E-aineistot

E-kirjat

Ylivieskan kirjastolla on käytössä Ellibsin e-kirjapalvelu. Tiekkö-kirjastojen kokoelmissa on tietokirjoja, matkakirjoja ja kaunokirjallisuutta. Kaikki e-kirjat löytyvät Tiekkö-kirjastojen verkkokirjastosta. Jos teosta on Tiekkö-kirjastoissa sähköisenä, hakutuloksessa teoksen kohdalla lukee Verkkoaineisto. Kohdasta Linkki e-kirjaan pääsee Ellibsin sivuille, josta kirjan voi lainata.

Voit myös selata kokoelmaa Tiekön Ellibs-verkkopalvelussa, jonne linkki löytyy Tiekön verkkokirjaston etusivulta.

Tarvitset lainaamiseen kirjastokortin sekä tunnusluvun, jonka saat kirjastosta.

Voit lainata kirjan selaimessa luettavaksi tai ladata sen omalle laitteellesi, jolloin tarvitset lukuohjelman.

Lukuohjelmat

Windows-laitteissa käytössä on Adobe Digital Editions -lukuohjelma. Jos sinulla ei ole vielä Adobe-käyttäjätunnusta, voit sen luoda lukuohjelman latauksen yhteydessä. Käyttäjätunnuksen avulla pystyt siirtämään e-kirjoja eri laitteiden välillä. E-kirjoja voi lukea myös iPadillä, iPhonella sekä laitteilla, joissa on Android-käyttöjärjestelmä. Nämä laitteet vaativat Bluefire Reader -lukuohjelman sekä Apple -käyttäjätunnuksen.

Lukuohjelmien latausohjeet löydät Ellibsin sivulta kohdasta Lukuohjelmat.

E-kirjojen laina-aika on 1 päivä tai 14 päivää.

Laina palautuu automaattisesti
laina-ajan päätyttyä.

Lainassa olevaan teokseen voi jättää varauksen. Kirjan saa automaattisesti käyttöön omalla vuorollaan ja siitä tulee ilmoitus sähköpostiin.

E-äänikirjat

Tiekkö kirjastojen kokoelma on täydentynyt kotimaisilla e-äänikirjoilla. Kokoelmassamme on yli 70 suomenkielistä äänikirjaa niin aikuisille, nuorillekin kuin lapsillekin.
Ellibsin äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa, jolloin erillisen kuunteluohjelman lataamista ei tarvita. Käytössäsi on kuitenkin oltava jatkuva verkkoyhteys.

Kuuntelu on tehty helpoksi.
Verkkokirjastomme kautta löydät Ellibs -palvelun.
Klikkaa valitsemasi äänikirja ja kirjaudu sisälle palveluun kirjastokortillasi ja salasanalla. Sitten voit aloittaa äänikirjan kuuntelun. Näin helppoa se on!

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki