Katajan koulu

Toimii tällä hetkellä parakeissa Takkulantiellä ja odotamme uutta rakennusta sekä remontin valmistumista vuoden 2018 aikana.
Katajan vanha koulu on valmistunut 1927. Koulu ei valmistunut syksyyn, joten opetus aloitettiin Stenbäckin talossa. Pian kuitenkin päästiin uuteen koulurakennukseen.

Puurakenteinen koulu kävi ahtaaksi, kun Koskipuhdon kaupunginosaa rakennettiin ja niinpä uusi punatiilinen koulu valmistui 1985. Vuoden 1984 joulujuhla vietettiin jo uudessa isossa salissa.

Katajan koulu sijaitsee Savari -alueen takana Lundinkankaalla. Nykyään oppilaat tulevat Katajan koululle koulun lähiympäristöstä, Koskipuhdosta, Latvalantieltä ja Pyörreperältä. Autotie koululle kääntyy Tulolantieltä Kiskotielle ja siitä Katajantielle.

Esi- ja alkuopetusluokat työskentelevät vanhan rakennuksen suojissa ja isommat oppilaat sekä kaikki pienluokat uudemmassa talossa. Ruokailutilat ja liikuntasali ovat myös uudemman koulun katon alla.

Katajan koulun paikka on kaunis, pienen metsikön kainalossa. Liikunta- ja leikkipaikat mahtuvat lähelle koulua.

Koulurakennus on jälleen ahdas. Molempien rakennusten kaikki tilat ovat käytössä. Ylivieskan kouluverkkoselvitys etsii asiaan helpotusta lähivuosina.

Katajalla on hyvä käydä koulua!

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki