MOVIE COMPANY ALATALO OY

SUOMEN VANHIN JA ISOIN KIERTÄVÄ ELOKUVATEATTERI JO VUODESTA 1951

TI 30.5. KLO 18:00

Pirates of the Carribbean - Dead Men Tell No Tales

Uuteen seikkailuun joutunut kapteeni Jack Sparrow saa huomata epäonnensa vain lisääntyneen, kun hänen vanhan vihollisensa kapteeni Salazarin (Bardem) johtamat tappavat haamumerirosvot pakenevat Paholaisen kolmiosta, tavoitteenaan tappaa kaikki merirosvot. Kapteeni Jackin ainoa toivo on löytää legendaarinen Poseidonin atrain, joka tuo kantajalleen voiman hallita kaikkia meriä. (Lähde: episodi.fi)(Kuva: episodi.fi)

K 12 / 9
LIPUT 10 €


ELOKUVAVIIKONLOPPU 5.-6.5.

Perjantain 5.5. elokuvat ovat ilmaisia ja lauantain 6.5. elokuviin liput ostettavissa http://www.lipputoimisto.fi/?q=Akustiikka sekä Akustiikan lipunmyynnistä ma-pe 12-19 ja la 12-15 sekä tuntia ennen tapahtumaa.

PE 5.5. KLO 13:00

HYMYILEVÄ MIES

Kuvailutulkattu versio

Hymyilevä mies on tositapahtumien innoittama elokuva Olli Mäestä (Jarkko Lahti), jolla on edessään elämänsä tilaisuus. Hän ottelee kahden viikon kuluttua maailmanmestaruudesta Olympiastadionilla. Ottelu on ensimmäinen ammattilaisnyrkkeilyn suurtapahtuma Suomessa ja Ollin ystävä Elis Ask (Eero Milonoff), itsekin aikoinaan menestyksekäs nyrkkeilijä ja nyttemmin valmentaja, on tehnyt kaikkensa saadakseen MM-ottelun Suomeen: Olli joutuu ottelemaan normaalia alemmassa painoluokassa, ja stadionin katsomo pitää saada täyteen kulujen kattamiseksi. Kaikki on kiinni Ollista.

Mutta Ollilla on ongelma. Kesken intensiivisimmän harjoittelukauden hän oivaltaa rakastuneensa palavasti Raijaan (Oona Airola). Keskiyön auringon maaseutumaisemista Helsingin kiireiseen vilinään joutuva Olli olisi mieluummin Raijan kanssa kuin jatkuvan harjoittelun lisäksi juttelemassa sponsorien kanssa ja esiintymässä kisavalmisteluja taltioivalle kuvausryhmälle.

Olli Mäki otteli ensimmäisenä suomalaisena nyrkkeilyn maailmanmestaruudesta Helsingin Olympiastadionilla vuonna 1962. Hän hävisi lopulta ottelun tyrmäyksellä täyden olympiastadionin edessä. Mäen mukaan se oli kuitenkin hänen elämänsä onnellisin päivä. Hymyilevä mies on sydämellinen ja leikkisä tarina epäonnistumisen taidosta ja onnen tavoittelemisesta; miehestä joka on pakotettu esittämään roolia joka ei hänelle sovi, ja sen myötä valmis oivaltamaan mistä onni syntyy.


K 7 / 4
KESTO 1h 33 min

VAPAA PÄÄSY!

Elokuvan jälkeen kahvilasta ostettavissa pullakahvit (5 €).

PE 5.5. KLO 15:00

PIKKU PRINSSI

Yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista tarinoista vihdoin valkokankaalla! Oscar-ehdokas Mark Osborne (Kung Fu Panda) on ohjannut tämän ensimmäisen animaatioelokuvan Antoine de Saint-Exupéryn mestariteoksesta Pikku Prinssi.

Kaiken keskiössä on Pikku Tyttö, jota äiti valmistelee aikuisten tiukkaan ja tehokkaaseen maailmaan. Naapurin omalaatuinen mutta hyväsydäminen Lentäjä uhkaa sekoittaa suunnitelmat. Lentäjä esittelee uudelle ystävälleen maailman, jossa kaikki on mahdollista. Maailman, johon hänet aikanaan tutustutti Pikku Prinssi. Pikku Tytön taianomainen ja tunteikas matka Pikku Prinssin maailmaan voi alkaa. Pikku Tyttö löytää tiensä lapsuuteen ja oppii, että ihmissuhteet ovat kaikkein tärkein asia maailmassa. Ja vain sydämellä, ei silmillä, näkee asioiden oikean laidan.


K 7 / 4
KESTO 1h 48 min
VAPAA PÄÄSY!


PE 5.5. KLO 17:00

BEASTS OF THE SOUTHERN WILD

Elokuva perustuu Lucy Alibarin näytelmään Juicy and Delicious, josta ohjaaja Benh Zeitlin on ottanut mukaan olennaisen elementin: isän ja tyttären suhteen. Zeitlin ja toisena käsikirjoittajana toiminut Alibar siirsivät tapahtumat New Orleansin ympäristöä muistuttavalle tulva-alueelle.

Nuori tyttö nimeltä Hushpuppy elää isänsä Winkin kanssa rähjäisessä asuntovaunussa Bathtub-nimisessä yhteisössä. He asuvat tulvapadon väärällä puolella, mutta Hushpuppyn mielestä se on maailman kaunein paikka.

Elokuva on kuvattu 16-millisellä filmillä aidoilla tapahtumapaikoilla, soilla ja rämeisessä luonnossa. Tunnelmat ovat alussa karun realistisia, mutta vähitellen se muuttuu kiehtovaksi fantasiaksi.


K 12 / 9
KESTO 1h 33 min
VAPAA PÄÄSY!


PE 5.5. KLO 19:00

JUMALISTA JA IHMISISTÄ

Tositapahtumiin perustuva ranskalaiselokuva Jumalista ja ihmisistä kertoo trappistimunkeista levottomuuksien repimässä Algeriassa.

Islamistiryhmä terrorisoi algerialaista vuoristokylää, ja munkkeja kehotetaan palaamaan kotimaahansa. Osa munkeista päättää kuitenkin jäädä luostariinsa, jossa he viettävät yksinkertaista elämää maata viljellen ja antaen lääkärinapua paikallisille asukkaille.

Sykähdyttävällä realistisella otteella ohjattu ranskalaiselokuva voitti viime keväänä Cannesin Grand Prix -palkinnon. Elokuva on Ranskan Oscar-ehdokas.


K 12 / 9
KESTO 2h 5min
VAPAA PÄÄSY!LA 6.5. KLO 13:00

THE BOSS BABY

DreamWorks Animation ja Madagascarin ohjaaja tutustuttavat sinut tähän erityislaatuiseen vauvaan. Hän on pukeutunut pukuun ja solmioon, puhuu miehen äänellä ja hän esittää pääosaa DreamWorksin animaatiossa THE BOSS BABY. Leikkisän hauska animaatio kertoo siitä maailmankaikkeutta järisyttävästä tapahtumasta, kun perheeseen saapuu uusi vauva – ainakin mielikuvitukseltaan vilkkaan 7-vuotiaan Timin silmin.

Vauhdikas, hauska ja suurella sydämellä tehty koko perheen animaatio nivoo perheet yhteen ja muistuttaa mikä perheessä on kaikkein tärkeintä.


K 7 / 4
KESTO 1h 38 min
LIPUT 8€LA 6.5. KLO 15:00

LA LA LAND

Here is for the fools who dream.

La La Land -elokuva kertoo aloittelevan näyttelijän Mian (Emma Stone) ja omistautuneen jazz-muusikon Sebastianin (Ryan Gosling) tarinan. He ponnistelevat unelmiensa eteen kaupungissa, joka tunnetusti tuhoaa toiveet ja särkee sydämet. Nykyhetken Los Angelesin päivittäisestä elämästä kertova alkuperäismusikaali tutustuttaa unelmien tavoittelun iloihin ja suruihin.

Oscar-®ehdokas Damien Chazellen (Whiplash) käsikirjoittama ja ohjaama La La Land on rakkaudenosoitus enkelten kaupungille ja Hollywood-musikaaleille


- S -
KESTO 2h 8 min
LIPUT 10 €


LA 6.5. KLO 17:30

JACQUES - ELÄMÄ MERELLÄ

Punaisesta piposta ja huikeista dokumenttielokuvista tunnetun legendaarisen Jacques Cousteaun elämäkertaelokuvasta ei puutu upeita kuvia merenalaisesta maailmasta, joka oli Cousteaulle kaikki kaikessa.

Ranska, vuonna 1948. Jacques Cousteau (Lambert Wilson), hänen vaimonsa Simone (Audrey Tautou) ja pariskunnan kaksi poikaa asuvat paratiisissa, kauniissa talossa Välimeren rannalla. Mutta Cousteau on levoton. Hän ei voi ajatella mitään muuta kuin seikkailua. Vedenalaisen hengityslaitteen kehitellyt mies haluaisi testata laitetta ja tutkia merten salaisuuksia sen avulla. Ja hän on valmis uhraamaan aivan kaiken unelmansa eteen. Jo pikkupoikana Jacques-Yves Cousteau rakasti merta. Sairaalloisesta lapsesta kasvoi utelias ja peloton nuorukainen. Cousteausta tuli merivoimien sotilas, sukeltaja, merten tutkija, myöhemmin myös merten suojelija ja Oscar-palkittu elokuvantekijä. Cousteaun keksinnöt vedenalaisista kameroista hengityslaitteisiin mullistivat maailmaa niin meren alla kuin maan päällä.

Calypso-laivan todellisena kapteenina pidetty vaimo, Simone, oli voimakastahtoinen nainen. Simone ja pariskunnan kaksi poikaa, Philippe (Pierre Niney) ja Jean-Michel (Benjamin Lavernhe) olivat ihmisläheiselle Cousteaulle kaikki kaikessa – vaikka komealla tv-julkkiksella riittikin vientiä lähes joka satamassa.


K 7 / 4
KESTO 2h 3 min
LIPUT 10 €Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki