Etusivu Koulutus ja opiskelu Perusopetus Perusopetukseen ilmoittautuminen

Perusopetukseen ilmoittautuminen

Lapsi aloittaa perusopetuksen sinä vuonna kun hän täyttää seitsemän vuotta. Kouluosasto lähettää koteihin ilmoittautumisohjeet tammi-helmikuun vaihteessa. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti Wilmassa.

Ilmoittautumisen yhteydessä voi hakea myös iltapäivätoimintaan. Tulevien ekaluokkalaisten kouluuntutustumispäivä järjestetään vuosittain toukokuussa.

Ylivieskan kaupunki osoittaa jokaiselle uudelle oppilaalle koulupaikan eli niin sanotun lähikoulun. Lähikoulun määräytymiseen vaikuttavat esimerkiksi koulumatkan pituus ja turvallisuus sekä opetusryhmien koko. Koulumatka arvioidaan lapsen virallisesta, väestörekisterin mukaisesta kotiosoitteesta. Pidennetyn oppivelvollisuuden tai erityisen tuen päätöksen saaneet oppilaat voidaan ohjata myös Katajan tai Rahkolan kouluihin.

Lapselle voi sähköisen ilmoittautumisen yhteydessä hakea koulunkäyntioikeutta myös muuhun kuin lähikouluun. Koulunkäyntioikeus muuhun kuin osoitettuun lähikouluun voidaan myöntää, mikäli toissijaisen koulun opetusryhmässä on tilaa. Toissijaiseen kouluun ei muodostu oikeutta koulukyytiin. Päätöksen oppilaan ottamisesta muuhun kuin lähikouluun tekee sivistysjohtaja.

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki