.


LA 23.11. KLO 19:00

ELLIPS

Liput 34,90 €, sisältää palvelumaksun.

Ellips konserttisalikiertueelle marraskuussa 2019

Haloo Helsinki! -yhtyeen solisti Elli Haloon sooloprojekti Ellips nähdään Konserttisalikiertueella ensi syksynä seuraavilla paikkakunnilla: 08.11. Espoo Sellosali, 09.11. Hämeenlinna Verkatehdas, 14.11. Hyvinkää Hyvinkääsali, 15.11. Imatra Kulttuuritalo Virta, 16.11. Helsinki Peacock, 20.11. Tampere Tampere-talo, 22.11. Raahe Raahesali, 23.11. Ylivieska Akustiikka, 24.11. Vaasa Kaupunginteatteri, 30.11. Lahti Sibeliustalo ja 01.12 Turku Logomo

Ellips rundi on lähtenyt käyntiin rakkauden liittävällä voimalla ja tuntuu mahtavalta vetää ”Yhden naisen hautajaiset”-levyn biisejä ihan uusille korville! Konserttisalirundiin kun on vielä aikaa, niin levy ehtii leijailla rauhassa ääniaalloilla, ja ehkä jotkut biisit saavat sitten vähän uusia sävyjä syksyyn mennessä!!;) Innolla odotan mitä keksitään! Nähdään syksyllä <3 - Elli toteaa

Ellips:n albumin ”Yhden naisen hautajaiset” julkaistiin perjantaina 12. huhtikuuta ja se nousi suoraan Suomen Virallisen listan sijalla #1. Albumi sisältää singlet ”Maailma on rikki” ja "Kolera-allas". Elli vastaa albumin sävellyksistä ja sanoituksista ja albumin on tuottanut Matti Mikkola.

Albumi julkaistaan ja keikat myydään musiikkituotantoyhtiö Vallila Music House Oy:n kautta.

Konsertissa ei väliaikaa.


TO 28.11. KLO 19:00

JORMA KÄÄRIÄINEN - NYT TAI EI KOSKAAN

Liput riviltä 1-4 39,50 €. Riviltä 6-14 34,50 €. Parvelta 29,50 €.
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

www.gramofoni.fi/jorma-kaariainen/

”Olen pohjimmiltani ikuinen rokkari”

Samettiääninen keikkakonkari Jorma Kääriäinen lähtee ensi syksynä mittavalle ”Nyt tai ei koskaan” –konserttikiertueelle juhlistaakseen 40 vuotta kestänyttä muusikonuraansa. Kaksikymmentäkolme konserttia ympäri Suomea käsittävä kiertue starttaa Hyvinkäältä 25. päivä lokakuuta ja päättyy Helsingin Kulttuuritalolle 5. päivä joulukuuta.
- Kiertueen nimi ”Nyt tai ei koskaan” viittaa siihen, että jokaisen ihmisen pitäisi mielestäni tarttua hetkeen ja elää elämäänsä nyt ja tässä. Huomenna saattaa olla liian myöhäistä. Koskaan ei tiedä, milloin elämä ratkaisevasti muuttuu tai loppuu. Omalla kohdallani vakavat välilevyvaivat pakottivat minut pitkälle keikkatauolle viitisen vuotta sitten. Silloin oli epävarmaa pystyisinkö enää lainkaan palaamaan keikkalavoille. Viime aikaiset uutiset tuttujen kollegoiden kuolemantapauksista ovat niin ikään koskettaneet minua syvästi, Jorma kertoo.

Syksyn konserteissa Jorma esittää tuttuja kappaleita niin soololevyiltään kuin Jorma Kääriäisen ja Agentsin yhteistuotannosta. Jorman ja häntä säestävän Yhden tähden orkesteri -kokoonpanon melodiseen ohjelmistoon sisältyy rutkasti muistoja ja tunteita.
- Se on oikeastaan ihan sama, mitä musiikkia minä esitän, niin rokkarihan minä pohjimmiltani olen ja sellaisena pysyn. Kyllä se äänessä kuuluu ja tyylissä näkyy”, Jorma sanoo.

Las Vegasin kautta kohti Agentsia

Jorma Kääriäisen ura musiikin ammattilaisena alkoi Freddie Falcon -taiteilijanimen turvin. Freddie Falcon ja V8-yhtye levytti albumillisen musiikkia ja keikkaili ahkerasti 1970-luvun lopulla. Hurja suosio näkyi muun muassa sijoituksena kymmenen parhaan joukossa Suosikki-lehden Top Ten -listalla.
- Eihän se sitten lopulta mennyt niin kuin Strömsössä. Falconin taru loppui lyhyeen! Hatutti koko kuvio sen verran, että päätin ostaa menolipun Jenkkeihin. Kiertelin New Yorkissa, Indianapolisissa, Memphisissä, Los Angelesissa ja Las Vegasissa, jonne asetuin asumaan ja jossa pääsin sitten esiintymäänkin. Esiinnyin ja viihdyin Vegasissa kunnes tuli puhelu Suomesta saapua suorittamaan asepalvelus. Eihän siinä mikään auttanut: Las Vegasin El Jardin –ravintola vaihtui Hyrylän varuskuntaan”, Jorma muistelee.

Siviilin pääsyn jälkeen Jorma keikkaili useissa eri kokoonpanoissa kunnes kitaristi Esa Pulliainen elokuussa 1992 soitti tärkeän puhelun.
- Esa soitti, pyysi palaveriin ja tarjosi solistin paikkaa Topi Sorsakosken seuraajana Agents-yhtyeen riveissä. Olihan se kova juttu! Ei siinä paljon tarvinnut asiaa miettiä, Jorma muistelee.

Agents & Jorma Kääriäisen ensimmäinen yhteinen albumi oli vuonna 1995 julkaistu ”Agents forever”. Ensimmäinen kultalevy tuli albumilla ”Agents is more!” kolmisen vuotta myöhemmin. Yhteisistä hiteistä muistetaan muun muassa ”Antaudun”, ”Pikku Mona”, ”Moskovan valot”, ”Salainen rakkaus”, ”Päivin öin”, ”Sinä vain”, ”Valot”, ”Muistan kesän” ja ”Olen syytön”.

Keikoilla kuultiin myös Agentsin edellisten solistien Rauli ”Badding” Somerjoen ja Topi Sorsakosken tunnetuksi tekemiä levytyksiä kuten ”Valot” ja ”Paratiisi” sekä ”Salattu suru” ja ”Kauan”.

Vuonna 2006 Agentsin ja Jorman lähes 15 vuotta kestänyt yhteistyö kuitenkin päättyi, jonka jälkeen Kääriäinen lauloi arvostetun Riku Niemi Orchestra – RNO:n vakituisena solistina vuosina 2006 – 2013..

Vuoden 2015 jälkeen Jorma on keikkaillut kovan luokan ammattimuusikoista koostuvan Yhden tähden orkesterin kanssa. Kääriäisen viimeisin julkaisu on albumi nimeltä ”Jorma” maaliskuulta 2018. Uutta levytysmateriaalia on odotettavissa ensi syksyksi.

Konsertin kesto on noin 2,5 tuntia.

Konserteissa on väliaika.


TI 3.12. KLO 19:00

ERJA LYYTINEN & FRIENDS - BLUE CHRISTMAS

Liput 38 €. Vähintään 10 hengen ryhmät, opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset 35 €. Alle 14-vuotiaat 25 €.
(+ palvelumaksu netistä ostaessa)

Vuoden 2019 Blue Christmas - kiertueen tähdet ovat Marjo Leinonen, Micke Björklöf ja Erja Lyytinen!

Rokkaavan riemukas Blue Christmas – konsertti on kitaristi Erja Lyytisen emännöimä kiertue, joka rokkaa jo kolmatta joulua pitkin Suomen konserttisaleja!

Konsertissa kuullaan Erja Lyytisen ja solistivieraiden omaa materiaalia sekä blues, rock ja soul – henkisiä kappaleita ja tietenkin myös jouluisia lauluja, joita huikean lahjakkaat solistivieraat esittävät kaksi tuntia kestävässä konserttikokonaisuudessa. Luvassa on ikimuistoinen elämys sinisen bluesin ja punaisen joulun ystäville!

Suomalaisen blues-rockin komeetta Erja Lyytinen on tehnyt mittavan uran nuoresta iästään huolimatta. Lyytisen saavutuksiin kuuluu tusinan verran levytyksiä Brittejä ja USA:ta myöten, erilaisia palkintoja sekä maailmantähtien kanssa tehdyt yhteiskeikat, joista helsinkiläinen yleisö muistaa ehkä parhaiten Lyytisen jammailun Kaisaniemessä vuonna 2018 Carlos Santanan maailmankiertueella 20 000 ihmisen edessä.

Huhtikuussa 2019 julkaistu Another World - albumi on saanut mairittelevia arvioita ympäri Eurooppaa ja nostanut Lyytisen ilmaisun uudelle tasolle. European Blues Awards valitsi Lyytisen vuoden 2017 parhaimmaksi kitaristiksi, eikä suotta, sillä taidokkuus ja soittamisen riemu ovat asioita, jotka jaksavat ihastuttaa yleisöjä ympäri maailman.

Laulaja-huuliharpisti Micke Björklöf on viihdyttänyt yleisöjä ympäri Euroopan jo 25 vuotta yhtyeensä Micke Björklöf & Blue Strip - keulahahmona. Sympaattinen ja energinen lavapersoona on saanut koulutuksen Complete Vocal Instituutista Kööpenhaminasta. Hänet valittiin Suomen edustajaksi European Blues Challenge - kilpailuun vuonna 2011 sekä Yhdysvalloissa vuonna 2015 järjestettyyn maailman suurimpaan blues-tapahtumaan International Blues Challenge trionsa Micke & Lefty feat. Chef kanssa. Björklöf on tehnyt yhteistyötä mm. Grammy palkitun tuottaja John Porterin kanssa ja on tehnyt levytyksiä Iso-Britanniassa ja USA:ssa. Björklöf osaakin ottaa yleisön kansainvälisen tason antaumuksella!

Marjo Leinonen tuli tunnetuksi koko Suomelle Balls - yhtyeen riveistä jo 80-luvulla. Leinonen on tunnistettavimpia suomalaisia rhythm´n blues laulajia, jolla on oman karhean laulusoundin lisäksi hallussa genren traditio, eleet ja pukeutuminen. Vuonna 2008 Leinonen esitti pääosaa Janis Joplinista kertovassa musiikkinäytelmässä Janis – eräs rocklegenda. Monipuolisista musiikkitaidoista kertovat myös useat äänitykset eri yhtyeiden solistina ja yhteistyöt mm. J. Karjalaisen, Maija Vilkkumaan ja Ismo Alangon kanssa. Leinosen äänessä yhdistyy soul, rhythm´n blues ja rock´n roll ja hän elääkin jokaisen laulamansa kappaleen ladattuna täyteen syvää tunnetta.


TO 5.12. KLO 19:00

TARJA LUNNAS 30 V JUHLAKONSERTTI

Liput 29,50 €. Vähintään 10 hengen ryhmät 27 €.
(+ palvelumaksu netistä ostaessa)

Tarja Lunnas viettää tänä vuonna 30-vuotistaiteilijajuhlaansa, sillä hänet valittiin vuonna 1989 Seinäjoen Tangomarkkinoilla tangoprinsessaksi.

- Siitä se lähti silloin ja minä jätin päätyöni ATK-suunnittelijana, kertooTarja. Hän on osallistunut Eurovision laulukilpailujen Suomen karsintoihin kaksi kertaa. Esimmäisellä kerralla karsintakappale oli "Naurus sun ja katseesi sun" vuoden 1990 karsinnassa ja toisella kerralla kappale "Kuka tykkää suukoista" vuoden 1994 karsinnassa. Syksyn sävel -kilpailuun Tarja osallistui kolme kertaa. Hänen kilpailukappaleensa "Seine" hylättiin kilpailusta vuonna 1997 ennenaikaisen mainostamisen vuoksi. Kaksi vuotta myöhemmin hän sijoittui kilpailussa kolmanneksi kappaleella "Lemmenpölyä" ja vuonna 2000 "Paratiisisaari" toi sekin kolmannen sijan.

Tarjan uralle on kertynyt listahittejä, mm."Seine", "Pariisin kuu" ja "Pohjantähti", useita albumeja, kultalevy ja Iskelmä Finlandia-ehdokkuus. Tarja Lunnas julhii 30 v. juhlavuottain konserttikiertueella ja häntä säestää Rosso juhlaorkesteri. Mukana kiertueella on muun muassa huilisti Katri Rehnström. Vierailevaksi solistiksi Tarja on valinnut upeaäänisen J.Eskelisen.

Konsertin kesto 2 tuntia sisältäen väliajan


PE 13.12. KLO 19:00

DIVET AND THE DREAMGIRLS

Liput 32 €. Vähintään 15 hengen ryhmät 30 €. Opiskelijat ja eläkeläiset 28 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Suomen yksi suosituin drag-artisti Marko Vainio kiertää syksyllä Suomea uuden shown kanssa, jossa mukana ovat ihastuttavat ja räiskyvät Kinky Boots -musikaalistakin tutut drag-tanssijat Jero Mäkeläinen ja Henri Sarajärvi!

Showssa nähdään paljon uusia hahmoja ja yllättäviä käänteitä, kun nämä sulosääriset daamit värisevine twerkkipeppuineen lataavat lavalle maailman kuumimmat tähdet ja ikimuistoisimmat tyttöbändit! Tuttuja maailmantähtiä satelee lavalle tuutin täydeltä, mutta vähintään yhtä paljon nähdään rakkaita kotimaisia staroja!

Shown kesto noin 2 h väliaikoineen.

Tuotanto: Divet Productions & W&T Comedy


KEVÄTKAUDEN 2020 OHJELMISTO

PE 17.1. KLO 19:00

SATUKUVIA PIANOLLE: TOIVO KUULAN PIANOTUOTANTO

Tulossa myyntiin.

Esityksessä on väliaika.

Pianisti Janne Oksanen soitti ensimmäisen soolokonserttinsa 15-vuotiaana, jonka jälkeen hän on esiintynyt laajasti kotimaan lisäksi mm. Ranskassa, Italiassa, Yhdysvalloissa, Skandinaviassa, Belgiassa ja Unkarissa. Nuoresta iästään huolimatta Oksasella on laaja repertuaari pianistina varhaisbarokista 2000-luvun nykymusiikkiin. Keväällä 2018 hän esitti Toivo Kuulan koko pianotuotannon loppuunmyydyssä Musiikkitalon Camerata-salissa Helsingissä. Yle Radio 1 äänitti konsertin. Kauden muihin konsertteihin sisältyi mm. resitaaleja Yhdysvalloissa, Lontoossa ja Suomessa. Kesällä 2018 Oksanen konsertoi ympäri Suomea. Oksanen julkaisee debyyttilevynsä ”Kuula: Complete Piano Works” 2019 aikana.

Oksanen on palkittu useissa kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa, mm. Suomessa ja Italiassa. Viimeisimpänä saavutuksena mainittakoon erikoispalkinto Parhaasta Bach-tulkinnasta 8. Nordic Piano Competition -kilpailussa Ruotsissa keväällä 2017. Hän on esiintynyt mm. Academy Winds -orkesterin, Vantaan Nuorten Sinfoniaorkesterin ja Tapiolan Nuorten Sinfonikkojen solistina. Elokuussa 2017 hän esiintyi orkesteripianistina Sibelius-Akatemia/Juilliard-orkesterissa Esa-Pekka Salosen johdolla Helsingissä, Tukholmassa ja New Yorkissa.

Oksanen valmistui Musiikin Kandidaatiksi 2016 ja viimeistelee parhaillaan Sibelius-Akatemian maisteriopintojaan Risto-Matti Marinin johdolla. Vuoden 2014-2015 hän opiskeli Pariisin Konservatoriossa Denis Pascalin johdolla. Hänen opettajinaan ovat olleet mm. Teppo Koivisto ja Rebekka Angervo ja mestarikursseilla Pascal Devoyon, Konstantin Bogino, Edna Golandsky, Malcolm Bilson, Alberto Nose, Liisa Pohjola ja Matti Raekallio.

Oksanen on myös monipuolinen pedagogi. Yhdysvalloissa tunnettu ergonominen pianonsoiton lähestymistapa Taubman Approach paransi hänen pitkäaikaiset rasitusvammat alkuvuodesta 2017 ja hän on sittemmin syventynyt tämän lähestymistavan opiskeluun ja opettamiseen. Hän kirjoitti aiheesta kirjallisen maisterityönsä Taubman Approach – pianistin parantava voima, joka huomioitiin mm. Rondo-lehdessä. Toukokuussa 2018 hän vieraili Lapin musiikkiopistossa mestarikurssiopettajana ja luennoitsijana.

Pianistin roolin lisäksi Oksanen on myös monipuolinen muusikko: Hän on opiskellut Jorma Panulan kapellimestariluokalla, säveltänyt ja sanoittanut yli 30 kappaletta, sovittanut Sibeliuksen Finlandian 2 pianolle, opiskellut pop/jazz-laulua ja soittanut rock-yhtyeissä.

Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Suomen Kulttuurirahasto, Paulon Säätiö, Sibelius-Akatemian tukisäätiö ja Kansan Sivistysrahasto ovat tukeneet Oksasen taiteellista toimintaa.

www.facebook.com/JanneOksanenMusic

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki