Etusivu Kansalaisopisto Opisto-info

Ylivieskan seudun kansalaisopisto

56. toimintavuosi
YLIVIESKA - ALAVIESKA - SIEVI

TYÖVUOSI 2018-2019
Syyslukukausi 20.8.-5.12.2018
Lomat: Syysloma 22.-28.10.20178 jolloin ei ole opetusta.

Kevätlukukausi 7.1.-18.5.2019
Lomat: Hiihtoloma 4.-10.3.2019, jolloin ei ole opetusta.
Pääsiäisloma 18.4.-22.4.2019.
Kiirastorstaina eivät piirit kokoonnu lainkaan.

Työnäyttely su 7.4.2019 klo 11.00-16.00
Alavieskassa.

KANSLIA, Vierimaantie 3, 84100 Ylivieska.
Avoinna ma-pe 12-16.
puh. 044 4294 319, 044 4294 321.

YLIVIESKAN SEUDUN KANSALAISOPISTO
Ylivieskan seudun kansalaisopisto on Ylivieskan kaupungin omistama ja Opetushallituksen valvoma oppilaitos, jonka toiminta-alueeseen kuuluvat Ylivieska, Alavieska ja Sievi.

Vapaan sivistystyön lain mukaan Ylivieskan seudun kansalaisopisto järjestää koulutusta, jonka tavoitteena on edistää sivistyksellistä tasa-arvoa vapaan sivistystyön arvojen ja ihanteiden pohjalta. Koulutuksessa painottuvat kielet, taide- ja taitoaineet, tietotekniikka ja terveyttä ja hyvinvointia edistävät aineet. Opisto järjestää suomen kielen ja kulttuurin koulutusta maahanmuuttajille. Lisäksi opisto järjestää lapsille ja nuorille musiikin opetusta sekä kuvataiteen, teatteri-ilmaisun, sanataiteen ja käsityön taiteen perusopetusta. Kansalaisopisto voi järjestää myös koulutusta tukevaa tai siihen läheisesti liittyvää kehittämis- ja palvelutoimintaa.

Opiskelijat voivat osallistua mihin tahansa opintoryhmään Ylivieskan, Alavieskan ja Sievin alueella.

RYHMÄKOKO on pääsääntöisesti vähintään 7 läsnäolevaa opiskelijaa, kielten jatkoryhmissä, yhteiskunnallisissa aineissa ja musiikissa vähintään 5. Uutta opintoryhmää ei aloiteta, ellei ennakkoilmoittautuneita opiskelijoita ole vähintään 12 (musiikkipiireissä 8 ja pienten sivukylien opintopiireissä 8-10 riippuen kylän koosta).

TODISTUKSET Jokaisesta opintopiiristä saa pyynnöstä läsnäolotodistuksen, mikäli on osallistunut vähintään 75%:iin tunneista. Todistuksen toimitusaika on kolme viikkoa. Todistusmaksu on 20 e yli kahden vuoden takaisista opinnoista ja 50 e yli viiden vuoden takaisista opinnoista.

ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN on sitova ja vaaditaan kaikkiin opintoryhmiin.

HENKILÖTUNNUS tulee ilmoittaa opiskelijaksi kirjautumisen yhteydessä. Henkilötunnus turvaa asiakkaan tietojen oikeellisuuden mm. laskutus- ja todistusasioissa.Ennakkoilmoittautuminen tehdään joko puhelimitse tai internetsivujen kautta. Internetilmoittautumisessa on suojattu yhteys. Opiskelijat otetaan pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli opintopiiri tulee täyteen, merkitään loput ennakkoilmoittautuneet varasijoille, joista opiskelijat kutsutaan opintopiiriin. Useamman vuoden toimineissa käytännön aineiden opintopiireissä etusija annetaan uusille opiskelijoille, mikäli tulijoita on enemmän kuin piiriin voidaan ottaa.

HUOM! Ennakkoilmoittautuminen on sitova ja peruutuksesta on ilmoitettava vähintään 5 vrk ennen kurssin alkamista, muutoin joudumme perimään täyden kurssimaksun. Käytäntö koskee myös kausikorttilaisia.

MAKSUT on porrastettu opetuksen keston ja mahdollisten lisäkustannusten mukaan ja hinta on ilmoitettu jokaisen kurssin kohdalla. Ketään ei vapauteta maksuista eikä maksuja palauteta muulloin kuin siinä tapauksessa, että opetusta ei ole ehditty lainkaan aloittaa.

Yleisluennot, ellei toisin mainita ja opiston näyttelyt ovat ilmaisia.
Mikäli tiedät osallistuvasi useisiin opintoryhmiin, voit hankkia 180 euron hintaisen kausikortin, joka oikeuttaa opiskelemaan koko lukuvuoden opintoaineiden lukumäärästä riippumatta. Laskutettuja kurssimaksuja ei vaihdeta kausikorttiin.

Kausikortti ei kuitenkaan koske taiteen perusopetusta eikä kursseja, joissa on maininta kausikortti ei käy, eikä 180 euroa tai enemmän maksavia kursseja.

Työttömien työnhakutietotulostetta ja opiskelijakorttia vastaan saa 50 % alennuksen kurssimaksuista. Työttömien ja päätoimisten opiskelijoiden on käytävä opiston toimistossa, Vierimaantie 3, Ylivieska ma-pe klo 12-16 henkilökohtaisesti todentamassa oikeutensa alennukseen viimeistään opintoryhmän ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen ennen toista kokoontumiskertaa. Alennus ei koske kausikorttia.

Liikuntaan liittyvien kurssien maksuvälineeksi käyvät myös Tyky-/Smartum setelit ja Ylivieskan kaupungin liikuntasetelit. Mikäli käytät em. seteleitä kurssimaksun maksamiseen, on setelit toimitettava henkilökohtaisesti syyskuun loppuun mennessä ja keväällä tammikuun loppuun mennessä kansalaisopiston toimistoon. Kurssimaksun laskutuksen jälkeen setelit eivät enää käy kurssin maksuvälineeksi.

Kertamaksupoletti 5 € P-kirjaimella merkityille ryhmäliikuntatunneille. Opiston toimistosta voit käydä ostamassa kertamaksupoletteja, jotka opettaja kerää tunnin alussa. Poletit ovat voimassa syys- ja kevätlukukauden, eikä niitä lunasteta takaisin. Poletteja voit ostaa myös lahjaksi.

Oppikirjat ja muu kurssimateriaali eivät sisälly kurssimaksuihin.

Lukuvuoden kestävässä kurssissa opettajan sairauden tai muun pätevän syyn takia voidaan jättää kaksi kertaa pitämättä ilman oppilaille tulevaa korvausta ja lukukauden kestävässä kurssissa yksi kerta.

Maksut voi suorittaa pankkiin tai kaupungintalon vaihteeseen. Huom. Kuitti maksetusta laskusta, jolla opintomaksu on suoritettu, on samalla henkilökohtainen opintokortti, jota ei voi siirtää toiselle. Maksamattomat kurssimaksut menevät perintään.

OPISKELIJAVAKUUTUS Opisto ei vakuuta opiskelijoita, joten Sinun tulee itse huolehtia vapaa-ajan vakuutuksestasi.

YLIVIESKAN SEUDUN KANSALAISOPISTO pidättää itsellään oikeuden muutoksiin.

OPPILASYHDISTYKSEEN kuuluvat kaikki opiston opiskelijat.
Yhdistys järjestää opiston juhlat ja työnäyttelyt sekä erilaisia illanviettoja ja retkiä.
Oppilasyhdistyksen varapuheenjohtaja on Marleena Takanen p. 0400 518 085.

OPISTON YLLÄPITÄMÄT REKISTERIT. Ylivieskan seudun kansalaisopisto ylläpitää oppilasreksiteriä asiakassuhteen nojalla. Rekisterin ylläpitämisessä noudatetaan Henkilötietolain (1999/523) määräyksiä. Rekisteriä ylläpidetään tilastointitarkoituksessa. Rekisterin sisältämiä henkilötietoja ei luovuteta kolmannelle osapuolelle.

Olemme myös facebookissa ja Instagrammissa.

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki