KULTTUURIKESKUS AKUSTIIKKA

KEVÄTKAUDEN 2018 OHJELMISTO

Tutustu Sun Pampas 2018 ohjelmaan

PE 16.2. KLO 19:00

JIRI NIKKINEN THE BEATLES TRIBUTE BAND

Jiri Nikkinen The Beatles Tribute Band on erikoistunut The Beatlesin ja muun sixties-musiikin esittämiseen.

Ohjelmisto on yhtä ilotulitusta hiteistä harvinaisuuksiin...She Loves You, Help!, A Hard Days Night, All You Need Is Love, Drive My Car, I Want To Hold Your Hand, I Saw Her Standing There, Kansas City, A Day In The Life, Something, Yesterday, Back In The U.S.S.R, Savoy Truffle, No Reply, I´m Down, While My Guitar Gently Weeps, Twist & Shout, Money, Wait, Penny Lane, Hello Goodbye,Lady Madonna, All My Loving, Golden Slumbers-Carry That Weight-The End jne...


• Jiri Nikkinen laulu, kitarat
• Jiri Bertula viulubasso, taustalaulu
• Jarkko Rantanen rummut
• Juha Heikkilä koskettimet, taustalaulu

Liput ennakkoon 20 € ja ovelta 25 €

Kahvila ja ravintola palvelevat tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla- tilaa tarjoilu

KE 21.2. KLO 12:00-17:00

REKRYKOHTAAMO

RekryKohtaamo yhdistää työnhakijat ja työnantajat.
Tule mukaan Ylivieskassa, Kulttuurikeskus Akustiikassa järjestettävään alueelliseen rekrytoinnin huipputapahtumaan!

Etsitkö työpaikkaa? Harjoittelupaikkaa? Kesätöitä? Kontakteja tulevaisuuden varalle? Osallistu ja tee vaikutus työnantajiin!

RekryKohtaamo on vuosittainen suuri rekrytointitapahtuma, joka järjestetään usean kunnan yhteistyönä. RekryKohtaamossa kohtaat työnantajat ja voit käydä keskusteluja avoinna olevista työpaikoista. Yrityksiä on tulossa paikalle laajalta alueelta, joten tule solmimaan kontakteja ja laajentamaan verkostoasi sekä tietenkin tutustumaan työpaikkatarjontaan. RekryKohtaamossa ovat paikan päällä myös TE-toimisto, ELY, Centria-ammattikorkeakoulu sekä Koulutuskeskus Jedu.

Haluatko apua työhakemuksen, ansioluettelon tai LinkedIn -profiilin tekoon? Oman osaamisen tunnistamiseen? Puuttuuko ansioluettelostasi laadukas valokuva itsestäsi?

My Way -hankkeen Osaajaklinikalta saat henkilökohtaista opastusta cv:n eli ansioluettelon, haku- tai motivaatiokirjeen ja LinkedIn -profiilin tekemiseen. Valmentajamme auttavat myös oman osaamisen tunnistamisessa. Otathan mukaasi työ- ja koulutustodistukset sekä mahdolliset harrastustoimintaa koskevat todistukset (paperiversioina, muistitikulla tai tietokoneella). Osaajaklinikalla voit käydä myös ilmaisessa cv-valokuvauksessa. Valokuva lähetetään sinulle sähköpostitse.

Vartin mittaiset Työnhaun PopUp -infot joka tunti. Tervetuloa laittamaan työnhaun työkalut kuntoon!

My Way -hankkeen Osaajaklinikka palvelee koko tapahtuman ajan klo 12-17.

Tutustu tarkemmin tapahtumaan: www.rekrykohtaamo.com
Facebook: www.facebook.com/rekrykohtaamo

KE 21.2. KLO 18:00

KAMARIMUSIIKIN HEHKUA

TERO LATVALA, VIULU - MARKO YLÖNEN , SELLO - RISTO LAURIALA, PIANO


Loistavat solistit Tero Latvala, Marko Ylönen ja Risto Lauriala konsertoivat yhdessä kamarimusiikki-ohjelmalla.
Latvala, Ylönen ja Lauriala ovat konsertoineet laajasti Suomessa sekä ulkomailla soolokonsertein sekä toimien orkesterien solistina.Ludwig van Beethoven: Pianotrio B- duuri WoO 39 Allegretto

Maurice Ravel : Trio viululle,sellolle ja pianolle a-molli

Modere
Pantoum
Passacaille
Final


VÄLIAIKA

Toivo Kuula: Pianotrio A-duuri op.7

Moderato assai
Scherzo ( Allegro con brio)
Andante elegico
Finale

Liput 15 €

Kahvila palvelee väliajalla

22.2. KLO 10:00 ETÄLUENTONA

PARASTA ELÄMÄÄ KOTONA - ASUMISEN ARKEA POHJOIS-SUOMESSA -SEMINAARI, OULU

Ohjelman voi katsoa Ylivieskan Kulttuurikeskus Akustiikassa etäyhteyden välityksellä. Tilaisuus on maksuton.

Ohjelma
10.00-10.10 Tervehdyssanat. Pohjois-Pohjanmaan I&O-muutosagentti Rita Oinas
10.10-10.40 Ikäihmisten asumisen tila ja kehittäminen Suomessa. Ohjelmapäällikkö Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelma 2013-2017 Sari Hosionaho, Ympäristöministeriö
10.40-11.20 Yhteisöllisyys ja osallisuus ikäihmisten arkielämässä. Sosiaalityön professori Lapin yliopisto Heli Valokivi
11.30-12.30 Tauko (kahvitarjoilu)
12.30-12.50 Kaavoitus ikäihmisten asumisessa. Rovaniemen kaupunginarkkitehti Tarja Outila, Rovaniemi
12.50-13.20 Korjausneuvonta tukee kotona asumista. VTKL-korjausneuvoja Tapio Karhu, Kainuu ja Pohjois-Pohjanmaa
13.20-13.50 Ikäystävällinen yhteiskunta – Pirilä-kylän toimintamalli peruspalvelujohtaja Marja-Leena Meriläinen, Kempele
14.00-14.30 Tauko (kahvitarjoilu)
14.30-14.50 Turvallinen kotona asuminen, kokemuksia Kainuun pilotista. Myyntipäällikkö Essi Rautiainen, Terveysoperaattori
14.50-15.20 Kotona koko elämä. Helsingin kotihoidon ylilääkäri ja hallituksen kutsuma I&O-hankkeen asiantuntija Harriet Finne-Soveri
15.20-15.30 Loppuyhteenveto. Vanhuspalvelujohtaja I&O-muutosagentti Eija Tolonen, Kainuu

Järjestävät Pohjois-Pohjanmaan Liitto & Ylivieskan kaupungin Vanhusneuvosto

Tilaisuus on maksuton

PE 23.2. KLO 19:00

EINI 40 VUOTTA JUHLAKIERTUE

Eini juhlii 40-vuotista artistiuraa uudella musiikilla ja kiertueella.

Syksyllä uudistetun bändin kanssa starttaavalla juhlakiertueella tullaan kuulemaan parhaita hittejä vuosien varrelta uutta musiikkia unohtamatta. Suomen valovoimaisimpiin artisteihin lukeutuva Eini viettää tänä syksynä artistijuhlavuotta, kun 1977 ilmestyneen ensisinglen ”Yes sir, alkaa polttaa” julkaisusta tulee marraskuussa kuluneeksi huikeat 40 vuotta. Vain 17-vuotiaana yleisön suosioon ponnahtanut laulajatar tietää edelleen reseptin yleisön hurmaamiseen, ja siitä esimakua saadaantänään perjantaina julkaistavan diskokappaleen ”Iho iholla” muodossa. Heidi Maria Paalasen sanoittamassa kappaleessa Eini tykästyi välittömästi tarttuvaan kertosäkeeseen: "Huomioni kiinnitti heti erittäin tarttuva hokema IHO IHOLLA, joka toimi lähes korvamatona kertsin melodiassa. Muutoinkin teksti tuntui raikkaalta ja kokonaisuus istuu tähän päivään." Viime vuonna Uuden Musiikin Kilpailussa ”Draamaa”-hitillään valloittaneen Einin uraan mahtuu 13 studioalbumin, lähes 40 singlen sekä useiden kokoelmalevyjen lisäksi tuhansia keikkoja ympäri Suomea.

Myöhemmin syksyllä starttaavalla Yes sir 40v –juhlakiertueella tullaan tuttuun tapaan näkemään energinen show, jossa ei hittejä säästellä. ”Odotan jo kovasti keikkojen alkamista. Uusi, nuorista loistavista muusikoista koostuva bändi tuo tarvittavan lisäenergian esiintymislavalle. Uudet raikkaat sovitukset tekevät vanhoista hiteistäni moderneja ja popahtavia. Olen innoissani kaikesta tästä” Eini kommentoi tulevaa. Uuden musiikin työstämisen lisäksi Einin kuluneeseen kesään on mahtunut paljon keikkailua sekä esiintyminen Hitti soikoon –revyyssä yhdessä muiden suurimpien Finnhits-tähtien kanssa. Nyt on kuitenkin aika suunnata kohti uusia tuulia: ”Odotan syksyltä huikeita keikkaelämyksiä, kun niin paljon on mennyt uusiksi. Jännittän jo tulevien sinkkujen julkaisuja, sillä itselläni on niin vahva tunne että nyt on oikeat ihmiset tekemässä musiikkia juuri minulle. Toivon, että yleisöni tulee pitämään kuulemastaan.

Liput ennakkoon 20 € ja ovelta 25 €

Kahvila ja ravintola palvelevat tuntia ennen tapahtumaa ja väliajalla - tilaa tarjoilu

KE 28.2. KLO 19:00

TIMANTTEJA HANGELLA

Ylivieskan seudun musiikkiopiston oppilaskonsertti

Vapaa pääsy!

TO 1.3. KLO 19:00

ELASTINEN

Suomen eturivin räp-aritisteihin kuuluva Elastinen on musiikki- ja viihdealan moniottelija, joka oman musiikillisen uransa ohella tuottaa musiikkia muille artisteille sekä toimi luomansa Rähinä Records levy-yhtiön toimitusjohtajana vuoteen 2015.

Nuorisolippu 15 € alle 18v.

Norm. lippu 25€.

Konsertissa ei ole väliaikaa. Kesto n. 60 min

PE 2.3. KLO 19:00

SILVENNOINEN, FÖRSTI & HELA BAND

Suomalainen pitkän linjan blueskitaristi-laulaja Heikki Silvennoinen on tehnyt mittavan ja menestyksekkään päivätyön muusikkona ja myöhemmin näyttelijänäkin. Silvennoinen keikkailee ahkerasti usean kokoonpanon kanssa, viimeisimpänä Silvennoinen & Maijanen Band ja SF-Blues. Kunnioitettavan työn bluesin saralla tehnyt Silvennoinen valmistelee keikkailun ohella myös uutta soololevyään.

Lukuisissa tv-ohjelmissa ja yhtyeissä esiintynyt Johanna Försti tunnetaan ennen kaikkea räväkkänä Jo Stance -yhtyeen solistina, sekä Tanssii Tähtien Kanssa -orkesterin laulajana. Suomeen ykköslaulajiin lukeutuva Försti nousi koko kansan tietoisuuteen viimeistään Tähdet Tähdet -tv-ohjelmasta.

Heikki Hela tunnetaan muun muassa legendaarisen Kummeli-ryhmän jäsenenä. Hänen laulajauransa alkoi 1980-luvulla ja tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Uneton yö ja Hillitön hopeinen kuu. Vuonna 1994 Hela palkittiin Emma-gaalassa Miessolisti-tulokkaana. Hela on uransa aikana julkaissut yhteensä kuusi albumia, joista uusin, Yhdessä & Erikseen, julkaistiin marraskuussa 2017. Albumilta on lohkaistu Saaren taa, Maanantaikappale ja Kuubalainen mies -singlet.

Nyt nämä ”nuoret” lahjakkaat muusikkokonkarit lähtevät yhteiselle kiertueelle keväällä 2018. Artistien mukaan konserteissa kuullaan bluesia, soulia ja poppia. Orkesteriin kuuluu myös muita pitkän linjan muusikoita: Anssi Nykänen (rummut) ja Harri Rantanen (basso).

Liput ennakkoon 25 € ja ovelta 30 €

KE 7.3. KLO 18:00

LAULUNÄYTELMÄ KAUNIS VEERA & KIPPARIKVARTETTI

Laulunäytelmä Kaunis Veera ja Kipparikvartetti

Laulunäytelmä Kaunis Veera ja Kipparikvartetti on täynnä nostalgiaa ja tuttuja iskusävelmiä vuosikymmenien varrelta.

Tapahtumat sijoittuvat 1950-luvulle. Prinsessa Armada, Saimaan aallot ja tukkilaisromantiikka ovat läsnä kippareitten laulujen ja riehakkaan tanssin siivittäminä. Tuolloin humppa ja erityisesti tango olivat kansan suosiossa.

Saimaalla seilaavassa laivassa yllättävät tapahtumat seuraavat toisiaan. Uusia merimiehiä pestataan laivaan ja matkustajiksi saapuu värikkäitä henkilöitä, jotka tuovat mielenkiintoa matkantekoon.

Mukana Saimaalla seilaamassa ovat:

Kaunis Veera: Tiina Räsänen
Rosita: Merja Kuisma

Kipparikvartetti:
Teuvo Oinas
Teemu Harjukari
Eikka Happonen
Juse Venäläinen

Kipparikvartetin sävelet kajahtavat ilmoille perinteisten haitarin, kontrabasson ja akustinen kitara säestäminä.

Liput 25€, ennakko ja S-Etukortti

Ovelta 30€

LA 10.3. KLO 19:00

VESTERINEN YHTYEINEEN - KOKOELMALEVY JA KIERTUE 2017-2018


Tero Vesterisen luotsaama Vesterinen Yhtyeineen julkaisi syyskuussa uransa ensimmäisen kokoelmalevyn, joka nivoo yhteen orkesterin uran vuosilta 2009-2017. Paviaani-nimeä kantavan kokoelman kappaleet on valittu fanien kanssa järjestetyssä äänestyksessä. Ja on levyllä tietenkin uusiakin biisejä. Konsertissa kokoelmalevyn kappaleet kuullaan erikoissovituksina laajennetulla bändillä, ja sekaan mahtuu myös muitakin yhtyeen keskeisiä kappaleita.
Kovana livebändinä tutuksi tullut Vesterinen Yhtyeineen tunnetaan parhaiten hiteistään Nuoriherra, Siinä kävi niin, Onnellinen mies, Kiljut riemusta, Kukaan ei koskaan, Suurenmoinen elämä, Intiaanit ja Mitä tapahtui Hokkasen Timolle?

Vesterinen Yhtyeineen:
Mikko Enqvist - Kitara
Teemu Jokinen - Rummut
Petri Kivimäki - Kitara
Markus Piha - Basso ja sello
Iikka Kotaja - Flyygeli
Tero Vesterinen - Laulu
Vahvistuksina mm.
Janne Riionheimo - koskettimet
Leo Kylätasku - puhaltimet
Heini Ikonen - laulu
Jepa Lambert - laulu

Liput ennakkoon 20 € ja ovelta 25 €

KE 14.3. KLO 17:30-20:30

PAULA HEINONEN - "VATSAN JA SUOLISTON HYVINVOINNIN MERKITYS TERVEYDELLE"

Funktionaalisen lääketieteen ja ravitsemuksen asiantuntija, terveystiedekirjailija, tekniikan lisensiaatti ja Terveyden Avaimet -radio-ohjelmasta tuttu Paula Heinonen luennoi Kulttuurikeskus Akustiikassa 14.3.2018 klo 17.30-20.30 aiheesta Vatsan ja suoliston hyvinvoinnin merkitys terveydelle.

Luennolla perehdytään ravinnon merkitykseen ihmisen terveydelle ja suoliston hyvinvoinnille. Väliajalla yleisö voi esittää henkilökohtaisia kysymyksiä Paulalle ja FLT Ravintovalmentajalle.

Ravintolisät tilaisuuden aikana esittelee ja myy Life Ylivieska ja Suomen Bioteekki.

Liput 25€

PE 16.3. KLO 19:00
JP LEPPÄLUOTO – NETTA SKOG


Raskasta Joulua konserteista sekä useista eri musiikkiproduktioista tuttu upeaääninen tulkitsija JP Leppäluoto konsertoi yhdessä ainutlaatuisen digihaitaristi Netta Skogin kanssa. Tämän duon yhteissointi saavat kappaleet taipumaan uusiin ulottuvuuksiin.

Liput ennakkoon 20 €, ovelta 25 €.

Konsertissa ei ole väliaikaa, konsertin kesto n. 75 min.

LA 17.3. KLO 18:00

JUHLAKONSERTTI!
”KEIKALLA VUODESTA 1958 - JOUKO HIETALA 75V!"

Solisteina Jouko Hietalan lisäksi mm. Pentti Kumpulainen, Tapani Hakala, Aarre Huttunen, Aki Hietala, Helmi Hietala & Harmonikkamestari Heimo Mäntynen. Solisteja säestää juhlaorkesteri.

Konsertissa julkistetaan Jouko Hietalan yhtyeen 1960-luvun tallenteesta tehty cd.

Liput 20 €

TO 22.3. KLO 9:00-15:00

KVTESn AJANKOHTAISPÄIVÄ


Kunta-alan esimiestehtävissä työskentelevät


Työmarkkinalakimies Maarit Lehtinen, KT Kuntatyönantajat

Sisältö
Päivän aikana käydään seuraavia aiheita:
•KVTES sopimusratkaisu 2018
•Irtisanominen henkilöstä johtuvasta syystä ◦irtisanomisperusteet
◦varoituksen antaminen
◦irtisanomismenettely
◦irtisanominen sairauden perusteella
◦oikeuskäytäntöäIlmoittautuminen 26.2. mennessä

Hinta 110 €. Hinta sisältää koulutuksen, materiaalin sekä kahvit ja lounaan.

PE 22.3. KLO 18:00

GOSPELIA YLIVIESKASSA: 3 JAMPPAA & SAVE

3 Jamppaa on Ylivieskalainen 2016 perustettu kolmen nuoren miehen kokoonpano.
Keikkaohjelmistoon kuuluu coverit ja omat kappaleet.
Trio soittaa akustista poprockia puhuttelevilla sanoituksillaan ja menevällä soundilla.
3 Jamppaa on Joona Alamikkelä, Tuomas Saari ja Antton Vuolle.

https://www.facebook.com/3Jamppaa/

SAVE bändin jäsenet

Niko Marjakangas, laulu
Mikko Keskinen, kitara, koskettimet, taustalaulu
Roope Rantala, kitara, taustalaulu
Teemu Isosalo, basso
Roope Nieminen, rummut

https://www.save.band/

Vapaa pääsy!

Järjestää Ylivieskan seurakunta / Rippikoulutyö

PE 23.3. KLO 19:00

GOLDEN ABBA -SHOW

Koe Abban tarina uudelleen! Ikimuistettava tarina, upeat laulajat, tanssia, sirkusta ka live-bändi.
Abba-nelikkona Capri Selo (Amberian Dawn), Piritta Lumous (Manzana), Olli Kärki ja tangokuninkaanakin tuttu Marko Lämsä.
Esityksessä loistavat Suomen eturivin esiintyjät. He tykittävät Abban hittejä sellaisella energialla, ettei se jätä ketään kylmäksi. Show sisältää upeita Abba-tyylisiä pukuja ja koreografiaa. Huikeista sirkusnumeroista vastaa Jenni Pylkkänen. Golden Abba Show on henkeäsalpaava ja kokonaisvaltainen elämys, varsinainen Abba-spektaakkeli. Tule nauttimaan!

Esityksessä kuullaan mm. kappaleet: Mamma Mia, Dancing Queen, Fernando, Waterloo, Summer Night City, Voulez Vous, When I Kiss The Teacher, Tiger ja monia muita...

Liput 39 €
36€ eläkeläiset
Ryhmät yli 20 henk. liput 36 €
Ryhmät yli 40 henk. liput 34 €
26 € lapset, opiskelijat, varusmiehet S-Etukortti liput 34€

KE 28.3. klo 14:00-16:00

ETÄLUENTO HOME JA TERVEYS - UUSINTA TIETOA HOMETUTKIMUKSISTA

Professori Tuula Putus

Luennot ovat ikääntyville maksuttomia. Luentojen hinta muille opiskelijoille on 20 € / kevätlukukausi.

Pohjois-Pohjanmaan Kesäyliopisto

Lisätietoja Anna-Liisa Pieskä puh. 044 4294 559

KE 28.3. KLO 19:00

KEVÄÄN KORVALLA

Ylivieskan seudun musiikkiopiston oppilaskonsertti

Vapaa pääsy!

TO 29.3. KLO 19:00

TANGON TAIKAA - GUARDIA NUEVA ORKESTERI & TEEMU ROIVAINEN
Kapellimestarina Raimo Vertainen

Guardia Nuevan solistina laulaa tangokuningas Teemu Roivainen.
Guardia Nueva on suuri viihde- ja tango-orkesteri täynnä pauhaavaa voimaa ja suunnatonta herkkyyttä. Orkesteri perustettiin Kokkolassa vuonna 2001. Heti alusta alkaen orkesteri päätti tulisieluisen kapellimestarinsa Raimo Vertaisen johdolla tehdä töitä pitkäjänteisesti, tosissaan ja rohkeasti. Työ on tuottanut hedelmää, joten ei ole vahinko eikä sattumaa, että kuudestatoista taitavasta muusikosta koottu kokkolalaisorkesteri on noussut huimaa vauhtia kohti suomalaisen orkesteritaivaan tähdistöä.
Guardia Nuevan musiikillisena runkona on ollut tunteikas tango- ja viihdemusiikki. Argentiinalaisen säveltäjän, Astor Piazzollan, merkitys orkesterille on suuri. Orkesterin repertuaari on vuosien saatossa kasvanut argentiinalaisesta tangosta suomalaiseen viihdemusiikkiin, elektrotangoon, kirkko- ja joulumusiikkiin. Kappaleet sovitetaan Guardia Nuevalle mittatilaustyönä ja sovituksissa orkesterin harmonikat, bandoneonit, jousisoittimet sekä rytmiryhmä soivat raikkaalla ja ennakkoluulottomalla otteella. Tänä päivänä viihde- ja tango-orkesteri Guardia Nueva on musiikillinen runsaudensarvi, jolla ei ole tarvetta puristua yhteen muottiin.
Guardia Nueva on kerännyt paljon kiitosta niin kriitikoilta kuin yleisöltäkin. Orkesteri on esiintynyt kapellimestari Raimo Vertaisen johdolla ympäri Suomea, ulkomaita myöten. Orkesteria on kuultu ja ihailtu jo Argentiinassa, Turkissa ja Saksassa. Orkesterin valovoimainen esiintyminen, rytmisesti ja soinnillisesti kekseliäät sovitukset, jousisoittimien ja harmonikkojen dramaattiset soinnut yhdistettynä lahjakkaiden solistien tulkintoihin, takaavat intohimoisen konsertti-illan. Guardia Nuevan solisteina ovatkin olleet kaikki Suomen keskeisimmän alan artistit.

Teemun yksi rajapyykki urallaan oli Tangomarkkinat -laulukilpailun voitto (Tangokuningas 2014). Kruunaus avasi uusia polkuja jo pitkään musiikkialalla olleelle Teemulle.

Liput ennakkoon 25 €, ovelta 30 €.

KE 4.4. KLO 19:00

HUHTIKUUN HUJAUS

Ylivieskan seudun musiikkiopiston pianistien oppilaskonsertti

Vapaa pääsy!

LA 7.4. KLO 19:00

KULTAISET VIIHDESÄVELMÄTKeltaiset Banaanit orkesteri
Janne Nietula, trumpetti ja laulu
Jouko Kantola, koskettimet
Juha Yli-Kotila, kitara ja banjo
Kenneth Ojutkangas, basso
Hannu Puomio, rummut ja lyömäsoittimet

Solistivieraina Anne-Maria Sirviö ja Arto Lukkari.

Liput 15€

SU 8.4. KLO 14:00

KAHDEN NAISEN LOUKUSSA
–kotimaiden komedia

Rooleissa Opa McLees, Eeva Eloranta ja Matleena Mannerto.
Käsikirjoitus Eeva-Kaarina Kolsi
Ohjaus Eeva Eloranta
K-12

Hykerryttävän hauska komedia Eerosta, aivan tavallisesta suomalaisesta miehestä, ja hänen kahdesta naisestaan, joiden molempien nimi on Pirkko. Pirkot tutustuvat sattumoisin ravintolan pöydässä, kun Eero pahaa-aavistamattomana osuu paikalle . . .

Liput 25€ / 23€ eläkeläiset, opiskelijat / 22€ ryhmät. Ryhmän koko min. 10 hlöä.

KE 11.4. KLO 9:30-15:45

KARPALOSEMINAARI 2018 - HYVÄÄ ELÄMÄÄ ETSIMÄSSÄ


Kohderyhmä: Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset (koko päivä), muistisairauteen sairastuneet ja heidän läheiset (iltapäivän rinnakkaisseminaari)

OHJELMA AMMATTILAISILLE

Päivän puheenjohtajana toimii hallituksen puheenjohtaja Jukka Tikanmäki, Suomen Dementiayhdistys ry

8.30 Ilmoittautuminen ja aamukahvi

9.00 Seminaarin avaus

9.15 Muistisairaan ihmisen hyvän hoidon kriteeristö -valtakunnallinen viitekehys työn kehittämiseen

Asiantuntija Anita Pohjanvuosi, Muistiohjelmatoiminta, Muistiliitto

10.15 Tauko

10.30 Kohti muistiystävällistä sote

Muistiasiakkaana Pohjois-Pohjanmaalla

Muutosagentti Rita Oinas

Muistiasiakaana Soitessa

Palvelualuejohtaja Piia Kurikkala

11.15 Nutrician puheenvuoro

Tuotespesialisti Sirpa Raitimo-Jestola

12.00 Lounas

13.00 Ravitsemus tärkeänä osana muistisairaan ihmisen hoitoa

Ravitsemustieteilijä, FT Taija Puranen

13.45 Kahvi

14.15 Muistisairaan ihmisen hyvä lääkehoito

Geriatri Katja Erkkilä

15.15 Omaisen puheenvuoro: Turvallinen hoito toi isälleni arvokkaan elämän

15.45 PäätössanatOHJELMA SAIRASTUNEILLE JA LÄHEISILLE

Iltapäivän puheenjohtajana toimii Vastaava muistiasiantuntija Mirja Hynninen

13.00 Muistisairaan ihmisen hyvä lääkehoito

Geriatri Katja Erkkilä

13.45 Kahvi

14.15 Hyvästä ravitsemuksesta voimaa arkeen

Ravitsemustieteilijä, FT Taija Puranen

15.15 Omaisen puheenvuoro: Turvallinen hoito toi isälleni arvokkaan elämänIlmoittautuminen

22.3.2018 mennessä

Seminaarin aikana aulassa esillä vinkkejä, tuotteita, ideoita ja innovaatioita.

Käy tutustumassa!

KE 11.4. KLO 19:00

HUHTIKUUN HUJAUS - RYTMIMUSIIKIN KONSERTTI


Ylivieskan seudun musiikkiopisto

Vapaa pääsy!


TO 12.4. klo 13.00
PE 13.4. klo 13.00
LA 14.4. klo 13.00

PRINSESSA RUUSUNEN – TEATTERI TÄHTIPARAATIOhjaus ja sovitus Eija-Liisa Pokki.
Kehitysvammaisten ja kehitysviiveisten teatterinharrastajienryhmä esittää Akustiikassa keväällä 2018 koko perheen satunäytelmän Prinsessa Ruusunen. Teatteri TähtiParaati on Ylivieskan seudun kansalaisopiston esiintyvä piiri.
Lisätietoja Eija-Liisa Pokki, 040 -5393507.

Liput 10€ (sis. väliaikakahvit).

Tiedustele koululaisnäytöksiä 044 4294 543.

PE 13.4. KLO 19:00

MICHAEL WINSLOW

Amerikkalainen tähtikoomikko, näyttelijä ja beatbox-artisti Michael Winslow saapuu kiertueelle Suomeen keväällä 2018. 25 suomalaista kaupunkia kattava kiertue on ylivoimaisesti suurin Suomessa järjestetty ulkomaisen stand up -koomikon esitysten sarja. Winslow vieraili Suomessa viimeksi 2016, jolloin hänet näki Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Kuopiossa yhteensä yli 3000 katsojaa.

Winslow on esiintynyt yli 30 elokuvassa. Suuri yleisö muistaa hänet ennen kaikkea Poliisiopisto-sarjan ääniefektimiehenä, veijarimaisena, esimiehiä ja rikollisia höynäyttävävä Larvell Jonesina. Winslow on ainoa näyttelijä, joka on esiintynyt Poliisiopiston kaikissa seitsemässä osassa. Larvell Jonesin myötä Winslow’sta on tullut etenkin 70- ja 80-luvulla syntyneille pop-ikoni – mistä kertovat myös viittaukset ”Poliisiopiston ääniefektimieheen” Simpsoneissa, Family Guyssa ja King of the Hillissa.

Michael Winslown uran alkupiste on lapsuuden kodissa, ilmavoimien tukikohdassa Washingtonim Fairchildissa, jonne ei saanut tuoda ystäviä. Seuran puutteessa hän alkoi imitoida eläinten ja moottoriajoneuvojen ääniä, ja kehittyikin ilmiömäiseksi ääniefektitaituriksi. Löydettyään kutsumuksensa viihdetaiteilijana hän liftasi Los Angelesiin. Asunnoton Winslow nukkui Venice Beachilla, kunnes voitti lopulta palkinnon Chuck Berrisin The Gong Show -ohjelmassa. 516,32 dollarin suuruisen palkintonsa turvin mies kykeni hankkimaan auton päästäkseen esiintymään kaupungin lukuisille klubeille. Lopulta ohjaaja Hugh Wilson ja tuottaja Paul Manslanski näkivät Winslow’n lämmittelemässä yleisöä ennen Count Basie Orchestran konserttia Long Beach Theaterissa, ja nuoren näyttelijän ja ääniefektitaitajan ura pääsi käyntiin.

Liput 30 €

KE 18.4. KLO 14:00-16:00

ETÄLUENTO KALEVALAN NAISET JA TIEDON YÖPUOLI

FT, Tiina Piilola, JY

Luennot ovat ikääntyville maksuttomia. Luentojen hinta muille opiskelijoille on 20 € / kevätlukukausi.

Pohjois-Pohjanmaan Kesäyliopisto

Lisätietoja Anna-Liisa Pieskä puh. 044 4294 559

KE 18.4. KLO 18:00

KAMARIMUSIIKKIKONSERTTI

Ylivieskan seudun musiikkiopisto

Vapaa pääsy!

TO 19.4. KLO 15:00

SINUN VUOROSI LOISTAA - HYVINVOINTITAPAHTUMA

Sanna Vikström - Hyvinvointivaikuttaja, Hidasta elämää -sivuston perustaja
Jutta Gustafsberg - Hyvinvointivaikuttaja, brändäyksen asiantuntija, motivoiva puhuja
Tom Pöysti - Suosittu sparraaja, imitaattori ja koomikko

Anna aikaa itsellesi ja tule kuulemaan kolmen nimekkään puhujan – Sanna Wikströmin, Jutta Gustafsbergin ja Tom Pöystin – ajatuksia hyvinvoinnista, motivaatiosta, uskaltamisesta ja oman polun kulkemisesta. Sinun vuorosi loistaa -hyvinvointitapahtumaan ovat tervetulleita kaikki kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnistaan kiinnostuneet ihmiset, joilla on unelmia! Tapahtuman aluksi on mahdollisuus nauttia Jutta Gustafsbergin suunnittelema ateria.

SANNA WIKSTRÖM
Henkisen hyvinvoinnin monitoiminainen. Hidasta elämää -sivuston perustaja, päätoimittaja ja kirjailija.
~ Ympäröivä maailma tarjoilee usein välttämättömyyksiä, pakkoja, mielikuvia ja tavoitteita. Miten voi kaiken ulkoisen paineen keskellä löytää oman sydämen äänen ja sisäisen viisauden? ~

JUTTA GUSTAFSBERG
Hyvinvointivalmentaja Jutta Gustafsberg on motivoinut jo satoja tuhansia ihmisiä pitämään itsestään parempaa huolta. Jutta ei jätä ketään kylmäksi, vaan auttaa omien kokemustensa ja arjessa toimivien vinkkien avulla kuulijoitaan löytämään polun kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.
~ Miten motivoitua nauttimaan elämästä, hoitamaan itseään kokonaisvaltaisesti ja rohkaistua kulkemaan kohti unelmia? ~

TOM PÖYSTI
Suomen hauskin puhuja, näyttelijä, imitaattori ja koomikko. Nykyään Elämän kulinaristi ja Ihmettelijä.
~ Miks aina minä?! Ei aina tarvitse olla kivaa tai tykätä. Painavaa asiaa, paradokseja ja provokaatioita keventävät värikkäät tarinat sekä imitaatiolla höystetty komiikka, joka saa yleisön kuin yleisön nauramaan – useimmiten itselleen. ~

OHJELMA

Klo 15.00 – 16.00 Ruokailu: Salaattibaari by Jutta Gustafsberg
Klo 16.00 – 16.15 Tapahtuman avaus
Klo 16.15 – 17.00 Sanna Wikström
Klo 17.00 – 17.20 Väliaika
Klo 17.20 – 18.05 Jutta Gustafsberg
Klo 18.05 – 18.25 Sanna & Jutta
Klo 18.25 – 18.45 Väliaika
Klo 18.45 – 19.45 Tom Pöysti


Tauoilla palvelee kahvila, jossa tarjolla pientä suolaista ja makeaa, kahvia ja teetä. Akustiikan aulassa tapahtuman yhteistyökumppanit järjestävät aktiviteetteja ja esittelevät toimintaansa.

mywayhanke.fi

Tapahtuma on avoin kaikille. Luennot ovat maksuttomia.

Ilmoittautuminen:Ennakkovaraukset ruokailuun ja ilmoittautumiset tapahtumaan. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella, sähköpostitse info@mywayhanke.fi tai soittamalla 044 012 1973

PE 20.4. KLO 19:00

WENTUS BLUES BAND

Wentus Blues Band on tehnyt pitkän uran ja vietti toissa vuonna 30-vuotis juhliaan omilla Wentusfesteillä. Wentus on soittanut noin 3000 konserttia ainakin parissakymmenessä eri maassa ja on tuonut Suomeen vuosien varrella joukon kansainvälisiä bluestähtiä ja esiintynyt heidän taustayhtyeenään.

2018 alkaa uudella levynjulkaisulla ja perjantaina 20 Huhtikuuta on Ylivieskan, Akustiikan vuoro saada nauttia kivenkovasta bluesshowsta!

Niko Riippa - Kitara
Robban Hagnäs - Basso
Juho Kinaret - Laulu
Pekka Gröhn - Keyboards
Daniel Hjerppe - Rummut

Liput ennakko 25 € / Ovelta 29 €

PE 27.4. KLO 19:00

MATTI PATRONEN & JUKKA TAKALO - KUOLIAAKSINAURATTAJA JA KUPLETTILEVYTTÄJÄ

Laulua, naurua ja tarinoita

Liput 20€ ja 15€
opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet jne.

SU 29.4. KLO 15:00

JOUSIKONSERTTI

Ylivieskan seudun musiikkiopiston ja Jokilaaksojen musiikkiopiston oppilaskonsertti

Vapaa pääsy!

KE 9.5. KLO 14:00-16:00

IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON KEVÄTJUHLALUENTO: AJATUKSIA JA TUNTEITA TANSSISTA


Luennoitsijana tanssija, laulaja, koreografi Jorma Uotinen.
Tilaisuudessa myös muuta ohjelmaa mm. Ikääntyvien yliopiston seniorikuoron esitys.

Luennot ovat ikääntyville maksuttomia. Luentojen hinta muille opiskelijoille on 20 € / kevätlukukausi.

Pohjois-Pohjanmaan Kesäyliopisto

Lisätietoja Anna-Liisa Pieskä puh. 044 4294 559

TO 10.5. KLO 18:00

EVELINA

Laulaja/lauluntekijä Evelina on tehnyt lyhyessä ajassa läpimurtonsa maamme artistien kärkikastiin. Evelinan musiikki on sekoitus urbaania poppia, rnbtä sekä hiphoppia. Musiikin lisäksi Evelina on myös tullut tunnetuksi muoti-ikonina sekä nuorien esikuvana joka rikkoo rohkeasti rajoja.

Evelina tuli suuren yleisön tietoisuuteen Mikael Gabrielin kanssa tekemällä hitillään "Honey" jota on streamattu Spotifyssä jo yli 12 miljoonaa kertaa. Lisäksi hitit "Kylmii Väreitä" sekä "Sushi" ovat soineet ahkerasti radiotaajuuksilla. Evelina oli myös ensimmäinen artisti, jonka debyyttialbumi (24K) streamasi platinaa ennen julkaisua.

Omien kappaleiden lisäksi Evelina on ollut feattina mm. JVG:n, Asten & Brädin kappaleilla.

Liput 20 €

Konsertissa ei ole väliaikaa


PE 11.5. KLO 19:00

TJANGO! FOLKJAZZ-YHTYE


Tjango! - kokoonpano:
Antti Leinonen, harmonikka
Otto Tolonen, kitara
Tero Hyväluoma, viulu

Helsinkiläinen folkjazz-yhtye Tjango! julkaisi toisen albuminsa toukokuussa 2017. Alun perin klassisen musiikin soittajien Tjango!-sivuprojektista on kasvanut hyvinkin vakavasti otettava ja samalla poikkeuksellisen monipuolinen yhtye. Uuden levyn nimi "Greens and Blues" viittaa paitsi Suomen kesän väreihin, myös bluegrass-musiikkiin, jonka vaikutteet kuuluvat aiempaa selvemmin Tjango!n musiikissa.

Tjango!n musiikilliset juuret ovat mustalaisjazzissa sekä latinalaisamerikkalaisessa traditiossa. Suurimmat innoittajat ovat olleet mustalaisjazzin mestari Django Reinhardt sekä Astor Piazzollan tango nuevo, joiden yhdistelmästä juontuu myös yhtyeen nimi Tjango!. Esikuvien katveesta yhtyeen tie on kuitenkin vienyt hyvin omaperäiseen sekoitukseen. Se on vahvasti kansanmusiikillinen, yhtä voimakkaasti rytmimusiikillinen, ja myös klassisen musiikin klangia on edelleen mukana.

Vuonna 2010 perustettu Tjango! uudistui alkuvuodesta 2016, kun useista kansanmusiikkiyhtyeistä tutut viulisti Tero Hyväluoma ja kontrabasisti Tarmo Anttila liittyivät yhtyeeseen alkuperäisjäsenten kitaristi Otto Tolosen ja haitaristi Antti Leinosen rinnalle.

Liput 20€

KALAJOKILAAKSO AREENA – YLIVIESKAN JÄÄHALLI

La 9.6. SUN PAMPAS 2018
KLO 13.00 TI-TI NALLE

Liput 15€
Perhelippu 50€ (4 henkilöä)

KALAJOKILAAKSO AREENA – YLIVIESKAN JÄÄHALLI


LA 9.6. SUN PAMPAS 2018

Klo 20.30 BORDUNA

Klo 22.00 PAULI HANHINIEMI & RETKUE

Klo 24.00 SUVI TERÄSNISKA

Lauantain lippu 25 € ennakkoon ja 30 € ovelta

VIP-LIPPUTIEDUSTELUT 044 4294 543

KALAJOKILAAKSO AREENA – YLIVIESKAN JÄÄHALLI


SU 10.6. SUN PAMPAS 2018

Klo 16.30 THE GEORGIES

Klo 18.00 KATRI HELENA

Klo 19.30 JUHA TAPIO

Sunnuntain lippu 25 € ennakkoon ja 30 € ovelta

SUN PAMPAS VIP


VIP-LIPUT TAPAHTUMAILTAAN 50 €
SISÄLTÄÄ LIPUT TAPAHTUMAILTAAN JA BUFFET-PÖYTÄTARJOILUN

BUFFET-KATTAUKSET:


LAUANTAINA

KLO 19-21

KLO 21-23

KLO 23-01


SUNNUNTAINA

KLO 16-18

KLO 18-19

KLO 19-20.30

Buffetpöytä sisältää: vihersalaattia, texmexlihapullia, juustokuutioita,
sulhaspiirakoita savulohitäytteellä, kasvis-fetanyyttejä,
porotäytteisiä rieskarullia, minileivoksia, suklaakonvehteja
kahvia/teetä. Viiniä/olutta/siideriä kaksi annosta/hlö

Anniskelupiste palveluksessanne

VIP-TILA ON RAJATTU ALUE KATSOMON YLÄTASANTEELLA, MISTÄ ON ESTEETÖN NÄKYMÄ TAPAHTUMALAVALLE.

VIP-LIPPUTIEDUSTELUT 044 4294 543

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki