Etusivu Kirjasto E-aineistot

E-aineistot

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan eKirjasto

Tällä sivulla esiteltävät aineistot ovat Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kirjastojen yhteiskäytössä.

Tarkemmat ohjeet palvelujen käyttöön löytyvät Outi-kirjastojen E-ohjeet-sivulta.

E-kirjat

Voit selata kokoelmaa Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan eKirjastossa.

Tarvitset lainaamiseen kirjastokortin sekä nelinumeroisen tunnusluvun eli PIN-koodin, jonka saat kirjastosta.

Voit lainata kirjan selaimessa luettavaksi tai ladata sen omalle laitteellesi, jolloin tarvitset lukuohjelman.

Lukuohjelmat

Windows-laitteissa käytössä on Adobe Digital Editions -lukuohjelma. Jos sinulla ei ole vielä Adobe-käyttäjätunnusta, voit sen luoda lukuohjelman latauksen yhteydessä. Käyttäjätunnuksen avulla pystyt siirtämään e-kirjoja eri laitteiden välillä. E-kirjoja voi lukea myös iPadillä, iPhonella sekä laitteilla, joissa on Android-käyttöjärjestelmä. Nämä laitteet vaativat Bluefire Reader -lukuohjelman sekä Apple -käyttäjätunnuksen.

Lukuohjelmien latausohjeet löydät Ellibsin sivulta kohdasta Lukuohjelmat.

E-kirjojen laina-aika on 7 tai 14 päivää.

Laina palautuu automaattisesti
laina-ajan päätyttyä.

Lainassa olevaan teokseen voi jättää varauksen. Kirjan saa automaattisesti käyttöön omalla vuorollaan ja siitä tulee ilmoitus sähköpostiin.

E-äänikirjat

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan eKirjaston kokoelmassa on äänikirjoja niin aikuisille, nuorille kuin lapsille.

Ellibsin äänikirjojen kuuntelu tapahtuu suoraan selaimessa, jolloin erillisen kuunteluohjelman lataamista ei tarvita. Käytössäsi on kuitenkin oltava jatkuva verkkoyhteys.

Ellibsin sovelluksen kautta kuunneltaessa kirjan voi halutessaan ladata puhelimelle tai tabletille, jolloin verkkoyhteyttä ei tarvita.

Toimi näin:

  • Lainaa kirja ja palaa sen jälkeen omaan kirjahyllyyn.
  • Lainaamasi äänikirjan kansikuvan alla on Lataa-painike. Tästä äänikirjan tiedostot voi ladata omalle laitteelle.
  • Latauksen kesto riippuu kirjan koosta ja verkkoyhteydestä.
  • Tämän jälkeen voit kuunnella kirjaa ilman verkkoyhteyttä.
  • Jos tallennustila puhelimessa tai tabletissa käy vähiin, voit käydä itse poistamassa latauksen. Avaa Oma kirjahylly ja paina Poista lataus -painiketta kirjan kansikuvan alla.

Linkin Ellibs-palveluun löydät kirjaston etusivulta ja Tiekön verkkokirjaston etusivulta.

E-lehdet

emagzeMagz
Suosittuja, kotimaisia aikakauslehtiä. Tarjolla esimerkiksi Iltasanomat, Iltalehti, kauppalehti, Demi, Image, Suomen kuvalehti, Kotiliesi ja Tekniikan maailma.

Käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla tai omalla laitteella kirjaston langattomassa verkossa.

ePress
Paikallis- ja maakuntalehtiä digitaalisina näköispainoksina. Palvelun kautta luettavissa esimerkiksi Helsingin sanomat, Kaleva ja Aamulehti sekä hyvä valikoima paikallislehtiä. Arkiston kautta mahdollisuus lukea myös vanhempia lehtiä.

Käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla tai omalla laitteella kirjaston langattomassa verkossa.

PressReader
Yli 6000 sanoma- ja aikakauslehteä yli 100 maasta ja noin 60 eri kielellä. Valitse vasemmassa yläkulmassa kuvake, jossa kolme viivaa, valitse Publications. Täältä voit valita lehden maan, kielen, kategorian ja julkaisutyypin (aikakauslehti, sanomalehti) mukaan.

Käytettävissä kirjaston asiakaskoneilla ja PressReader-mobiilisovelluksella kirjaston langattomassa asiakasverkossa. Kirjaston langattoman verkon ulkopuolella palvelua voi käyttää omalla laitteella kolme päivää verkosta poistumisen jälkeen.

Palvelun etäkäyttö on mahdollista myös kirjaston ulkopuolelta selaimen kautta tästä linkistä. Etäkäytössä kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla avautuvasta kirjautumisikkunasta. Älä käytä PressReaderin omaa Sign in -linkkiä.


Musiikkia verkossa

Naxos Music Library
Klassisen musiikin kuuntelupalvelu, josta löytyy yli 130 000 cd-levyllistä musiikkia. Kuuntelusession maksimipituus on kaksi tuntia.

Käytettävissä missä tahansa Tiekkö-kirjastojen kirjastokortilla.

Naxos Music Library Jazz
Jazzmusiikin kuuntelupalvelu. Musiikkia 10 000 CD-levyn verran (noin 185 000 kappaletta yli 32 000 esittäjältä).

Käytettävissä missä tahansa Ylivieskan kaupunginkirjaston kirjastokortilla.

Naxos Video Library

Naxos Video Libraryn kautta voi katsoa musiikkiaiheisia kuvatallenteita kuten konsertteja, oopperataltiointeja ja dokumentteja.

Kirjautuminen (myös etäkäyttö) Tiekkö-kirjaston kortin numerolla.


Rockway

Rockway on soittamisen ja laulamisen videokursseja sisältävä suomenkielinen verkkopalvelu. Valittavissa on 50 erilaista kurssia aloittelijoista edistyneisiin. Suosituimmista kursseista on hankittu kaksi tai kolme lisenssiä.

Käytössä on myös metronomi ja viritin sekä mahdollisuus äänittää omaa harjoittelua. Kurssien opettajat ovat kotimaisia huippunimiä. Kurssien tarkemman sisällön näet palvelussa.

Videokursseja on tarjolla seuraavista aihepiireistä: kitara, basso, rummut, cajón, koskettimet, ukulele, blues-harppu ja laulu.

Käytettävissä Ylivieskan kaupunginkirjaston kirjastokortilla missä tahansa. Kirjoita kirjastokortin tunnuksessa mahdollisesti olevat kirjaimet isolla.

Kurssin laina-aika on 14 vuorokautta. Jos kurssi on jo lainassa, voit varata sen Liity jonoon -painikkeesta.

Ensimmäisellä lainaus- tai varauskerralla sinua pyydetään antamaan yhteystietosi.

Jos et tarvitse kurssia koko laina-aikaa, voit palauttaa sen Peruuta lainaus -painikkeesta.

Muut e-aineistot

Viddla

Elokuvien suoratoistopalvelu. Kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia. Lainaamiseen tarvitset kirjastokorttisi numeron ja PIN-koodin.

Voit lainata korkeintaan 3 elokuvaa kuukaudessa.

Valitsemalla elokuvan nimen tai kansikuvan saat esiin teoksen tiedot. Lainaa elokuva valitsemalla tällä ”Katso elokuva” –painike. Valitse tämän jälkeen pudotusvalikosta kimppasi tai kirjastosi, syötä kirjastokorttisi numero ja PIN-koodi eli salasana niille varattuihin paikkoihin ja paina ”Katso elokuva” –painiketta.

Elokuvan laina-aika on 48h.

Viddla tukee PC, Mac OSX –laitteita sekä Android-laitteita versiosta 6.0 lähtien. Suosittelemme käyttämään palvelua Chrome-selaimella, vaikka palvelu tukee useita muitakin selaimia.

OverDrive

E-kirjoja ja e-äänikirjoja pääosin englanniksi. Mukana on myös pieni valikoima suomenkielistä kaunokirjallisuutta.

Palvelua voi käyttää myös etänä. Kirjaudu kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Valitse kirjastoksi Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan eKirjasto.

Suosittelemme selainlukemiseen Chromea, Firefoxia tai Safaria laitteesta riippuen. Mobiililaitteilla, kuten tabletilla tai älypuhelimella, palvelua kannattaa käyttää Libby-sovelluksen kautta.

Asiakkaalla voi olla yhtäaikaisesti korkeintaan viisi lainaa ja seitsemän varausta, mukaan lukien sekä e-kirjat että e-äänikirjat. Laina-aika on 7 tai 14 vuorokautta.


RedFox Sanakirja
Monikielinen sanakirja, joka kääntää 41 kielelle ja sisältää sekä yleiskielen että erikoisalojen sanastoa. Myös etäkäyttö mahdollista. RedFoxin sivulla valitse ylhäältä Kirjaudu sisään.

Kirjaston ulkopuolelta palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla tästä linkistä.

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki