Etusivu Tekniset palvelut Kouluhankkeet

Ajankohtaista


Tervetuloa seuraamaan Ylivieskan kouluhankkeiden kehittymistä!


Taanilan yhtenäiskoulun havainnekuva Jokirannan koulun havainnekuva

Taustaa

Ylivieskan kaupunginvaltuusto päätti 26.3.2018 jo Suomenkin mittakaavassa suuresta kouluhankkeesta. Hankinnassa on kyse Ylivieskan kaupungin elinkaarihankkeesta, joka kattaa uuden yhtenäiskoulun rakentamisen Taanilan alueelle sekä Jokirannan koulun uudistamisen.

Taanilan alueelle Ouluntien varteen rakennettavaan uuteen yhtenäiskouluun tulee tilat noin 400 oppilaalle. Kaisaniemen alueella Mäntytien ja Visalantien risteyksessä sijaitseva sisäilmaongelmainen Jokirannan koulu korvataan pääosin uudisrakennuksella noin 500 oppilaan kouluksi, mutta tavoitteena on liikuntasalirakennuksen säilyttäminen ja nykyisen keittiön muuttaminen jakelukeittiöksi.

Jakelukeittiön osalta kaupunginhallitus esitti 23.4.2018 kokouksessaan valtuustolle valmistuskeittiön toteuttamista erillishankkeena. Keittiön koko on määritetty 900 kerrosneliöksi ja tuotantokapasiteetti on noin 4000 annosta. Tuleva sijainti on vielä avoin, mutta yksi vaihtoehto on Savarin alueella Puhurikadun ja Viljavarastontien risteys. Valmistuskeittiön hankesuunnitelmat ja kustannusarvio tulee hyväksyttäväksi kaupunginvaltuustoon.

Lisäksi kaupunginhallitus on päättänyt 20.8.2018 päättänyt kokouksessaan muuttaa kouluhankkeen toiminnallisia vaatimuksia ja tavoitteita sekä tilaohjelmaa Jokirannan koulun osalta siten, että myös liikuntasali puretaan. Voit lukea asiasta lisää 22.8. julkaistusta tiedotteesta.

Viimeinen neuvottelukierros on käyty ja kaupunginhallitus on tehnyt hankintapäätöksen kokouksessaan 25.2.2019 kouluhankkeen toteuttajan. Voit lukea asiasta tiedotteesta 5.3.2019.

Purkutyöt on päästy aloittamaan Jokirannan koulun A-rakennuksen osalta. Uusimmat kuvat löytyvät kuvagalleriasta.

Koulujen alettua nyt syksyllä 2019, aloitamme myös julkaisemaan työmaiden tilannepäivityksiä tasaisin väliajoin. Tiedotteet ovat luettavissa Ajankohtaiset-palstalta.

Tällä sivustolla tulemme seuraamaan hankkeen etenemistä ihan alusta aina valmistumiseen asti.

Ohjeita vierailijoille

Koronatilanteen vuoksi, vierailuja työmaa-alueille ei sallita. Tilannetta seurataan ja mahdollisista muutoksista käytäntöön tiedotetaan.

(Normaalitilanteen ohjeistus

Jos sinä tai edustamasi taho on kiinnostunut vierailemaan kouluhankkeen työmailla, ole aina ennakkoon yhteydessä.

Lue tästä tarkemmat toimintaohjeet)pdf, 2363 kb

Viestintäohje

Kouluhankkeen viestintätyöryhmä on laatinut hankkeen aikaisen viestintäohjeen. Viestintäohje sisältää tarkemmat ohjeet mm. työmaakuvauksista ja referenssikäytänteistä.

Voit lukea ohjeistuksen täältäpdf, 151 kb

Alla nähtävillä neuvottelumenettelyn arvioitu aikataulu. (Aikataulu päivitetty 20.9.2018)

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus Joki ICT | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki