Etusivu Kulttuuripalvelut Kulttuurikeskus Akustiikka

AKUSTIIKAN LIPUNMYYNTI

Avoinna ti-pe klo 12-18 ja tunti ennen tapahtumia.
044 429 4545 | akustiikkainfo@ylivieska.fi

Liput ostettavissa myös www.ticketmaster.fi

Ticketmasterin verkkokaupasta ostettuihin lippuihin lisätään palvelumaksu.


KULTTUURIKESKUS AKUSTIIKKA

SYYSKAUDEN 2019 OHJELMISTO

MA 18.11. KLO 18:00

JOKIRANTA PROUDLY PRESENTS
MUSIIKKIA MARRASKUULLE

Liput 10 / 5 €, vain Akustiikasta.

Aiemmin ilmoitettua väliaikaa ei ole.

Estradilla 8.-9. luokkien valinnaisryhmiä.

Musiikkia moneen makuun: soulista rockiin, balladista metalliin.

Musiikin valmennus Elina Lehto.

Tervetuloa!

Konsertin lipputuotot käytetään musiikin luokan soitin- yms. hankintoihin.


KE 20.11. KLO 14:00

POHJOIS-POHJANMAAN KESÄYLIOPISTO
IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTO

Mitä koraanissa opetetaan, mitä arvoihin ja elämä-tapoihin liittyviä ohjeita siellä on?

- Islamin ja arabian kielen yliopistonlehtori Sylvia Akar, Helsingin yliopistoTO 21.11. KLO 19:00

KOLMAS NAINEN

Liput 33 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa on väliaika.

Kolmas Nainen aktiivisena: luvassa albumi ja kiertue

Kolmas Nainen on vaikuttanut suomirockin kartalla vuodesta 1982. Yhtye on julkaissut uransa aikana useita kaikkien tuntemia klassikoita, kuten Tästä asti aikaa, Elämän tarkoitus, Valehtelisin jos väittäisin, Äiti pojastaan pappia toivoi ja Lautalla.

Syksyllä 2019 ilmestyvä levy on Kolmas Nainen -yhtyeen kymmenes studioalbumi, jonka myötä yhtye tekee kattavan kiertueen Suomessa.

Kolmas Nainen aloittaa rundaamisen Tampereelta 18. lokakuuta ja päättää kiertueen Helsinkiin 14. joulukuuta. Bändi nousee lauteille yhteensä 18 kertaa.


PE 22.11. KLO 19:00

TRIBUTE TO THE EAGLES

Liput 30 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa on väliaika.

Kriitikoiden ylistämä ja valtavan yleisösuosion saanut konserttikiertue saapuu Ylivieskaan. Ryhmä pohjalaismuusikoita päätti syksyllä 2017 tehdä kunnianosoituksen The Eagles-yhtyeelle. Yhtye on jopa valittu maailman parhaaksi ”of all time”. Tarkoitus oli tehdä lyhyempi konserttikiertue Pohjanmaalla syksyllä 2018. Yleisön vastaanotto ja palaute oli kuitenkin niin huikea että ryhmä päätti jatkaa konserttikiertuetta myös tänä vuonna. Bändissä Dollan & Friends soittaa useita kokeneita muusikkoa. Tunnetuin ehkä pääsolisti ja keulakuva Patrick Linman. Konsertissa saa kuulla kaikki Eaglesin suuret hitit kuten ” Hotel California”, ”Take it to the limit”, ”Desperado” ja monta muuta.

Tervetuloa aivan unohtumattomaan nostalgiailtaan!


LA 23.11. KLO 19:00

ELLIPS

Liput 34,90 €.
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

Tapahtumassa ei ole väliaikaa. Ennakkotarjoilu alkaen klo 18.

Ellips konserttisalikiertueelle marraskuussa 2019

Haloo Helsinki! -yhtyeen solisti Elli Haloon sooloprojekti Ellips nähdään Konserttisalikiertueella ensi syksynä seuraavilla paikkakunnilla: 08.11. Espoo Sellosali, 09.11. Hämeenlinna Verkatehdas, 14.11. Hyvinkää Hyvinkääsali, 15.11. Imatra Kulttuuritalo Virta, 16.11. Helsinki Peacock, 20.11. Tampere Tampere-talo, 22.11. Raahe Raahesali, 23.11. Ylivieska Akustiikka, 24.11. Vaasa Kaupunginteatteri, 30.11. Lahti Sibeliustalo ja 01.12 Turku Logomo

Ellips rundi on lähtenyt käyntiin rakkauden liittävällä voimalla ja tuntuu mahtavalta vetää ”Yhden naisen hautajaiset”-levyn biisejä ihan uusille korville! Konserttisalirundiin kun on vielä aikaa, niin levy ehtii leijailla rauhassa ääniaalloilla, ja ehkä jotkut biisit saavat sitten vähän uusia sävyjä syksyyn mennessä!!;) Innolla odotan mitä keksitään! Nähdään syksyllä <3 - Elli toteaa

Ellips:n albumin ”Yhden naisen hautajaiset” julkaistiin perjantaina 12. huhtikuuta ja se nousi suoraan Suomen Virallisen listan sijalla #1. Albumi sisältää singlet ”Maailma on rikki” ja "Kolera-allas". Elli vastaa albumin sävellyksistä ja sanoituksista ja albumin on tuottanut Matti Mikkola.

Albumi julkaistaan ja keikat myydään musiikkituotantoyhtiö Vallila Music House Oy:n kautta.


MA 25.11. KLO 18:30

ANTTI KETONEN
JOULULAULUNI

Liput ennakkoon 34,50 €. Ovelta 39,50 €.
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

Tapahtumassa ei ole väliaikaa. Ennakkotarjoilu alkaen klo 17.30.

Valtavaan suosioon noussut Antti Ketonen mittavalle joulukiertueelle!

Koko Suomen käsittävän Joululauluni-kiertueen liput tulevat myyntiin tänään. Konserteissa kuullaan niin kaikille tuttuja joululauluja kuin aivan uusiakin kappaleita.

Hiljattain Olisitpa sylissäni -debyyttialbumillaan kultaa myynyt Antti Ketonen lähtee marraskuun alussa kaksikymmentäviisi paikkakuntaa käsittävälle joulukiertueelle. Kemin kirkosta torstaina 7. marraskuuta käynnistyvä Joululauluni-kiertue vie soolourallaan suursuosioon nousseen Ketosen kirkkoihin ja konserttisaleihin ympäri Suomen. Kyseessä on karismaattisena esiintyjänä tunnetun Ketosen soolouran toistaiseksi mittavin kiertue. Konserttien liput tulevat myyntiin tänään klo 12.00.

Viime vuoden soitetuimmasta radiobiisistä vastaava Antti Ketonen lähtee Joululauluni-kiertueelle nelihenkisen bändinsä kanssa. Kuluneena kesänä kolmisenkymmentä festarikeikkaa yhtyeensä kanssa heittänyt Ketonen on tulevasta kiertueesta innoissaan.

- Artistina olen aina haaveillut mahdollisuudesta tehdä isoja kiertueita ja nyt kävi niin, että kun lähdimme suunnittelemaan joulukiertuetta, se vain lähti paisumaan. On tosi mahtavaa päästä kiertämään koko Suomi oman bändin kanssa. Kiertueella on mukana myös sellaisia paikkakuntia, joilla en ole aiemmin vieraillut. Olemme koko porukka todella innoissamme, Antti kertoo.

Konserteissa tullaan kuulemaan kappaleita Ketosen vuonna 2015 julkaistulta joulualbumilta, artistin omia suosikkijoululauluja sekä aivan uusia kappaleita. Yksi uusista kappaleista tulee olemaan mukana Ylen Anna laulu lahjaksi -konsertissa, mutta luvassa on myös Antin omiin joulumuistoihin pohjautuvia lauluja.

- Minulla on muutamakin uusi joululaulu tekeillä. Joulu on minulle rakasta aikaa ja siihen liittyy paljon muistoja. Olen muun muassa aikoinaan kiertänyt isäni kanssa joulupukkina ja tonttuna, ja juuri niistä muistoista on syntymässä joululaulu. Itseltäni nämä tällaiset kiertueet viime aikoina jääneet väliin, mutta on upeaa päästä nyt jakamaan tarinoita omissa konserteissani. Toivotan kaikki tervetulleeksi Joululauluni-konsertteihin, Antti sanoo.


KE 27.11. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO
TALVI-ILLAN TUNNELMIA


TO 28.11. KLO 19:00

JORMA KÄÄRIÄINEN
NYT TAI EI KOSKAAN

Liput riviltä 1-5 39,50 €. Riviltä 6-14 34,50 €. Parvelta 29,50 €. Eläkeläiset 25 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa.)

Tapahtumassa on väliaika.

www.gramofoni.fi/jorma-kaariainen/

”Mahtava tunne startata pitkälle kiertueelle, kun jo heti ensimmäinen konsertti oli loppuunmyyty…”

Samettiäänisen veteraaniviihdyttäjä Jorma Kääriäisen mittava syyskiertue ”Nyt tai ei koskaan” starttasi loppuunmyydystä Hyvinkääsalista viime perjantaina 25. päivä lokakuuta. Kääriäinen juhlii 23 konserttia käsittävän kiertueen merkeissä 40 vuotta kestänyttä uraansa. Kiertueen finaali nähdään Helsingin Kulttuuritalolla 5. päivä joulukuuta.

- No onhan se ihan mahtava tunne startata pitkälle kiertueelle, kun jo heti ensimmäinen konsertti oli loppuunmyyty! Toivottavasti sama tahti jatkuu koko syksyn, Jorma sanoo toiveikkaana.

Vuoden 2015 jälkeen Jorma on keikkaillut kovan luokan ammattimuusikoista koostuvan Yhden tähden orkesterin kanssa. Kääriäinen luottaa laadukkaasti esitetyn musiikin voimaan.

- Olen tottunut esiintymään sellaisten muusikoiden kanssa, joihin voin luottaa ja joiden ammattitaitoon voin tukeutua. Tällä kiertueella kitaraa soittavat Jari ”Heinä” Nieminen ja Juha Lanu, kosketinsoittimia Seppo Helin, bassoa Kari Vehkaluoto ja rumpuja Esa Parikka. Kokeneita ja ansioituneita muusikkoja koko joukko.

Konserttiohjelmisto koostuu rakastetuista klassikoista

Syksyn konserteissa Jorma esittää tuttuja kappaleita niin soololevyiltään kuin Jorma Kääriäisen ja Agentsin yhteistuotannosta. Tuttuihin suomen- ja englanninkielisiin klassikkokappaleisiin perustuvaan ohjelmistoon sisältyy rutkasti muistoja ja tunteita. Konsertissa kuullaan muun muassa seuraavat laulut: ”Paratiisi”, ”Moskovan valot”, ”Blue Suede Shoes”, ”All Shook Up”, ”Tie jatkuu äärettömiin (-Wichita Lineman-), ”Vihreät niityt”, ”Päivänsäde ja menninkäinen”, ”Spanish Eyes”, ”Päivin öin”, ”Valot”, ”Antaudun”, ”Burning Love”, ”Illan varjoon himmeään” ja ”My Way”.

- Minulle on onneksi näiden uravuosien aikana kertynyt paljon materiaalia, mistä valita. Vanhempaa ja uudempaa tuotantoa, Agentsin aikaisia hittejä ja - tietysti ikisuosikki Elvistä. Se on selvä! On oikeastaan ihan sama, mitä musiikkia minä esitän, niin rokkarihan minä pohjimmiltani olen. Kyllähän se äänessä kuuluu ja tyylissä näkyy”, Jorma toteaa.

Agents ja Laulava sydän –tv-ohjelma siivittivät Jorman uraa

Siviilin pääsyn jälkeen Jorma keikkaili useissa eri kokoonpanoissa niin lavoilla, ravintoloissa kuin Ruotsin laivoillakin kunnes kitaristi Esa Pulliainen elokuussa 1992 soitti tärkeän puhelun.

- Esa soitti, pyysi palaveriin ja tarjosi solistin paikkaa Topi Sorsakosken seuraajana Agents-yhtyeen riveissä. Olihan se kova juttu! Ei siinä paljon tarvinnut asiaa miettiä, Jorma muistelee.

Agents & Jorma Kääriäisen ensimmäinen yhteinen albumi oli vuonna 1995 julkaistu ”Agents forever”. Ensimmäinen kultalevy tuli albumilla ”Agents is more!” kolmisen vuotta myöhemmin. Yhteisistä hiteistä muistetaan muun muassa ”Antaudun”, ”Pikku Mona”, ”Moskovan valot”, ”Salainen rakkaus”, ”Päivin öin”, ”Sinä vain”, ”Valot”, ”Muistan kesän” ja ”Olen syytön”.

Lopullinen läpimurto koko kansan sydämiin tapahtui suositun ”Laulava sydän” –tv-musiikkiohjelman vauhdittamana, jota vuodesta 1998 vuoteen 2002 esitettiin TV2-kanavalla. Ohjelmassa nähtiin artistilegendoihin pohjautuvia musiikkiteemoja kuten The Beatles, Juice Leskinen ja Rauli Badding Somerjoki. Taustayhtyeenä oli Agents & Jorma Kääriäinen.

Vuonna 2006 Agentsin ja Jorman lähes 15 vuotta kestänyt yhteistyö kuitenkin päättyi, jonka jälkeen Kääriäinen lauloi arvostetun Riku Niemi Orchestra – RNO:n vakituisena solistina vuosina 2006 – 2013..

Vuoden 2015 jälkeen Jorma on keikkaillut kovan luokan ammattimuusikoista koostuvan Yhden tähden orkesterin kanssa.

Jorma Kääriäisen uusi, kiertueen nimeä kantava ”Nyt tai ei koskaan” ilmestyi kiertueen kynnyksellä!


TI 3.12. KLO 19:00

ERJA LYYTINEN & FRIENDS
BLUE CHRISTMAS

Liput 38 €. Vähintään 10 hengen ryhmät (vain Akustiikasta), opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset 35 €. Alle 14-vuotiaat 25 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa on väliaika.

Vuoden 2019 Blue Christmas - kiertueen tähdet ovat Marjo Leinonen, Micke Björklöf ja Erja Lyytinen!

Rokkaavan riemukas Blue Christmas – konsertti on kitaristi Erja Lyytisen emännöimä kiertue, joka rokkaa jo kolmatta joulua pitkin Suomen konserttisaleja!

Konsertissa kuullaan Erja Lyytisen ja solistivieraiden omaa materiaalia sekä blues, rock ja soul – henkisiä kappaleita ja tietenkin myös jouluisia lauluja, joita huikean lahjakkaat solistivieraat esittävät kaksi tuntia kestävässä konserttikokonaisuudessa. Luvassa on ikimuistoinen elämys sinisen bluesin ja punaisen joulun ystäville!

Suomalaisen blues-rockin komeetta Erja Lyytinen on tehnyt mittavan uran nuoresta iästään huolimatta. Lyytisen saavutuksiin kuuluu tusinan verran levytyksiä Brittejä ja USA:ta myöten, erilaisia palkintoja sekä maailmantähtien kanssa tehdyt yhteiskeikat, joista helsinkiläinen yleisö muistaa ehkä parhaiten Lyytisen jammailun Kaisaniemessä vuonna 2018 Carlos Santanan maailmankiertueella 20 000 ihmisen edessä.

Huhtikuussa 2019 julkaistu Another World - albumi on saanut mairittelevia arvioita ympäri Eurooppaa ja nostanut Lyytisen ilmaisun uudelle tasolle. European Blues Awards valitsi Lyytisen vuoden 2017 parhaimmaksi kitaristiksi, eikä suotta, sillä taidokkuus ja soittamisen riemu ovat asioita, jotka jaksavat ihastuttaa yleisöjä ympäri maailman.

Laulaja-huuliharpisti Micke Björklöf on viihdyttänyt yleisöjä ympäri Euroopan jo 25 vuotta yhtyeensä Micke Björklöf & Blue Strip - keulahahmona. Sympaattinen ja energinen lavapersoona on saanut koulutuksen Complete Vocal Instituutista Kööpenhaminasta. Hänet valittiin Suomen edustajaksi European Blues Challenge - kilpailuun vuonna 2011 sekä Yhdysvalloissa vuonna 2015 järjestettyyn maailman suurimpaan blues-tapahtumaan International Blues Challenge trionsa Micke & Lefty feat. Chef kanssa. Björklöf on tehnyt yhteistyötä mm. Grammy palkitun tuottaja John Porterin kanssa ja on tehnyt levytyksiä Iso-Britanniassa ja USA:ssa. Björklöf osaakin ottaa yleisön kansainvälisen tason antaumuksella!

Marjo Leinonen tuli tunnetuksi koko Suomelle Balls - yhtyeen riveistä jo 80-luvulla. Leinonen on tunnistettavimpia suomalaisia rhythm´n blues laulajia, jolla on oman karhean laulusoundin lisäksi hallussa genren traditio, eleet ja pukeutuminen. Vuonna 2008 Leinonen esitti pääosaa Janis Joplinista kertovassa musiikkinäytelmässä Janis – eräs rocklegenda. Monipuolisista musiikkitaidoista kertovat myös useat äänitykset eri yhtyeiden solistina ja yhteistyöt mm. J. Karjalaisen, Maija Vilkkumaan ja Ismo Alangon kanssa. Leinosen äänessä yhdistyy soul, rhythm´n blues ja rock´n roll ja hän elääkin jokaisen laulamansa kappaleen ladattuna täyteen syvää tunnetta..


KE 4.12. KLO 14:00

POHJOIS-POHJANMAAN KESÄYLIOPISTO
IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTO

Voiko menneisyydestä oppia? Rikoshistorian kummallisuuksia ja niiden vaikutus Suomen rikoslainsäädäntöön

- Historioitsija, kirjailija Teemu Keskisarja


KE 4.12. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO
ILOA JA ODOTUSTA


TO 5.12. KLO 13:00

KULTTUURISTARTTI-SEMINAARI

Kulttuuristartti -seminaari: Taidelähtöiset menetelmät osallisuuden ja elämysten tuottajina.

Kulttuuristartti -hankkeen loppuseminaarissa 5.12. pohditaan osallistavan taidekokemuksen merkityksiä yksilölle ja yhteisölle. Puheenvuoroissa aihetta avataan yhteisötaiteen näkökulmista ja esitellään Kulttuuristartti-hankkeessa luotu osallistamisuunnitelma.

klo 13.00 Tervetuloa
klo 13.15 Osallistamissuunnitelma osana kuntien kulttuuritoiminnan kehittämistä.
klo 13.45 Kahvitauko
klo 14.15 Toiminnanjohtaja Mika Kiviniemi, Kulttuuriosuuskunta Ilme "Kohtaaminen ja kuuntelu -käytännön kokemuksia teatteritoiminnasta yhteisöissä."
klo 15.00 Sanna-Mari Prittinen: ”Yhteisötaide – luovuutta vailla päämäärää?”
klo 15.30 Loppukeskustelu

Kulttuuristartti-hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Tapahtuma Facebookissa: www.facebook.com/events/831446100659736

Ilmoittaudu 25.11. mennessä: forms.gle/E8RuCBRVuVTug36W8


TO 5.12. KLO 19:00

TARJA LUNNAS
30 V JUHLAKONSERTTI

Liput 29,50 €. Vähintään 10 hengen ryhmät 27 € (vain Akustiikasta).
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa on väliaika.

Tarja Lunnas viettää tänä vuonna 30-vuotistaiteilijajuhlaansa, sillä hänet valittiin vuonna 1989 Seinäjoen Tangomarkkinoilla tangoprinsessaksi.

- Siitä se lähti silloin ja minä jätin päätyöni ATK-suunnittelijana, kertooTarja. Hän on osallistunut Eurovision laulukilpailujen Suomen karsintoihin kaksi kertaa. Esimmäisellä kerralla karsintakappale oli "Naurus sun ja katseesi sun" vuoden 1990 karsinnassa ja toisella kerralla kappale "Kuka tykkää suukoista" vuoden 1994 karsinnassa. Syksyn sävel -kilpailuun Tarja osallistui kolme kertaa. Hänen kilpailukappaleensa "Seine" hylättiin kilpailusta vuonna 1997 ennenaikaisen mainostamisen vuoksi. Kaksi vuotta myöhemmin hän sijoittui kilpailussa kolmanneksi kappaleella "Lemmenpölyä" ja vuonna 2000 "Paratiisisaari" toi sekin kolmannen sijan.

Tarjan uralle on kertynyt listahittejä, mm."Seine", "Pariisin kuu" ja "Pohjantähti", useita albumeja, kultalevy ja Iskelmä Finlandia-ehdokkuus. Tarja Lunnas julhii 30 v. juhlavuottain konserttikiertueella ja häntä säestää Rosso juhlaorkesteri. Mukana kiertueella on muun muassa huilisti Katri Rehnström. Vierailevaksi solistiksi Tarja on valinnut upeaäänisen J.Eskelisen.

Konsertin kesto 2 tuntia.


PE 6.12. KLO 12:30

ITSENÄISYYSPÄIVÄN JUHLA

JUMALANPALVELUS
Suvannon kappelilla klo 10.00.

KAHVITUS
Alkaen klo 11.30.

YLIVIESKAN KAUPUNGIN TERVEHDYSSANAT JA KULTTUURIPALKINNON JAKAMINEN
Kai Perttu
Sivistysjohtaja

JUHLAPUHE
Eija Nivala
Kirkkoherra
Ylivieskan seurakunta

OHJELMASTA VASTAAVAT
Vieska Sinfonietta
johtaa Tiina-Liisa Typpö
Ylivieskan Seudun Musiikkiopisto

Viihdekuoro Leijat ja Ylivieskan Mieskuoro
kuorojen valmennus Susanna Hakala ja Risto Savela
Ylivieskan Seudun Kansalaisopisto

KUVAMATERIAALI
Ylivieskan Kameraseura


LA 7.12. KLO 19:00

JP LEPPÄLUOTO
SIELULINTU-JOULUKONSERTTI

Liput 35 €..
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

Tapahtumassa ei ole väliaikaa. Ennakkotarjoilu alkaen klo 18.

JP Leppäluoto: Sielulintu-joulukonserttikiertue

Suomen eturivin tummaäänisimpänä tulkitsijana tunnettu JP Leppäluoto lähtee Sielulintu-joulukonserttikiertueelle marraskuussa. Kiertue kattaa 14 kirkkoa sekä salia ympäri maan. Viime joulun kiertue oli loppuunmyyty. Orkesterin muodostavat sellisti Elias Kahila, kitaristi Samuli Erkkilä ja rumpali Jani Auvinen. Tutut ja tuntemattomat joululaulut saavat kokoonpanon käsittelyssä maanläheisen kaiun ja tunteiden spektri tulee olemaan kirjava, aina riehakkuudesta rauhaan. Yhtye on uniikin soundin alkulähteillä.

Tervetuloa valmistautumaan ja hiljentymään joulunaikaan, kokemaan musiikillisia ikimuistoisia elämyksiä!


SU 8.12. KLO 14:00

PÄIVÄRINNAN LAPSIKUORON JOULUKONSERTTI

Liput 8 €. 12-vuotiaat ja alle 5€.
Liput vain Akustiikasta.


SU 8.12. KLO 18:00

KAUNEIMMAT JOULULAULUT

Vapaa pääsy!

Kauneimmat joululaulut yhteislaulutilaisuudessa säestää Quattro di Bothnia ja mukana Ylivieskan seudun musiikkiopisto. Johtaja Tomi Luimula.

Kauneimmat joululaulut streamataan ravintola- ja näyttelysaliin.


KE 11.12. KLO 19:00

ARJA KORISEVA
RAKKAUDESTA JOULUUN

Liput ennakkoon 28 €. Ovelta 30 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa on väliaika.

Pianistina Minna Lintukangas. Lavalla on Arjan kanssa myös muita soittajia.

Konsertissa kuullaan tuttuja, rakastettuja joululauluja sekä uudempia joululauluja Arjan omasta tuotannosta.


TO 12.12. KLO 18:00

ESA RUUTTUNEN JA CELLO SPIRITUALS
KANSSA TIETÄJÄIN

Liput 15 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa ei ole väliaikaa. Ennakkotarjoilu alkaen klo 17.

Esa Ruuttunen ja Cello Spirituals –yhtye ovat esiintyneet yli sadassa konsertissa niin koti- kuin ulkomailla. Ensimmäisen kerran he esiintyivät yhdessä Espoon Herättäjäjuhlilla 2008. Ruuttunen ja Cello Spirituals julkaisivat ensimmäisen yhteisen levyn ”Matkavirsiä” 2010. Kokoonpanon seuraava virsilevy ”Kaunis synnyinmaamme” julkaistiin 2013, ja sillä kuullaan suomalaisia virsiä ennen ja jälkeen Suomen itsenäisyysvaiheen sekä uudempaa virsi- ja laulutuotantoa. Kokoonpanon joululevy ”Mökit nukkuu lumiset” julkaistiin niin ikään 2013 ja 2015 julkaistiin kokoonpanon ”Paaterin joulu” DVD, joka juhlisti 2015 vietettyjä juhlavuosia ”Eeva Ryynänen 100” ja ”Heikki Turunen 70”. 2014 selloyhtye julkaisi oman afrikkalaisia spirituaaleja sisältävän ”Cello Spirituals” –levyn, jolla solistina vierailee Johanna Rusanen-Kartano. Ruuttusen ja selloyhtyeen ensimmäinen musiikkivideo julkaistiin Toivo Kuulan virrestä ”On kaunis synnyinmaamme”, ja videon voi katsoa: www.youtube.com/esaruuttunen4cellos.

Kokoonpanon facebook-sivut löytyvät osoitteesta www.facebook.com/esaruuttunen4cellos.

Kokoonpanon sovitukset on tehnyt Cello Spirituals –yhtyeen taiteellinen johtaja Matti Makkonen. Cello Spirituals: Seeli Toivio, Ilkka Vesioja ja Matti Makkonen.

Esa Ruuttunen toimi ennen ammattilaulajan uraansa papin virassa Helsingissä Temppeliaukoin kirkossa. Työn ohessa hän suoritti yksinlaulun diplomin Sibelius-Akatemiassa opettajanaan professori Matti Lehtinen.

Hän oli kiinnitettynä Suomen Kansallisoopperan solistina vuosina 1987-2005 sekä lauloi lähes vuosittain Savonlinnan Oopperajuhlilla yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Vuodesta 1996 lähtien hän on tehnyt laajan kansainvälisen uran oopperalaulajana, mm. Berliinissä, Münchenissä, Stuttgartissa, Wienissä, Lontoossa, Bregenzin ja Kanariansaarten musiikkijuhlilla sekä Buenos Airesissa. Konserttilaulajana hän on esiintynyt mm. Euroopassa, USA:ssa Kanadassa, Japanissa ja Venäjällä.

Esa Ruuttunen esiintyy edelleen vierailijana useissa oopperaproduktioissa kotimaassa, mm. lokakuussa 2019 Jyrki Linjaman kirkko-oopperan Kolme kirjettä Lestadiukselle nimiroolissa Oulun tuomiokirkossa, tammikuussa 2020 Tauno Pylkkäsen oopperassa Mare ja hänen poikansa sekä huhtikuussa Kari Tikan uutuusoopperassa Rakkaus on väkevä kuin kuolema, molemmat Helsingissä Aleksanterin teatterissa. Hän konsertoi myös säännöllisesti mm. kirkko- ja muun hengellisen musiikin esittäjänä.

Savonlinnan Oopperajuhlien vuoden taitelijaksi Esa Ruuttunen nimettiin kesällä 2000. Hän sai samana vuonna rovastin arvon, v. 2001 Pro Finlandia–mitalin, v. 2004 Romanian valtion musiikkikomentajan arvon sekä v. 2012 Mikael Agricolan ristin. V. 2007 hänestä ilmestyi musiikkitietokirjailija Pekka Hakon kirjoittama henkilökuvateos Oopperapappi.


PE 13.12. KLO 19:00

DIVET AND THE DREAMGIRLS

Liput 32 €. Vähintään 15 hengen ryhmät 30 € (vain Akustiikasta). Opiskelijat ja eläkeläiset 28 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa on väliaika.

Suomen yksi suosituin drag-artisti Marko Vainio kiertää syksyllä Suomea uuden shown kanssa, jossa mukana ovat ihastuttavat ja räiskyvät Kinky Boots -musikaalistakin tutut drag-tanssijat Jero Mäkeläinen ja Henri Sarajärvi!

Showssa nähdään paljon uusia hahmoja ja yllättäviä käänteitä, kun nämä sulosääriset daamit värisevine twerkkipeppuineen lataavat lavalle maailman kuumimmat tähdet ja ikimuistoisimmat tyttöbändit! Tuttuja maailmantähtiä satelee lavalle tuutin täydeltä, mutta vähintään yhtä paljon nähdään rakkaita kotimaisia staroja!

Shown kesto noin 2 h väliaikoineen.

Tuotanto: Divet Productions & W&T Comedy.


KE 18.12. KLO 19:00

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO
ILOA JA ODOTUSTA


TO 19.12. KLO 19:00

TOMMI SOIDINMÄKI & SANI
JOULUN TÄHDET

Liput ennakkoon 28 €. Ovelta 30 €.
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

Tapahtumassa ei ole väliaikaa. Ennakkotarjoilu alkaen klo 18.

Sani ja Tommi Soidinmäki yhteiselle joulukiertueelle

Joulun Tähdet -konserttisarja vie ystävykset kirkkoihin ympäri Suomen

Tommi Soidinmäki ja Sani nähdään tänä jouluna yhteisellä Joulun Tähdet -kiertueella. Jo pitkään toisensa tunteneet ystävykset ovat jo aiemmin yhdistäneet voimansa kaksi vuotta sitten julkaistulla ensimmäisellä yhteissingellä Ensilunta, joka kuuluu luonnollisesti tulevan kiertueen ohjelmistoon. Myös muita unohtumattomia duettoja on Tommin mukaan luvassa, yhtenä näistä alun perin Aikakoneen tutuksi tekemä Hiljaisuus-biisi, jonka myös Tommi on levyttänyt vuonna 2012.

”Odotan tulevaa kiertuetta innolla; olen tuntenut Sanin jo toistakymmentä vuotta, ja meillä on aina ollut hyvä yhteinen energia – mitä projekteja olemmekaan saaneet yhdessä tehdä”, Soidinmäki kertoo ja kehuu Sanin vahvaa tulkintaa.

Kaksikon kiertue alkaa 9. joulukuuta Pirkkalan kirkosta ja jatkuu Seinäjoen Törnävän kirkkoon, Viitasaaren kirkkoon, Ylivieskan Akustiikkaan, Tyrnävän kirkkoon ja Vanajan kirkkoon Hämeenlinnassa. Kirkot rakennuksina ovat kummallekin erityislaatuisia esiintymispaikkoja.

”Musiikkiluokalta lähtien olen rakastanut laulamista kirkoissa. Olen ollut monissa Sulasolin kuoroissa mukana lapsesta asti, ja kirkko on ollut minulle rauhoittumisen paikka näiden hektisten keikkojen lomassa”, myös Savonlinnan Oopperajuhlakuoron riveissä nuorempana loistanut Sani luonnehtii.

Soidinmäelle joulukiertueiden tekeminen on aina erityislaatuinen mahdollisuus, joka tuo oman uuden näkökulmansa artistin työhön. Tommin tekemät Joulun hiljaisuus -kiertueet ovat keränneet tuhansia kuulijoita vuosien mittaan, ja hänen ensimmäinen joululevynsä Joulun hiljaisuus (2012) valittiin radiotoimittajien äänestyksessä Vuoden joululevyksi ilmestymisvuonnaan.

”Joulukonserteista on tullut minulle yksi tärkeä osa keikkavuotta, ja on ollut ilo tehdä joulukonserttikiertueita jo vuodesta 2006 eri kokoonpanojen kanssa.”

Konserttikiertueella kaksikkoa säestää Tommin bändi Vastakaiku: Lasse Asu – puhaltimet, Joona Lehto – kitarat, Topias Lehtola – lyömäsoittimet ja viulu, Tapio Leppänen – miksaus sekä Jenni Kupari-Soidinmäki – piano.

”Kun konserteissa saa laulaa loistavan kokoonpanon kanssa, on se itsellekin merkki joulunvieton lähestymisestä, Se on se lämmin hetki, jonka saan viettää omien läheisten kesken kerran vuodessa. Toivon sydämestäni, että ihmiset tulisivat tänä vuonna Joulun Tähdet -konsertteihin, sillä uskon että hieno kemia Tommi Soidinmäen kanssa ei jätä kylmäksi”, Sani kertoo.

Kiertueen taiteilijoiden kemia on toiminut niin hyvin, että Tommi uskoo yhteiskiertueesta tulevan perinteen.

”Hienoa lähteä kiertämään ympäri Suomea jälleen uudenlaisen kokoonpanon kanssa! Tästä tulee huippujuttu!”

Tommi Soidinmäki & Sani: Joulun Tähdet -konserttikiertue:
09.12 Pirkkalan kirkko, Pirkkala
10.12 Törnävän kirkko, Seinäjoki
16.12 Viitasaaren kirkko, Viitasaari
19.12 Akustiikka, Ylivieska
21.12. Tyrnävän kirkko, Tyrnävä
22.12 Vanajan kirkko, Hämeenlinna

Liput kaikkiin konsertteihin ovat nyt myynnissä Ticketmasterissa.

www.dragonwhite.com/yleinen/sani-ja-tommi-soidinmaki-yhteiselle-joulukiertueelle

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.

Lisätiedot konserteista, isoresoluutioiset kuvat ja artistien haastattelupyynnöt liittyen Joulun Tähdet -kiertueeseen:
Minni Kumpuvuori
Ohjelmapalvelu Dragonwhite Oy
050 517 1671
minni@dragonwhite.com
www.dragonwhite.com


KEVÄTKAUDEN 2020 OHJELMISTO

PE 17.1. KLO 19:00

SATUKUVIA PIANOLLE
TOIVO KUULAN PIANOTUOTANTO

Liput 10 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa on väliaika.

Kansalaissodan aikana väkivaltaisesti kuolleen Toivo Kuulan (1883–1918) pianomusiikki altistaa ihmisen itsetutkiskelulle, riipaisee syvältä, eikä jätä ketään kylmäksi. Se herättää meissä suuria tunteita ja kysymyksiä niin elämästä kuin kuolemasta.

Pianotaiteilija Janne Oksanen esittää konsertissaan Kuulan pianoteoksia, jotka löytyvät myös hänen tulevalta levyltään. Oksasen debyyttialbumi Kuula: The Piano Works julkaistaan 20.9.2019, jonka jälkeen hän kiertää ympäri Suomea konsertoiden yli 30 kaupungissa.

www.janneoksanen.com

www.facebook.com/JanneOksanenMusic


LA 18.1. KLO 18:00

SUURI GOSPELKONSERTTI

Liput 20 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa on väliaika.

Solinat

Gospelkuoro Riemu

Roots (Jouko ja Eija Kantola, Jaana Yrttiaho, Teija Siirtola)

Kalla (Anna Pöyhönen, Johanna Laukkanen, Sanna Pelvola, Teija Siirtola)

Konsertti on kolmen alueemme Gospellauluryhmän yhteistyön innoittama. Vierailevana tähtenä kuullaan comebackin tekevää lauluyhtye Kallaa. Konsertissa kuullaan ensimmäisellä puoliajalla suomalaista hengellistä rytmimusiikkia eri vuosikymmeniltä. Väliajan jälkeen palaamme gospelin juurille spirituaalien siivittämänä ja jatkamme Amerikan mantereen uudemmalla hengellisellä musiikilla. Ihan konsertin lopussa kuullaan vielä kaikkien yhtyeiden yhteismusisointia.

Konsertin tuotto menee Kirkkotalakoille.


PE 31.1. KLO 18:00

JOKERI POKERI BOX!
SIMON SUURI SYNTTÄRISHOW

Liput 14 €. Perhelippu 4 hengelle 50 € (vain Akustiikasta).
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa ei ole väliaikaa.

Mestaritaikuri, suomalaisten rakastama ikisuosikki Simo ”Jokeri Pokeri Box” Aalto täyttää pyöreitä vuosia ja juhlii 6 (0v.) -synttäreitään koko vuoden.

Synttärijuhliin on kutsuttu ihan kaikenikäiset ja juhlia vietetään isoilla ja pienillä paikkakunnilla ympäri Suomea. Luvassa on superhauska, yllätyksiä täynnä oleva synttärishow, jossa kaikki menee vähän nurinkurin. Simon synttärikakusta pomppaa jättiylläri, joka saa Simonkin sanattomaksi!

Mukana kekkereissä on tietysti Kirsti-vaimo, jonka yllätyslahja jännittää Simoa erityisesti!

Showssa nähdään ihan uusia huipputaikoja unohtamatta lasten suosikkitemppuja eläinkavereiden Erkki-pupun ja Paloma-kyyhkyn kera. Esitys on suunnattu koko perheelle vauvasta vaariin ja se tarjoilee unohtumattomia elämyksiä ja ratkiriemukkaita hetkiä, jotka saavat nauramaan maha kippurassa ja hämmästelemään silmät selällään maailmanmestarin näppäriä sormia.

Suositellaan lämpimästi Vain Lapsille. Ja Aikuisille!

Esityksen kesto n. 1h

Esityksen jälkeen Simo ja Kirsti jakavat kaikille synttärikortit!


LA 1.2. KLO 19:00

KOTONA MESSUT GOES AKUSTIIKKA
ANTTI RAILIO

Liput ennakkoon 25 €. Ovelta 27 €. KP-etukortilla ennakkoon 17,50 €. KP-etukortilla ovelta 25 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa ei ole väliaikaa. Ennakkotarjoilu alkaen klo 18.

Antti Railio on Voice of Finland -voittajana ja Raskasta Joulua -tähtenä tunnettu voimakasääninen laulaja, jonka tulkinnat ovat koskettaneet herkän suomalaisen rockmusiikin ystäviä jo vuosien ajan. Vuoden 2014 ”Vieras maa” -menestysalbumin ja vuonna 2016 julkaistun ”Samaan marmoriin” -hitin myötä Antti on kiertänyt maata ahkerasti esiintyen niin suurilla festivaalilavoilla kuin intiimeissä keikkapaikoissakin. Laulaja esittää tuotantonsa rakastetuimpia kappaleita ja huolella valittuja lainabiisejä soolona, duona sekä bändin kanssa.

KPK Events tuotantoa.


PE 7.2. KLO 18:00

KUUMAT SUUDELMAT
OPERETTIGAALA

Liput 44,50 €. Vähintään 10 hengen ryhmät 38 € (vain Akustiikasta).
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa on väliaika.

Tenori Jyrki Anttila tuo huumaavan operettigaalan ympäri Suomea talvella 2020.

Luvassa mm. Franz Léharin upeimpia sävellyksiä teoksista: Mustalaisruhtinatar, Paganini & Iloinen Leski.

Ohjelmistossa myös makupaloja Lintukauppiaasta ja joitakin harvinaisempia kappaleita.

Anttila ja Rusanen ovat konsertoineet yhdessä lukuisia kertoja ja operetit ovatkin ominaisia heidän temperamenttisille äänilleen.


TO 13.2. KLO 18:00

TUOMO RANNANKARI JA HIEKKAKAKKUORKESTERI
LEIKKI ON LASTEN TYÖTÄ -LEVYNJULKAISUKONSERTTI

Liput 12 €. Perhelippu (4 hlöä) 40 € (vain Akustiikasta).
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa ei ole väliaikaa.

Tuomo Rannankarin koko perheen konsertissa soivat vastaleivotut ja hyväntuuliset lastenlaulut sekä TV:n lastenohjelmista tutut suosikkikappaleet. Tuomoa säestää konsertissa Hiekkakakkuorkesteri!


PE 14.2. KLO 19:00

LAVA-AMMUNTAA VI

Liput ennakkoon 20 €. Ovelta 25 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa on väliaika.

Käsikirjoitus Raila Leppäkoski & Ulla Tapaninen
Ohjaus Raila Leppäkoski
Lavalla Ulla Tapaninen

”Aina sanotaan, että taiteilijan pitäisi uudistua. Minä en uudistu! Vanhassa vara parempi!”

Ulla Tapanisen Lava-ammuntaa VI on näyttelijän rakastetun esityssarjan kuudes itsenäinen jatko-osa, joka sai ensi-iltansa Ryhmäteatterissa syksyllä 2019. Keväällä 2020 ympäri Suomea kiertävässä esityksessä Tapaninen tarttuu tyylilleen uskollisesti arjen ilmiöihin. Luvassa on hillitöntä six pack-komiikkaa ja teräviä huomioita jo yli 40 vuotta suomalaisia viihdyttäneen taiteilijan näkökulmasta.

Tämä on nähtävä!


LA 22.2. KLO 19:00

LASSE HOIKKA JA SOUVARIT
MATKA JATKUU

Liput ennakkoon 35 €. Ovelta 40 €. Vähintään 10 hengen ryhmät 30 € (vain Akustiikasta).
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa on väliaika.

Souvarit on rovaniemeläinen iskelmäyhtye, jonka kokoonpanoon kuuluvat Lasse Hoikka (laulu), Pasi Alakurtti (rummut), Marko Jolkkonen (harmonikka, laulu, koskettimet), Jouni Ruokamo (koskettimet, laulu) sekä Pauli Ruuskanen (basso, kitara, laulu). Orkesteri on perustettu vuonna 1978 ja nykyisellä kokoonpanolla Souvarit-yhtye on soittanut vuodesta 2019.

Yhtye on tuttu esimerkiksi iskelmähitistään "Kuin Havajilla", "Sinisenä lintuna" ja Pariiseja sekä "Sininen huivi"-nimisestä valssista. Yhtye on myös saanut vuosien varrella esimerkiksi Kullervo Linna -palkinnon, parhaan tanssiorkesterin tittelin Suomen parhaat-ohjelmassa ja saanut oman nimilaatan Rovaniemelle.


LA 29.2. KLO 18:00

MARION RUNG & MATTI "FREDI" SIITONEN
KULKURI JA KAUNOTAR

Liput 30 €. Vähintään 10 hengen ryhmät 28 € (vain Akustiikasta).
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa on väliaika.

He ovat aloittaneet uransa 1960 luvulla. Kulkuri ja Kaunotar ovat saavuttaneet sen, mistä moni aloittava artisti osaa vain unelmoida. Kiitos siitä kuuluu juuri teille - Kuulijoille, hyvän musiikin ystäville. Pyörät ovat pyörineet, molemmilla yli 50. vuotta - Yhteensä yli 100 vuotta! Arvoisat, ihanat kuulijat, nyt on takaisin maksun aika: Me olemme tämän teille velkaa - Tule ja koe Suomi-iskelmämme suurimmat hitit! Tarjoamme teille nyt hetken sydämestä sydämeen!


TO 5.3. KLO 19:00

JUICE ORIGINALS -KONSERTTI

Liput 39 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa on väliaika.

Juice Originals koostuu Juice Leskisen eri yhtyeissä vaikuttaneista soittajista solistinaan Juice-elokuvan päätähti Riku Nieminen. Orkesteria johtaa Anssi Tikanmäki. Lavalla nähdään Tikanmäen ja Niemisen lisäksi Safka Pekkonen, Juuso Nordlund, Ila Loueranta, Jari Yliaho sekä Eljas ja Eemil Tikanmäki.

Unohtumattomat esiintymiset Juice-elokuvan ensi-iltajuhlissa tehnyt ainutlaatuinen kokoonpano nousi konserttisalien lavoille syksyllä 2019. Nyt kiertue saa lukuisista yleisön toiveista johtuen jatkoa keväällä 2020.

Tunteiden eri skaaloilla liikkuva ilta tarjoaa laajan kattauksen legendaarisia kappaleita muun muassa “Viidestoista yö”, “Syksyn sävel”, ”Kaksoiselämää”, “Luonas kai olla saan”, ”Musta aurinko nousee”, ”Rakkauden ammattilainen” alkuperäisten soittajien ja ilmiömäisen solistin Riku Niemisen esittämänä!

Kevään kiertue poikkeaa syksyn konserttisisällöstä, joten aiemmin konsertissa vierailleille kevään illoissa on uutta antia.

www.juiceoriginals.fi


TO 12.3. KLO 19:00

SUOMALAINEN TANGO -KONSERTTI

Liput ennakkoon 28 €. Ovelta 32 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa on väliaika.

Kurkistamme konsertissa suomalaisen tangon juurille, sen aarrearkkuun.

Konsertissa kuullaan ne ikimuistoiset suomalaiset tangot, jotka ovat juurtuneet vuosikymmenien aikana suomalaisten sieluihin ja sydämiin.

Tangokuningatar HEIDI PAKARINEN
Tangokuningatar KAIJA LUSTILA
Tangokuningas TEUVO OINAS
Tangokuningas JARNO KOKKO
Kultainen Harmonikka JARNO KUUSISTO
+ TANGO orkesteri
Juontaja Tangotohtori JUKKA AMMONDT


PE 27.3. KLO 19:00

NELJÄ RUUSUA

Liput 30 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa ei ole väliaikaa.Ennakkotarjoilu alkaen klo 18.

Neljä Ruusua on Joensuussa vuonna 1982 perustettu yhtye, joka seikkailee musiikillaan popin ja rockin rajamailla. Yhtye on julkaissut 15 studioalbumia sekä kolme kokoelmaa.

Neljä Ruusua on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä suomalaisen musiikin kantayhtyeistä. Yhtyeen lukuisat hitit, kuten ”Juppihippipunkkari”, ”Sun täytyy mennä”, ”Poplaulajan vapaapäivä”, ”Matka on syvä”, ”Hunningolla”, ”Luotsivene”, ”Popmuseo”, ”Valuva taivas”, ”Missä vaan” ja ”Elän vain kerran”, soivat edelleen radioissa, tuoreimman albumin ”Euforia” hittejä, ”Sininen sunnuntai”, ”Ajelen” ja ”Esirippu”, unohtamatta.

Yhtye on edelleen alkuperäiskokoonpanossaan; Ilkka Alanko (laulu, kitara), Petteri ”Kode” Koistinen (kitara), Jari ”Lade” Laakkonen (basso), Kari ”Kämy” Kämäräinen (rummut).


LA 4.4. KLO 19:00

IMAGINE
THE JOHN LENNON SONGBOOK

Liput 30 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa on väliaika.

Upea, muistorikas ristiretki legendaarisen John Lennonin ja The Beatles –yhtyeen ihmeelliseen musiikkimaailmaan.

Konsertin solistina Jimmy Coburn, Liverpool.

* ”Imagine” * ”Jealous Guy” * ”Give Peace A Chance” * ”(Just Like) Starting Over” * ”Come Together” * ”Strawberry Fields Forever” * ”All You Need Is Love” * etc.

”IMAGINE – The John Lennon Songbook” -konserttikiertue on nimensä mukaisesti upea musiikillinen ristiretki legendaarisen John Lennonin (9.10.1940, Liverpool – 8.12.1980, New York) tekemien tiedostavien tekstien ja koskettavien sävellysten, ikivihreitten laulujen ihmeelliseen maailmaan.

KONSERTTIKIERTUE
Suomeen, viidelle eri paikkakunnalle tämä ylistäviä arvosteluja ympäri maailmaa kerännyt ainutlaatuinen konserttikiertue saapuu huhtikuussa 2020.
Ke 1.4. Kuusankoskitalo, Kouvola
To 2.4. Hyvinkääsali, Hyvinkää
Pe 3.4. Kuusamotalo, Kuusamo
La 4.4. Kulttuurikeskus Akustiikka, Ylivieska
Su 5.4. Madetojasali, Oulu

JIMMY COBURN

”IMAGINE” –konserttien solistina toimii Liverpoolista kotoisin oleva Jimmy Coburn, jonka sielukkaissa tulkinnoissa kuuluu syvä arvostus ja suuri kunnioitus The Beatles –yhtyeen entisen keulakuvan John Lennonin muistorikkaita lauluja kohtaan. Kaiken lisäksi Jimmy Coburnin lauluääni muistuttaa ällistyttävästi Lennonin persoonallista ja helposti tunnistettavaa ääntä, ja hänen ulkoinen habituksensakin on hämmästyttävästi esikuvan oloinen.

- Liverpoolissa syntyneenä minä kasvoin John Lennonin musiikin ympäröimänä. The Beatles elää yhä edelleen vahvasti jokaisen liverpoolilaisen sydämessä. Muusikkona olen aina tähdännyt siihen samaan musiikilliseen tasoon kuin The Beatles –yhtyeen jäsenet aikoinaan, mutta kun täydellisyydestä ei voi enää panna paremmaksi niin olen keskittynyt vain esittämään Lennonin musiikkia parhaan kykyni mukaan. Imagine-konserteissa haluan esitellä John Lennonin musiikillisen perinnön. Ja syntyperäisenä liverpoolilaisena, muusikkona ja ikuisena John Lennonin ihailijana olen äärettömän ylpeä saadessani matkata tämän konserttikiertueen solistina kaikkialle maailmaan, Jimmy Coburn kertoo.

”IMAGINE – The John Lennon Songbook” –konserttia ovat kiitelleet paitsi kriitikot niin myös John Lennonin henkilökohtaisesti tunteneet ihmiset kuten The Beatles –yhtyeen ääniteknikko Geoff Emerick, John Lennonin sisko Julia Baird ja Oasis-muusikko Lian Gallagher.
”Jimmy kuulostaa täsmälleen samalta kuin John Lennon. Kymmenen pistettä kymmenestä mahdollisesta!” – Geoff Emerick
”Jimmy kuulostaa niin paljon Johnilta, että se on melkein pelottavaa.” – Julia Baird
”Maailmankaikkeuden paras ’John Lennon sound alike’.” – Liam Gallagher

KONSERTIN OHJELMISTO

Konsertin ohjelmisto on odotetun mukainen. Aitoa nostalgiaa, ikimuistoisia lauluja, maailmanlaajuisia hittejä niin The Beatles –yhtyeen uran kuin John Lennonin soolourankin varrelta. The Beatles –yhtyeen debyyttialbumi ”Please Please Me” julkaistiin helmikuussa 1963 ja viimeisin ”Let It Be” toukokuussa 1970. John Lennonin soolotuotannon esikoinen on joulukuussa 1970 julkaistu ”John Lennon/Plastic Ono Band” ja viimeisin postuumisti neljä vuotta Lennonin kuoleman jälkeen, tammikuussa 1984 ilmestynyt ”Milk and Honey”.

Runsaat kaksi tuntia kestävän konsertin aikana Jimmy Coburn yhtyeineen esittää muun muassa sellaiset ikimuistettavat kappaleet kuin ”Imagine” ja ”Jealous Guy” (alun perin lokakuulta 1971), ”Give Peace A Chance” (heinäkuulta 1969), ”(Just Like) Starting Over” (lokakuulta 1980), ”Come Together” (lokakuulta 1969), ”Strawberry Fields Forever” (helmikuulta 1967) ja ”All You Need Is Love” (heinäkuulta 1967) vain muutama mainitaksemme.

Katso ”IMAGINE – The John Lennon Songbook” esittelyvideo: www.youtube.com/watch?v=Edg5r5qCnxc


SU 5.4. KLO 15:00

J. S. BACHIN MATTEUS-PASSIO

Liput 30 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa ei ole väliaikaa.

Jokilaaksojen oratoriokuoro
ja Keski-Pohjanmaan kamarikuoro
valmennus Marita Kaakinen

Haapaveden kamariorkesteri

johtaa Timo Hannula

Lasse Penttinen, evankelista
Jorma Hynninen, Jeesus
Virva Puumala, sopraano
Sirpa Kurra, altto
Aki Alamikkotervo, tenori
Henri Uusitalo, basso


TI 14.4. KLO 19:00

A.AALLON RYTMIORKESTERI

Liput 25 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa on väliaika.

Komppia ikä kaikki, tuumi vanha rytmikitaristi A.Aallon debyyttialbumin esittelyssä. Näistä ajoista onkin kulunut jo yli neljännesvuosisata, johon sisältyy huikea määrä kilometrejä, studiolla vietettyjä tunteja sekä tietysti keikkoja.

Alusta asti omiin sävellyksiinsä ja sanoituksiinsa luottanut yhtye on saanut aikojen saatossa ripustaa seinälleen niin kultaa kuin platinaakin.

Aallot on nyt erinomaisessa vireessä ja valmiina ottamaan vastaan vuonna 2020 mittariin pyörähtävän 30v -juhlavuoden. A.Aalto on jo viihde/iskelmämusan legenda.


TO 16.4. KLO 19:00

JANNE HURME
TUHKAA JA TIMANTTEJA

Liput 29 €. Vähintään 10 hengen ryhmät 27 €.
(Hinnat sisältävät palvelumaksun.)

Tapahtumassa on väliaika.

Kattavan ja monipuolisen uran tehnyt Janne Hurme julkaisi vuonna 1995 Kirje-albuminsa, jonka nimibiisiräjäytti Hurmeen uran rakettimaisen nousuun. Ensi vuonna on ansaitun 25-vuotisjuhlavuoden aika, ja se kruunautuu kattavalla juhlakiertueella, joka alkaa 20. maaliskuuta Äänekoskelta ja jatkuu aina Logomon keikkaan 25. huhtikuuta. Liput kaikkiin tapahtumiin ovat tulleet myyntiin tänä aamuna. Artisti itse toteaa 25-vuotisjuhlakiertueen olevan harvinaisen kutkuttava juttu. Jo neljännesvuosisadan mittainen ura on tuntuu myös jopa hämmästyttävältä. "Kun ensimmäistä kertaa tehdään näin isoa juhlakiertuetta, ovat fiilikset jännittyneen odottavat", Janne tunnustaa ja jatkaa: "Ohjelmisto tulee koostumaan tietenkin tunnetuimmista kappaleista, mutta joukossa myös sellaisia helmiä, joita ei välttämättä koskaan ole esitetty livenä. Juhlakiertue antaa hienon mahdollisuuden esittää myös harvinaisempia biisejä." Janne Hurmeen uraan on mahtunut Kirje-jättihitin lisäksi unohtumattomia kappaleita aina Tinasormuksesta Postikorttiin, eikä myöskään miehen hard rock -puolta esimerkiksi jo kuopatun Dream Asylum -yhtyeen ja viime vuonna upeat 20 vuotta täyttäneen Human Temple -kokoonpanon vokalistinakaan ole syytä unohtaa.


PE 24.4. KLO 19:00

KOMEDIA
PIENTÄ LAITTOA

Liput 20 €. Vähintään 10 hengen ryhmät 18 € (vain Akustiikasta). Marraskuussa KP-etukortilla 18 € (vain Akustiikasta).
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa on väliaika.

Masa ja Lissu ovat olleet naimisissa 25 vuotta.

Vieläkö on toivoa vai onko kaikki jo menetetty?

Lissu päättää tarttua härkää, siis Masaa sarvesta... siis sarvista.


PE 8.5. KLO 19:00

JAAKKO SAARILUOMA
LAVAT AUKI

Liput 26,50 €.
(+palvelumaksu netistä ostaessa)

Tapahtumassa on väliaika.

Jaakko Saariluoma lähtee kauan odotetulle soolokiertueelle ympäri Suomen keväällä 2020!

Jaakko Saariluoma palaa viiden vuoden tauon jälkeen lavoille uudistuneen stand up -soolokiertueensa myötä. Jaakon soolokiertueet ovat olleet yleisömenestyksiä ja armotonta hyvän maun höystämää huumoria on luvassa tälläkin kertaa.

Keväällä on luvassa stand up -show, jonka huumori sopii eri ikäisille katsojille, miehille ja naisille, vähemmistöille ja enemmistöille, stadissa ja landella. Monen vuoden tv-työskentelyn jälkeen Jaska odottaa sitä aitoa alkuperäistä esiintymislavaa ja mikrofonia, joilla hän kohtaa juuri teidät, lähes kaikkialla Suomessa, melkein 30 paikkakunnalla.

Viime kiertueesta on aikaa jo viisi vuotta, joten tässä uudessa show’ssa kuulet, miten maailma makaa nyt ja mitä tällä välillä itse asiassa tapahtui. Lavat auki siis, tämä koko illan show on nähtävä!

Esityksen kesto noin 1 h 30 min, sisältäen väliajan, ikäsuositus K-15.


Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki