KULTTUURIKESKUS AKUSTIIKKA

KEVÄTKAUDEN 2018 OHJELMISTO

Tutustu Sun Pampas 2018 ohjelmaan

PE 27.4.2018 KLO 13:00

KANSALLINEN VETERAANIPÄIVÄN JUHLA

Kahvitarjoilu klo 12:30 alkaen.
Juhlapuhujana kirkkoherra Timo Määttä, tervehdyssanat Markus Paavilainen.
Juhlaohjelmassa esiintymässä Ylivieskan sotaveteraanilaulajat Risto Savelan johdolla sekä Ylivieskan seudun musiikkiopiston nuoria muusikoita.

Partiolaisten muistokimpun lasku klo 12 sankarihaudoilla.

Lämpimästi tervetuloa. Järjestäjä Ylivieskan kaupunki.

Jos tarvitsette kyyditysapua juhlaan, niin olkaa ystävällisiä ja
ilmoittautukaa viimeistään keskiviikkona 25.4. numeroon 044 558 2603.

PE 27.4. KLO 19:00

MATTI PATRONEN & JUKKA TAKALO - KUOLIAAKSINAURATTAJA JA KUPLETTIELVYTTÄJÄ -ILTAMAT

Palkittu stand up – koomikko Matti Patronen tekee hykerryttävän hauskan illan yhdessä muusikko Jukka Takalon kanssa. Luvassa on laulua, naurua ja tarinoita!

Liput 20 € ja 15 €
opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet jne.

KP-etukorttietu liput 15 €, sis. kahvin

LA 28.4. KLO 19:00

YLIVIESKAN KARAOKEKERHON KEVÄTKIMARA

Ylivieskan karaokekerho esittää konsertissaan viihdyttävän Kevätkimaran, jossa kuulijoille tarjotaan ajankohtaan ja lähestyvään kesään liittyviä viihdesäveliä.

Konsertissa esiintyvät Anne Ahola, Jarmo Ahola, Aija Autio, Jouko Hannula, Sulo Hannula, Tuula Hannula, Jouko Herranen, Pekka Immonen, Tarja Koponen, Jukka Kytökorpi, Sari Leskelä, Terho Nisula, Markku Partala, Pekka Roiko, Leena Somero, Pauliina Sormunen, Reijo Talus, TenhoTokola, Merja Viljamaa, Päivi Vuolteenaho ja Tarja Vähäkangas

Liput 15 €

SU 29.4. KLO 15:00

JOUSIKONSERTTI

Viulistit esiintyvät erilaisin kokoonpanoin. Yhteiskonsertissa mukana myös Jokilaaksojen musiikkiopiston jousisoittajia.

Ylivieskan seudun musiikkiopiston ja Jokilaaksojen musiikkiopiston oppilaskonsertti

Vapaa pääsy!

MA 30.4. KLO 19:00

WIIHTEELLÄ WAPPUUN - Ihania ikivihreitä


YMK-Band ystävineen tarjoaa mukavan viihteellisen illan Ylivieskan kulttuuritalo Akustiikan ravintola Triolissa vappuaattona. Illan aikana Ylivieskan mieskuoro ja lauluyhtye Marttiset esittävät keväisiä ja keveitä säveliä A Capella. Illan vieraana räväyttää rautalankasoundeja paikallinen Surrilangat-yhtye.

Kahdella saksofonilla ja trumpetilla vahvistettu YMK-Band esittää niin kotimaisia kuin ulkolaisia ihania ikivihreitä vuosien varrelta. YMK-bandin solisteina laulavat monissa laulukisoissa erinomaisesti menestynyt Arja Löytynoja, jazz- ja swing-musiikin herkkä tulkki Leila Poutiainen, nuori loistava tähti Noora Östberg, komeaääninen tenori ja tangon taitaja Ilkka Alasuutari, samettiääninen suosikkilaulaja Pekka Roiko, monipuolinen tulkitsija Simo-Pekka Kivioja, sekä hyvillä laulunlahjoilla varustettu trumpettivirtuoosi Janne Nietula.

Vapaamuotoisen illan tarjoilusta huolehtii Akustiikan ravintolan väki. Tapahtumaan on tarjolla kokonaispaketti, joka sisältää ”Vappu-buffet’n” ja tapahtumamaksun kokonaishintaan 30 €.
Buffet sisältö: kaksi lasillista kuohuviiniä, suolainen nyytti aurinkokuivatuilla tomaateilla ja yrteillä, sulhaspiirakka savulohitäytteellä, texmex lihapullat, juustokuutiot sekä vesimeloni- ja hunajamelonilohkot. Pöytävaraukset Akustiikan lipunmyynnistä.

Tule mukaan nauttimaan hyvästä musiikista kuunnellen tai tanssien.

Liput 15 €

VAPPU-BUFFET 30 € (sis.ohjelman ja puffetin)

Buffet sisältö: kaksi lasillista kuohuviiniä, suolainen nyytti aurinkokuivatuilla tomaateilla ja yrteillä, sulhaspiirakka savulohitäytteellä, texmex lihapullat, juustokuutiot sekä vesimeloni- ja hunajamelonilohko. Pöytävaraukset Akustiikan lipunmynnistä.

KE 9.5. KLO 14:00-16:00

IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON KEVÄTJUHLALUENTO: AJATUKSIA JA TUNTEITA TANSSISTA

Luennoitsijana tanssija, laulaja, koreografi Jorma Uotinen.
Tilaisuudessa myös muuta ohjelmaa mm. Ikääntyvien yliopiston seniorikuoron esitys.

Luennot ovat ikääntyville maksuttomia. Luentojen hinta muille opiskelijoille on 20 € / kevätlukukausi.

Pohjois-Pohjanmaan Kesäyliopisto

Lisätietoja Anna-Liisa Pieskä puh. 044 4294 559

TO 10.5. KLO 18:00

EVELINA

Laulaja/lauluntekijä Evelina on tehnyt lyhyessä ajassa läpimurtonsa maamme artistien kärkikastiin. Evelinan musiikki on sekoitus urbaania poppia, rnbtä sekä hiphoppia. Musiikin lisäksi Evelina on myös tullut tunnetuksi muoti-ikonina sekä nuorien esikuvana joka rikkoo rohkeasti rajoja.

Evelina tuli suuren yleisön tietoisuuteen Mikael Gabrielin kanssa tekemällä hitillään "Honey" jota on streamattu Spotifyssä jo yli 12 miljoonaa kertaa. Lisäksi hitit "Kylmii Väreitä" sekä "Sushi" ovat soineet ahkerasti radiotaajuuksilla. Evelina oli myös ensimmäinen artisti, jonka debyyttialbumi (24K) streamasi platinaa ennen julkaisua.

Omien kappaleiden lisäksi Evelina on ollut feattina mm. JVG:n, Asten & Brädin kappaleilla.

Liput 20 €

Konsertissa ei ole väliaikaa


PE 11.5. KLO 19:00

TJANGO! FOLKJAZZ-YHTYE

TERO HYVÄLUOMA / viulu
ANTTI LEINONEN / harmonikka
OTTO TOLONEN / kitara
TARMO ANTTILA / kontrabasso

Helsinkiläinen folkjazz-yhtye Tjango! julkaisi toisen albuminsa toukokuussa 2017. Alun perin klassisen musiikin soittajien Tjango!-sivuprojektista on kasvanut hyvinkin vakavasti otettava ja samalla poikkeuksellisen monipuolinen yhtye. Uuden levyn nimi "Greens and Blues" viittaa paitsi Suomen kesän väreihin, myös bluegrass-musiikkiin, jonka vaikutteet kuuluvat aiempaa selvemmin Tjango!n musiikissa.

Tjango!n musiikilliset juuret ovat mustalaisjazzissa sekä latinalaisamerikkalaisessa traditiossa. Suurimmat innoittajat ovat olleet mustalaisjazzin mestari Django Reinhardt sekä Astor Piazzollan tango nuevo, joiden yhdistelmästä juontuu myös yhtyeen nimi Tjango!. Esikuvien katveesta yhtyeen tie on kuitenkin vienyt hyvin omaperäiseen sekoitukseen. Se on vahvasti kansanmusiikillinen, yhtä voimakkaasti rytmimusiikillinen, ja myös klassisen musiikin klangia on edelleen mukana.

Vuonna 2010 perustettu Tjango! uudistui alkuvuodesta 2016, kun useista kansanmusiikkiyhtyeistä tutut viulisti Tero Hyväluoma ja kontrabasisti Tarmo Anttila liittyivät yhtyeeseen alkuperäisjäsenten kitaristi Otto Tolosen ja haitaristi Antti Leinosen rinnalle.

Liput 20 €

LA 12.5. KLO 19.00
KOKKOLAN LAULUVEIKOT 90V KONSERTTI


Lauluveikkojen juhlavuosi
Kokkolan Lauluveikkojen viime vuosien aktiivinen ja vilkas toiminta huipentuu tänä vuonna kuoron 90v-juhlavuotena. Vuosi 2018 on myös Kokkolan Lauluveikkojen Seniorikuoron 24. toimintavuosi. Ohjelmistossa on kuoron esittämiä sävellyksiä vuosikymmenten varrelta pääpainon ollessa kuitenkin viimeisen kymmenen vuoden aikana esitetyissä teoksissa.

Liput 15 €
12 € lapset, opiskelijat, eläkeläiset

PE 18.5. KLO 19:00

YLIVIESKAN BIG BAND ENSIKONSERTTI

Solisteina Sari M Heikkilä, Jouko Kantola ja Janne Nietula

Ylivieskan Big Band pitää ensikonserttinsa!

Puhallinorkesteritoimintaa on Ylivieskassa ollut jo toistasataa vuotta. Näistä taustoista kiitollisena musiikkiopiston pop/jazz-musiikin opettaja Jouko Kantola päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa ja perusti big bandin viime vuonna yhteistyössä Ylivieskan kansalaisopiston ja Ylivieskan Soittajien kanssa. Orkesterissa soi tässä vaiheessa 5 saksofonia, 3 trumpettia, 3 pasuunaa ja komppisektio. Osa soittajista kulkee kauempaakin kuten Kalajoelta ja Oulaisista. Ohjelmistossa on ensimmäisenä vuonna keskitytty big bandien kultakauteen: 1930-luvun swing-sävelmiin ja muuhun perinteiseen jazziin. ”Tärkeintä on löytää yhteinen groove, ja siihen oiva keino on swing-fraseeraus.”

Tulevia haasteita big bandilla on sektioiden kasvattaminen täysimääräisiksi, mikä edellyttää muutaman vaskisoittajan lisää. On haaveita yhteistyöstä Ylivieskan lukion kanssa: Vanhojentansseissa iso orkesteri loisi Ball Room -tunnelmaa. Vieska Sinfoniettan jousien kanssa voisi juhlistaa musiikkiopiston juhlavuotta. Ensi vuodelle Kantola kaavailee soul-henkistä konserttia huippusolistien kera. ”Olemme saaneet hyvistä muusikoista upean ryhmän, jonka ilmaisuvoima yltää sävykkääseen musisointiin.”

Orkesterin nimestä on käynnissä ehdotuskilpailu, johon voi osallistua kansalaisopiston sivuilta käsin. Nimi julkistetaan konsertissa.

Liput 10 €

Musiikkiopiston oppilaille vapaa pääsy.

SU 20.5. KLO 15:00

VIESKA SINFONIETTA KONSERTOI

Joht.Timo Hannula

(säveltäjäniminä mm. Pachelbel, Händel, Sibelius, Verdi)

Ylivieskan seudun musiikkiopisto

Liput 10 €, Opisk., eläk. 6 €.

Musiikkiopiston oppilaille ja henkilökunalle vapaa pääsy.

PE 25.5. KLO 18:00
TANSSIN VALTAKUNTA – TANSSIOPISTO UUSIKUUwww.tanssiopistouusikuu

Liput 10 € aikuiset ja 5 € lapset 12–18–vuotiaat
Alle 12–vuotiaat: vapaa pääsy

SU 27.5. KLO 15:00

PÄIVÄRINNAN LAPSIKUORON KEVÄTKONSERTTI

Johtaa Sanna Hilonen

Liput 8 € ja lapset 4 € (alle 12 –vuotiaat)

TI 29.5. KLO 12:00-15:00

HENKILÖKOHTAISEN AVUSTAJAN PÄIVÄ

Näyttelysali
Ohjelma:
• Tilaisuuden avaus: Sari Andersson, Navitas Yrityspalvelut
• Lakimiehen puheenvuoro: Mika Välimaa, Kynnys ry
• Puheenvuoro: Kokemusasiantuntija Hannu Salonpää
• Kahvitauko
• Virkamiehen puheenvuoro: Leena Iisakkila ja mahdolliset muut edustajat, PPKY Kallio
• Keskustelua ja loppuyhteenveto

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja sen järjestää Rajaton-hanke.

Ilmoittautumiset kahvitarjoilua varten 25.5.2018 mennessä
jukka.koivisto@ysk.fi tai p. 044 5871 941

TERVETULOA!

Ilmoittautumiset kahvitarjoilua varten 25.5.2018 mennessä
jukka.koivisto@ysk.fi tai p. 044 5871 941

KE 30.5. KLO 19:00

LUKUVUODEN PÄÄTÖSKONSERTTI
-
VALOISIA TUNNELMIA

Ylivieskan seudun musiikkiopisto

Vapaa pääsy!

Tutustu Sun Pampas -ohjelmaan:Ohjelmisto Sun Pampas

KULTTUURIKESKUS AKUSTIIKKA

KESÄKAUDEN 2018 OHJELMISTOKE 11.7. KLO 18:00
JUHLASOITTO – PUOLUSTUSVOIMIEN VARUSMIESSOITTOKUNTA

Johtaa musiikkiyliluutnantti Juhani Valtasalmi

Liput 10 €

PE 27.7.KLO 19:00

DAVE LINDHOLM ESITTÄÄ: KYNÄ & KUMPPANIT

Kynä & Kumppanit on kesää 2018 varten kasattu kokoonpano ja se esittää ainoastaan Daven suomenkielistä tuotantoa aina Isokynä-ajoista tähän päivään.

Kokoonpanoon kuuluu:
Dave Lindholm: Laulu, kitara
”Devil” Virtanen: Laulu, kitara
Marko Haavisto: Basso
Viljami Viippola: Koskettimet
”Kuja” Salmi: Rummut

Kesto 60 min.

Liput 20 € ennakko
25 € ovelta

Konsertissa ei ole väliakaa

KULTTUURIKESKUS AKUSTIIKKA

SYYSKAUDEN 2018 OHJELMISTO


LA 8.9. KLO 19:00
J.KANTOLA BAND
HELLAAKOSKEN LYRIIKKAA JA MELODISTA FUUSIOVOIMAA

Jouko ”Jocke” Kantola tuo syyskuussa Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikan lavalle torvisektiolla vahvistetun huippukokoonpanonsa. Tällä kertaa Jocke sovitti yhdeksi kokonaisuudeksi levyttämiään Aaro Hellaakosken runoja, joita on säveltänyt 1980-luvulla. Mukana on myös aiemmin julkaisemattomia lauluja.

J. Kantola Bandissa soittavat kitaristi Valtteri Huovinen ja rumpali Mikko Kiiveri Oulusta, Pietarsaaresta basisti Egon Veevo, Kokkolasta saksofonisti Jonas Rintala ja trumpetisti Petri Jämsä sekä Ylivieskan miehet, trumpetisti Janne Nietula ja pasunisti Teemu Pengerkoski sekä Hannu Puomio, lyömäsoittimet. Ohjelman täydentää tutut melodiset instrumentaalikappaleet JockeKantola Bandin levyltä RePro, joten tiedossa on iso keikka väliaikoineen.

Liput 15€
10€ eläkeläiset ja opiskelijat.

Musiikkiopiston oppilaille vapaa pääsy.

SU 9.9. KLO 15:00

JUKKA KUOPPAMÄKI "ELÄMÄNI LAULUT" SAA LAULAA!

Rakkaus, Suomi ja kaipaus. Näitä elämän isoja aiheita koskettelevat monet Jukka Kuoppamäen tekemistä kuolemattomista lauluista – laulut kuten Anna mulle tähtitaivas, Satulinna, Sininen ja valkoinen ja Kiskot vievät etelään.

75 vuoden ikään ehtinyt ja 50-vuotistaiteilijajuhliaan jo viettänyt Kuoppamäki kiertää ja konsertoi täydellä sydämellä. Kaiken aikaa hän on laulanut rauhan, rakkauden ja rehellisyyden puolesta sotaa, väkivaltaa ja petollisuutta vastaan.

Kuoppamäki on laatinut itselleen sekä muille artisteille noin 1500 laulua. Jatkuvasti syntyy uusia, eikä luomisvoima osoita ehtymisen merkkejä. "Jos osaisi kirjoittaa vain joka sadannen, säästyisi paljon paperia ja mustetta. Mutta mehän tiedämme, ettei elämä niin mene. Jos jokainen laulu olisi hitti, ei niistä osaisi niin iloitakaan", Kuoppamäki sanoo.

Konsertin toisella puoliskolla Jukka Kuoppamäki laulattaa yleisöä yhteislaulun merkeissä, jolloin myös yleisö pääsee osallistumaan Jukan rakkaimpien ja suosituimpien laulujen tulkintaan.

Jukka Kuoppamäki, laulu ja kitara
Jukka Ruusumaa, koskettimet ja laulu

Liput 20€ ennakko ja 25€ ovelta

PE 14.9. KLO 18:30

PARK 7 10V KLUBIKIERTUE

Park 7 täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Näiden vuosien aikana yhtye on soittanut yli 200 konserttia. Matkan varrella on koettu mm. keikka Maata Näkyvissä –festareiden pääkonsertissa, festarikeikat Saksassa ja Iso-Britanniassa sekä vierailut Venäjällä ja Virossa.

Nyt, kun yhtye täyttää kymmenen vuotta, on aika tehdä jotain täysin uudenlaista. Park 7 ja Puisto Live järjestävät Park 7:n 10v klubikiertueen, joka ulottuu Helsingistä Pohjois-Pohjanmaalle.

Park 7:n laulajakitaristi Miika Lamminmäki kommentoi:

”Muistan, kun haaveiltiin bändiä perustettaessa, että jos joskus saatais yks keikka, niin se olis todella kova juttu. Tässä sitä nyt ollaan, sama huikee porukka kasassa ja Luoja tietää millanen tulevaisuus edessä. Ollaan aina haluttu jätkien kanssa kulkee omia reittejä, uudistaa skeneä ja tehä mahollisimman uskottavalla tavalla tätä duunia. Näistä syistä päätettiin järkätä 10v klubikiertue. Lupaan, että Park 7 on syyskuussa kovemmassa livekunnossa kun koskaan, ja näistä tulee ihan älyttömän kovat bileet.”

Liput 12 €
Ryhmät väh. 10 henk. Liput 10€. Konsertissa ei ole väliaikaa

PE 21.9. KLO 19:00

Tanssifestivo. FROM THE GRAMMAR OF DREAMS


Tanssija Minna Tervamäki, sopraano Pia Freund ja viulisti Minna Pensola.

Liput 20 €, Nuoriso 18 v. ja nuoremmat 10 €

LA 22.9. KLO 19:00

Tanssifestivo. CARAS DEL FLAMENCO - FLAMENCON MONET KASVOT

Tanssijat Anne Riikola-Sarkkila, Laura Rintamäki ja Elina Robinson.
Rodrigo Gozález - kitara
Anna Murtola - laulu
Pauliina Kauppila - perkussiot

Liput 20 €, Nuoriso 18 v. ja nuoremmat 10 €

SU 23.9. KLO 14:00

Tanssifestivo. KYLLI-KOIRA JA ELÄMISEN SIETÄMÄTÖN KEPEYS

Elina Kivioja, Jenni Kivelä ja Eira Virekoski koko perheen tanssinäytelmässä.

Liput 10 €, Lapset 12 v. ja nuoremmat 5 €

PE 28.9. KLO 19:00

ULLA TAPANINEN - LAVA-AMMUNTAA V

Ulla Tapanisen uusin monologi Lava-ammuntaa V tarjoilee come back -komiikkaa kaikilla mausteilla.
Hervottoman hauskassa esityksessään Tapaninen käsittelee tuttuun tyyliin kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä.

"Ulla Tapaninen ei petä katsojaa, paranee vanhetessaan kuin hyvä viini!” -katsojapalaute
”Nauraa sai niin paljon kuin huvitti. Ihana irtiotto arjesta!” -katsojapalaute
”Hervottoman hauska, mutta myös koskettava!” –katsojapalaute

Lavalla Ulla Tapaninen
Käsikirjoitus Raila Leppäkoski, Ulla Tapaninen
Ohjaus Raila Leppäkoski

Esityksen kesto noin 1 h 45 minuuttia sisältäen väliajan.

Kuva: Mirka Kleemola

Liput ennakkoon 20 € ja ovelta 25 €.

PE 5.10. KLO 19:00

OLAVI UUSIVIRTA

Olavi Uusivirta on suomalaisen rockin kirkkaimpia tähtiä. Seitsemän studioalbumia, yhden live-levyn, ja yhden kokoelman julkaissut Uusivirta on tunnettu lukuisista hiteistään, joihin lukeutuvat muun muassa ”On niin helppoo olla onnellinen”, ”Kultaa hiuksissa”, ”Ukonlintu ja virvaliekki”, ”Nukketalo palaa”, ”Tiet etäisyyksiin”, ”Kauneus sekoittaa mun pään”, sekä Anna Järvisen kanssa levytetty ”Nuori ja kaunis” -duetto.

Levy nimeltä ”Olavi” ilmestyi 12.2.2016, ja sen ensimmäinen sinkku ”Tanssit vaikka et osaa” meni suoraan kolmen valtakunnallisen radiokanavan soittolistalle, ja olikin kevään soitetuimpia radiobiisejä. Albumi taasen meni suoraan Suomen virallisen listan ykköseksi, sekä palkittiin Rock-Emmalla vuonna 2017.

”Olavi”-levyn kiertueella useat keikat olivat jo ennakkoon loppuunmyytyjä.

Uusivirta bändeineen on tällä hetkellä Suomen halutuimpia artisteja niin festareille kuin klubeillekin, ja ”Ikuisten lasten” jälkeinen kiertue kattoi kaksi festarikesää, sekä tasan 100 keikkaa. ”Olavi”-albumin jälkeen vuodelle 2016 kertyi yli 90 keikkaa, ja kiertue jatkui myös keväälle 2017, päättyen The Circukseen Helsingissä.

Kesällä 2017 Olavi bändeineen piti taukoa, paitsi veti kaksi kertaa loppunmyydyn Huvila-teltan Helsingin Juhlaviikoilla. Syksyllä 2017 oli vuorossa Uusivirran uran ensimmäinen konserttisalikiertue. Marraskuussa 2017 julkaistiin tupla-live ”Olavi elää!”.

Vuonna 2018 Olavi & bändi tulee kiertämää klubeilla ja festareilla.
Live show ei jätä ketään kylmäksi!

Olavi Uusivirran (laulu) yhtyeen täydentävät Timo Kämäräinen (kitara), Jaakko Kämäräinen (basso), ja Olli Krogerus (rummut).

Liput ennakkoon 20 €. Ovelta 25 €.


LA 6.10. KLO 19:00

PAULA KOIVUNIEMI ROOTS & FRIENDS

Suomen iskelmägenren valovoimaisimpiin tähtiin kuuluva Paula Koivuniemi uudistuu ehtymättömällä energialla. Hänen rakastetuista hiteistään ja vanhoista kansanlauluista on nyt laadittu luihin ja ytimiin menevä konserttikokonaisuus aivan uusilla sovituksilla.

Harmonikkataiteilija Niko Kumpuvaara on lähestynyt kappaleita mehukkaasta näkökulmasta, joka vie Koivuniemen juurimusiikin tunnelmiin. Kansanlaulut ja iskelmät täydentävät toisiaan kuin kauan erossa olleet kaksoset. Kumpuvaaran folk-henkiset sovitukset tekevät tutuista kappaleista tuoreita, raikkaita ja rytmisesti vetovoimaisia.

Suomen kovimpien kansanmusiikki- ja folk-ammattilaisten seitsenhenkinen yhtye ja La Paula on täysin vastustamaton yhdistelmä, jonka ensiesitykset Kaustisella ja Hämeenlinnan Verkatehtaalla saivat ylitsevuotavan innostuneen vastaanoton. Konsertin koko sisältöä ei etukäteen paljasteta, mutta hiukan maistiaisia kuitenkin: ”Kun toisessa laidassa on Luullahan jotta on lysti olla, niin toista laitaa edustaa Aikuinen nainen”, Kumpuvaara paljastaa.

Folk-ammattilaisten ensemble
Koivuniemen omaan kokoonpanoon kuuluva Anssi Nykänen (rummut) on tässäkin kokoonpanossa rytminen selkäranka. Ensemblen muut jäsenet ovat nykykansanmusiikin tunnettuja ja arvostettuja nimiä: viuluvelhot Tero Hyväluoma ja Tommi Asplund, monipuolinen kitaristi ja kielisoitinvirtuoosi Jarmo Julkunen, useiden jazzyhtyeiden luottobasisti Juho Kivivuori sekä jouhikontaitajien vähälukuisen joukon ykkönen Pekko Käppi.

Niko Kumpuvaara soittaa harmonikkaa ja johtaa ensemblea. ”Paulan tyyli edellä mennään, mutta kun sovituksia sävyttävät viulut ja jouhikko, musiikissa on ihan eri klangi. ” Paula Koivuniemi, Roots & Friends lähtee kiertueelle syksyllä 2018.Liput 30 €. Ryhmät min.10 hlö 25 €

PE 12.10. KLO 20:00

JOS SULL LYSTI ON - 4 TÄHDEN STAND UP ILTA

Iikka Kivi – Matti Patronen – Tomi Haustola – Ursula Herlin

Liput 25 €
20 € eläkeläiset, opiskelijat, työttömät

SU 14.10. KLO 13:00

BENNY TÖRNROOS JA MUUMIT - KÄY MUUMILAAKSOON KONSERTTI

Tunnelma nousee kattoon välittömästi, kun Bennyn kanssa lavalle nousevat kaikkien rakastamat maailmantähdet, suloiset Muumit. Konsertissa kuullaan tuttuja muumilauluja, leikitään, jumpataan, lauletaan yhdessä, kuullaan satuja, tanssitaan ja jammaillaan muusikko Benny Törnroosin johdolla.

Kesto n. 60 min.

Liput 15 €
Alle 1v. sylissä maksutta
Perhelippu 50e 4 henk. (vain Akustiikasta)

SU 14.10. KLO 19:00

SUVI TERÄSNISKA - SINÄ OLET KAUNIS


SUVI TERÄSNISKA SYKSYLLÄ KONSERTTISALIKIERTUEELLE

Upea Suvi Teräsniska lähtee syksyllä odotetulle Sinä olet kaunis -konserttisalikiertueelle. Sillä tullaan kuulemaan paitsi hänen tuoreimman Sinä olet kaunis -albuminsa kappaleita, myös muita hittejä ja joitakin harvemmin livenä esitettyjä biisejä, joiden valintaan faneilla on mahdollisuus vaikuttaa Suvin Facebook-sivuilla toimivan äänestyksen kautta.

Suvi Teräsniskan edellisestä konserttisalikiertueesta on jo neljä vuotta aikaa, joten Suvi odottaa jo innolla konserttisaleihin pääsemistä.

- Konserttisali paikkana tarjoaa mielettömät puitteet musiikille. Se tuo lauluista esiin yksityiskohtia, joita ravintolakeikoilla ei välttämättä pysty tarjoamaan.
Konserttisaleja varten on myös mahdollista tehdä uusia sovituksia. Tällä rundilla on tarkoitus soittaa kappaleita hieman akustisemminkin, Suvi paljastaa.

Lipunmyynti alkaa maanantaina 23.4.

Liput 1-5 riveillä 36 € ja muutoin liput 33,50 €

TO 18.10. KLO 19:00

UNTO MONOSTA MUISTELLEN - KONSERTTI

Säveltäjä, sanoittaja ja muusikko Unto Mononen kuoli vuonna 1968 nuorena, 37-vuotiaana. Vuonna 2018 nuoren somerolaisen muusikkoneron kuolemasta tulee 50 vuotta.

Liki parituntisen juonellisen konsertin aikana Unto Monosen elämää viedään kerronnallisesti eteenpäin valoineen ja varjoineen. Konsertissa kuullaan Monosen tunnetuimmat ja rakastetuimmat kappaleet. Lauluihin Satumaa, Tähdet meren yllä, Erottamattomat on helppo samaistua ja ehkä juuri siksi ne ovat jääneet elämään.

Konsertissa Unto Monosen tuotantoa tulkitsevat tangokuningas 1986 Teuvo Oinas, tangoprinssi 2015 Kalle Jussila, pitkän linjan muusikko ja vahva tulkitsija J. Eskelinen sekä tangokuningatar 2014 Maria Tyyster. Säestyksestä vastaa Legenda-orkesteri.

Tuotanto: Viihdeohjelmat

Liput 27 €
Ryhmä: 25 € väh. 10 henk.

PE 26.10. KLO 19:00

JONNA TERVOMAA

Ääni kuuluu ja kantaa kauniisti

Jonna Tervomaan Ääni-albumi ilmestyi 1. syyskuuta. Tervomaa on tehnyt seitsemännelle albumilleen ensimmäistä kertaa sanoitusten lisäksi myös sävellykset itse. Musiikki soi nyt vapaampana ja omaperäisempänä kuin koskaan.

Ääni on saanut ylistäviä arviota niin musiikkimedioissa kuin maakuntalehdissäkin. Syyskuinen, yhden albumin avainkappaleen mukaan nimetty Disco Melancholia -kiertue vei Tervomaan uuden bändin (Eeva Koivusalo, Tuomo Prättälä, Juho Viljanen, Markus Nordenstreng) uusiin tiloihin ja maisemiin ja jo näillä ensimmäisillä keikoilla tunnelma oli intensiivisen ainutlaatuinen.

Jonna Tervomaa bändeineen jatkaa keikkailua loppuvuoden ympäri Suomen ja vyöryttää uudistuneella voimalla uusia ja vanhoja lauluja. Sävykäs kokoonpano ja Jonnan lämmin läsnäolo saa otteen paatuneimmastakin.

Tervomaa valloittaa uusia kuulijoita, uskollisia fanejaan unohtamatta.

Ääni-albumi, julkaisu 1.9.2017
Soundi 4/5 tähteä
Kaleva 4/5 tähteä
Aamulehti 4/5 tähteä

Keikoista sanottua:
”Jonna Tervomaa palasi säkenöivästi.//Jos säteilevän rento tähti oli huippuvedossa, niin oli bändikin sitä luokkaa, että siihen uskalsi varmasti luottaa.”
– Jussi Niemi/Aamulehti

”Sunnuntain parhaan esityksen veti yllättäen Jonna Tervomaa. Olen nähnyt Tervomaan lukuisia kertoja ja useilla eri kokoonpanoilla. Koskaan en ole pettynyt, mutta tiettyä uusiutumista olen kaivannut. Nyt Jonna sen teki.”
– Flow Festival/Keikka-arvio, Keikkakeppi

Liput ennakkoon 15 €. Ovelta 20 €.


TO 1.11. KLO 19:00

YÖ - MITÄ JOS MÄ RAKASTAN

Yö-yhtye konserttisaleihin loka-joulukuussa

Olli Lindholmin luotsaama Yö-yhtye lähtee lokakuussa kahden kuukauden mittaiselle ”Mitä jos mä rakastan” -konserttisalikiertueelle. Kiertue pitää sisällään liki 20 saliaa ulottuen niin Helsinkiin, Ouluun, Jyväskylään, Kuopioon kuin muihin aktiivisiin viihde- ja kulttuurikeskuksiin.

Konserteissa kuullaan läpileikkaus Yön 37 vuotisen uran hiteistä ja muista rakastetuista lauluista. Salonkikelpoisissa olosuhteissa pääsevät oikeuksiinsa niin Tia-Maria, Vie mut minne vaan kuin Likaiset Legendat -kappaleet. Lisäksi materiaalia kuullaan syys-lokakuun taitteessa julkaistavalta uudelta levyltä, jolta esimakua on saatu jo Mitä jos mä rakastan sua -biisin muodossa. Tuorein hitti on juhlinut niin radio- kuin Spotify-listoilla.

Yö oli ensimmäisiä suomirock-yhtyeitä, joka lähti esiintymään 2000-luvun alussa myös konserttisaleihin. Syksyn kiertue on yhtyeen yhdeksäs saleihin sijoittuva kiertue.

”Konsertit ovat hienoja elämyksiä meille jokaiselle, sillä Yö on parhaimmillaan konserttisaleissa. Siellä laulut pääsevät oikeuksiinsa, pienet nyanssit ja tarinat erottuvat, tunnelma välittyy ja musiikin virtaan pääsee loikkaamaan helposti niin yleisö kuin bändikin”, sanoo Olli Lindholm.

Yön konsertit rakentuvat kahdesta setistä. Ensimmäisellä puoliajalla kuullaan akustisempi osuus ja väliajan jälkeen sähköinen setti.

Konsertteihin ei ole ikärajaa.

Lipunmyynti konsertteihin alkaa maanantaina 23.4.

Lipunmyynti alkaa maantaina 23.4.

Liput 39,50 €

PE 2.11. KLO 19:00

SAARA AALTO

Näyttävistä esiintymisistään tunnettu Saara Aalto tekee kattavan konserttisalikiertueen Suomessa syksyllä 2018.

Lukuisissa laulukilpailuissa hyvin pärjännyt superlahjakas tulkitsija löi itsensä läpi lopullisesti sijoittumalla toiseksi Iso-Britannian kovatasoisessa X-Factor –kilpailussa vuonna 2016 ja on Suomen Euroviisuedustaja keväällä 2018. Konserteissa kuullaan upeaäänisen laulajan tunnetuimpia kappaleita sekä uutta materiaalia tuoreelta albumilta:
”On mahtavaa päästä esittämään uuden levyn biisejä suomalaiselle yleisölle kunnon kiertueella! Tämä on Brittien X Factorin jälkeen ensimmäinen kerta, kun ehdin lähteä kiertämään Suomea. Haluan, että yleisö pääsee näkemään ja kuulemaan jotain sellaista, mitä ei ole Suomessa aiemmin kokenut!”, lupaa Aalto tulevista konserteistaan.Liput ennakkoon 32,50 € sis. toimitusmaksun.

PE 16.11. KLO 19:00

RAPARPERITAIVAS - Suomirockmusikaali

Hulvattoman hauska musikaali kertoo Leevistä, entisaikojen trubaduurista, joka elää tahtomattaan nykyajassa. Gösta Sundqvistia muistuttava Leevi toimii musiikkihommien lisäksi kerrostalon talonmiehenä. Hän tutustuu hyvin persoonallisiin talon asukkeihin ja saa heistä aiheita lauluihinsa.

Esityksessä nähdään koomisia ja tragikoomisia hahmoja, heidän tarinoitaan, unelmiaan ja arjen kommelluksiaan. Useimpia heistä vaivaa kaipuu vastakkaiseen sukupuoleen ja suomalaiseen luontoon.

Lavalla heräävät henkiin mm. Kyllikki, Vakosamettihousuinen mies ja Poika Nimeltä Päivi. Nähdäänpä siellä myös suomalaiset legendat Juice, Jörn Donner ja Lenita Airistokin.

Esitys perustuu pääosin Leevi And The Leavingsin tarinaan, musiikkiin ja sen hahmoihin. Oman mausteensa musikaalin tuovat Juicen ja Kirkan parhaimmat kappaleet. Esitys on kunnianosoitus suomirockin legendalle Gösta Sundqvistille, joka on myös yksi kaikkien aikojen parhaista sanoittajista.

Musikaalissa kuullaan mm. kappaleet: Mitä kuuluu Marja-Leena, Muotitietoinen, Poika nimeltä Päivi, Teuvo, Pohjois-Karjalaan,
Raparperitaivas, Onnelliset, Syksyn sävel, Paperitähdet, Rakkauden ammattilainen, Leijat, Hetki lyö, Varrella virran, Born to be wild...

Esiintyjät: A-J Keskinen (Voice of Finland finalisti), Ilari Hämäläinen (Voice of Finland finalisti) , ja Musiikkiteatterin tähdet Ari Myllyselkä, Elisa Lairikko, Christian Lairikko, Jussi Ojanen, Tero Tanhuanpää, Simo Stenman ja Juha Kinnunen.

www.musiikkiteatteri.fi

Esityksen kesto: 2,5h (sis. väliajan)

Liput 39 €, Eläk. 36 €, Opisk.Tyött. 28 €.

Ryhmä: min. 20 hlö 36 €, min. 40 hlö 34 €.

S-Etukortilla 34 €, merkitse kortin numero tilauksen tietoihin kohtaan etukortti.

PE 23.11. KLO 19:00

”VIIMEINEN ILTA DANNYN SEURASSA”

Dannyn mittava konserttikiertue ensi syksynä! – Yli 30 konserttia ympäri Suomea!

VUOSIKYMMENTEN VIIHDYTTÄJÄ LÄHTEE URANSA VIIMEISELLE MEGA-KIERTUEELLE!

”Viimeinen ilta Dannyn seurassa” –konserttikiertue käynnistyy Hyvinkäältä 26. päivä lokakuuta ja päättyy Helsingin jäähalliin 18.tammikuuta 2019.

Danny teki ensimmäinen konserttikiertueensa ”Timantinkova Danny Show” vuonna 1966, viisikymmentäkaksi vuotta sitten. Dannyn mukana kiertueella olivat Anki Lindqvist, Antti Einiö ja Tapio Tammilehto sekä Eero (Raittinen) & The Boys. Sen jälkeen Suomi on nähnyt useita kymmeniä muistorikkaita Danny Show –tapahtumia vuodesta toiseen.

Musiikkineuvos Ilkka Juhani Lipsanen alias Danny on syntynyt Porissa syyskuussa 1942. Hänen levyjään on myyty reilusti yli 500 000 kappaletta. Häneltä on ilmestynyt parisen kymmentä studioalbumia, satakunta singleä ja monia eri kokoelma-albumeita. Dannyn rakastetuimpia hittejä ovat muun muassa ”East Virginia”, ”Vähän ennen kyyneleitä”, ”Kesäkatu”, ”Salattu suru”, ”Tuulensuojaan”, ”Rebecca”, ”Hiljainen kitara”, ”Seitsemän kertaa seitsemän”, ”Tahdon olla sulle hellä” yhdessä Armi Aavikon kanssa ja ”Tämä taivas, tämä maa”.

”Ensimmäinen levytykseni vuodelta 1964 oli samalla myös läpimurtoni suomalaiseen musiikkimaailmaan. Kyseessä oli The Islanders –yhtyeen kanssa levytetty ’East Virginia’, joka voitti Levyraadin ja nousi Yleisradion Kahdeksan kärjessä –ohjelman ykköseksi. Se oli jo yli 50 vuotta kestäneen urani startti. Olin onnekas”, Danny muistelee.

”Laajamittaisia konserttikiertueita ei Suomessa yhden artistin nimen ympärille tuolloin vielä järjestetty. Näin ollen ’Timantinkova Danny Show’ oli historiallinen avaus, joka rohkaisi monet muutkin suomalaisartistit lähtemään kiertueille, kuten näiden kuluneiden vuosikymmenten aikana on huomattu.”

”ON TULLUT AIKA HELLITTÄÄ…”

”Olen saanut levyttää ja tehdä konserttikiertueita varsin menestyksellisesti peräti kuudella eri vuosikymmenellä, josta olen paitsi ylpeä, mutta myös onnellinen ja kiitollinen. Nyt on kuitenkin tullut aika hellittää. Sanotaan, että koskaan ei pitäisi sanoa ei koskaan, mutta kyllä ensi syksyn massiivinen ’Viimeinen ilta Danny seurassa’ –kiertue on urani viimeinen. Satunnaisista esiintymisistä en varmaankaan luovu koskaan, en ainakaan niin kauan kuin jalka nousee ja ääni kulkee, mutta laajat konserttikiertueet ovat tämän vuoden lopussa minun kohdaltani ohi.”

Kiertueella nähdään myös Petri Kokon johtama Juhlaorkesteri, jossa ovat mukana Eki Sutela (kitara), Matti Saari (basso), Hate Sjöblom (rummut) ja Curre Andersen (laulu & kitara) sekä Katja Lukin, Varpu Virta ja Matti Järveläinen.

Suurimmassa osassa konserttipaikoissa illan isäntänä toimii Dannyn pitkäaikainen ystävä Markku Veijalainen, joissakin paikoissa Lasse Norres.

”Kiertueella kuullaan tunnetumpia hittejä soitettuna mahdollisimman autenttisilla soundeilla juuri niin kuin ne aikoinaan levytettiin ja tietysti uusia, yllätyksellisiä kappaleita. Konsertti sisältää muutakin kuin pelkkää musiikkia, kun me käymme illan isännän kanssa kevyesti jutustellen läpi pitkää uraani, elämäni kohokohtia ja rakkaimpia muistoja. Tarinoita vuosikymmenten takaa”, Danny sanoo.

Liput
Rivit 1-5 49.50 €
Rivit 6-14 ja parvi 42.50 €

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki