Etusivu Kirjasto Kirjallisuus

Kirjaesittelyjä ja arvosteluja

Kirjasampo
Aikuisten kaunokirjallisuuteen keskittynyt yhteisöllinen verkkopalvelu. Sivuilla voi etsiä kirjallisuutta eri aiheista sekä tietoa kirjoista, kirjailijoista, kääntäjistä ja kuvittajista. Palvelusta löytyy myös aikalaisarvosteluja teoksista.

Sivupiiri
Sivupiirissä esitellään nuorten kirjallisuutta. Pääosassa ovat nuorten kirjoittamat kirja-arvostelut sekä kirjastolaisten kirjoittamat kirjavinkit. Sivuilla voit vinkata kirjoja, kommentoida muiden kirjoituksia ja bongata hyviä kirjoja.

Okariino
Okariino.fi on lastensivusto, josta löytyvät lasten kirjat, runot, pelit ja elokuvat. Sivuilla myös lasten omia kirjoituksa.

Dekkarinetti
Tornion kaupunginkirjaston erinomaiset dekkarisivut.

Risingshadow.net
Risingshadow.net esittelee scifi- ja fantasiakirjat. Runsaasti kirja-arvosteluja sekä laaja keskustelupalsta.

Kiiltomato
Kiiltomato.net on kirjallisuuskritiikin verkkolehti. Sivuilla nostetaan esiin teoksia, jotka uhkaavat jäädä liian vähälle huomiolle.

Makupalat
Linkkihakemisto, jossa yli 27000 kuvailtua linkkiä aihepiireittän jaoteltuna. Kirjallisuuden aihepiireinä sadut ja kuvakirjat, kirjoittaminen, kirjallisuuden historia ja paljon muuta.

Kirjavinkit
Kirjavinkit-sivusto esittelee uutta ja vanhaa, kaunokirjallisuutta ja tietokirjallisuutta, kotimaista ja ulkomaista kirjallisuutta. Kirjavinkkien päätoimittajana toimii tamperelainen yrittäjä ja tietokirjailija Mikko Saari. Uusia kirjoittajia otetaan mukaan.

Mitä Suomi lukee
Mitä Suomi lukee -listan tilasto perustuu kirjakauppojen sekä muutamien verkkokauppojen ja marketketjujen kuukauden kirjamyyntiin. Kotimaisesta kaunokirjallisuudesta, käännetystä kaunokirjallisuudesta ja lasten ja nuorten kirjoista on kymmenen kärjessä -listat. Tietokirjallisuudesta 20 myydyintä.

Tietoa kirjailijoista

Ylivieskalaisia kirjailijoita
Sivuilla esittelemme alueelta kotoisin olevien kirjailijoiden teoksia.

KirjastoVirma
KirjastoVirma on kirjastojen kotiseutuhanke, jonka tavoitteena on tallentaa pohjois-pohjalaista kulttuuria tietoverkkoon ja näin parantaa sen tavoitettavuutta ja säilyvyyttä. Sivuilla on esitelty myös alueen kirjailijoita.

Pakkala-kirjailijatietokanta
Oulun kaupunginkirjaston kokoaman Pakkala-kirjalijatietokannan sisältämät tiedot on siirretty kansalliseen kaunokirjallisuuden verkkopalveluun, Kirjasampoon (http://www.kirjasampo.fi/).

Pohjoista kirjallisuutta
Verkkosivusto on Oulun kaupunginkirjaston ja Oulun yliopiston kirjallisuus-oppiaineen yhteistyöhanke. Sivusto tarkastelee pohjoissuomalaista kirjallisuutta ja sen historiaa.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntakirjailijat
Esittely kirjailijasta ja teoksista Kirjasammon sivuilla.

Keski-Pohjanmaan maakuntakirjailijat
Esittely kirjailijasta ja teoksista Kirjasammon sivuilla.

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki