Lukuvinkkejä

Lukudiplomi

Mitä jos suorittaisit lukudiplomin? Lukemalla pääset mielenkiintoisiin seikkailuihin ja tutustut useisiin erilaisiin henkilöihin. Voit esimerkiksi saada selville kuka on Pottu Mäkinen tai miten Ella ystävineen pärjää haaksirikkoutuessaan saarelle.

Voit saada lukudiplomin jokaisella luokalla lukemalla sovitun määrän kirjoja ja tekemällä niihin liittyviä tehtäviä, jotka opettaja tarkistaa. Tarkemmat ohjeet saat opettajaltasi ja kirjastosta.

Kun olet suorittanut lukudiplomin 1.–6. luokilla, saat kirjallisuusdiplomin. Jos jonkin luokan lukudiplomi on jäänyt suorittamatta, voit tehdä sen jälkikäteen.

Lukudiplomi on todistus lukuharrastuksestasi, säilytä se. Siitä voi olla sinulle hyötyä myöhemmin.
Lukudiplomin tarkoituksen on rohkaista lapsia ja nuoria lukemaan erilaisia kirjoja ja tukea heidän lukuharrastustaan.

Linkkivinkkejä

Lastenkirjahyllyssä arvioidaan uusia lasten- ja nuortenkirjoja, mutta pyyhitään välillä pölyjä myös vanhoista klassikoista. Kirjoittaja Päivi Heikkilä-Halttunen on lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkija, kriitikko, tietokirjailija ja kouluttaja.

Sivuilla on Aparaattisaari-peli ja osallistavia, toiminnallisia tuokioita sisältäviä tarinoita, jotka syventävät pelin teemoja.

Sivupiirin sivuilla esitellään nuorten kirjallisuutta. Pääosassa ovat nuorten kirjoittamat kirja-arvostelut sekä kirjastolaisten kirjoittamat kirjavinkit. Sivupiirissä voi tuoda esille kaikenlaista nuorille sopivaa kirjallisuutta.

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki