Etusivu Tekniset palvelut Kouluhankkeet Ajankohtaista Kouluhankkeen ajankohtaiset kuulumiset huhtikuussa 2019

Ajankohtaista

Kouluhankkeen ajankohtaiset kuulumiset

Uuden yhtenäiskoulun ja Jokirannan koulun elinkaarihankkeen sopimukset allekirjoitettiin neuvotteluvaiheen päätteeksi 3.4.2019. Kaupunginhallitus päätti 25.2.2019 kokouksessaan elinkaarihankkeen toteuttajiksi Caverion Suomi Oy:n ja Skanska Talonrakennus Oy:n ryhmittymän. Kaupungin historian suurimman ivestoinnin nykyarvo on noin 45 milj. euroa ja urakkahinta noin 35 milj. euroa.

Koulujen jatkosuunnittelu on nyt käynnissä ja siihen liittyvää työpajatyöskentelyä on jatkettu henkilökunnan kanssa. Seuraava työpaja on toukokuussa.

Rakennushankkeen vaikutukset

Jokirannan koulun uudisrakentaminen, kasvava oppilasmäärä ja muutamat lukion opetusjärjestelyt aiheuttavat Ylivieskassa opetustilojen poikkeusjärjestelyjä. Tämän vuoksi esimerkiksi Rahkolan koulun pihassa olevat siirtorakennukset ovat opetuskäytössä ensi lukuvuonnakin, mutta niiden osalta järjestelyt ovat vielä kesken. Tarvetta uusien väistötilojen hankintaan ei kuitenkaan ole.

Kouluhankkeet alkavat kesän aikana ja rakentaminen aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä opetustilojen lisäksi mm. liikenteessä; väliaikainen työmaaliittymä rakennetaan yhtenäiskoulun kohdalle.

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus Joki ICT | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki