Etusivu Musiikkiopisto

Musiikkiopiston vapaaoppilaspaikat haettavissa

Lukuvuoden 2020-2021 vapaaoppilaspaikat ovat haettavissa syyskuun loppuun mennessä. Vapaaoppilaspaikkaa voi hakea myös erikseen kevätlukukaudelle esim. muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Hakuaika on silloin tammikuun loppuun saakka. Vapaaoppilaspaikkahakemuksen voi tulostaa nettisivuilta. Hakemuksia saa myös toimistolta ja Päivärinnan koululta sekä Merta-keskuksesta. Hakemuskaavake voidaan pyydettäessä myös postittaa toimistolta.

Vapaaoppilaspaikkahakemus ja paikan myöntämisperusteet


Musiikkiopiston uudet oppilaat 2020-2021


Opetushallituksen koronaohjeiden ja suositusten noudattaminen Ysmo:ssa

24.8.2020

 • Opetus käynnistyy lähiopetuksena; alueelliset orkesterit/yhtyeet eivät toistaiseksi kokoonnu yhteen vaan stemmoja harjoitellaan toimipisteissä

 • Riskiryhmään kuuluvat voivat keskustella etäopetusmahdollisuudesta opettajan kanssa
 • Musiikkiopiston toimintaan ei osallistuta sairaana
 • Huolehdimme turvaetäisyyksistä ja vältämme tilanteita, joissa ollaan suorassa kosketuksessa muiden kanssa
 • Kädet pestään aina tunnille tullessa; opetustiloissa on saatavilla myös käsidesiä; opettajilla on käytössään desinfioivia puhdistuspyyhkeitä koskettimien yms. puhdistamista varten sekä tarvittaessa kertakäyttöhanskoja
 • Hyödynnämme sähköisiä yhteydenottokanavia; suositeltavaa on, että henkilökunnan jäsenet työskentelevät saman päivän aikana vain yhdessä toimipisteessä ja toimitilassa.

Viranomaiset seuraavat epidemiatilannetta. Erityisjärjestelyiden tarpeellisuus arvioidaan ja tarvittaessa ohjeita päivitetään epidemiatilanteen mukaan.

Taiteen perusopetuksen järjestämisessä lähiopetuksena noudatetaan soveltuvilta osiltaan opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) turvallisiin järjestelyihin muille koulutusmuodoille antamia ohjeita. Asiassa ohjeita ovat antaneet mm. Työterveyslaitos (TTL) ja työmarkkinalaitokset.

Ohjeistus muskariin tullessa:

 • Jos perheessä on yhtään oireita, tunnille ei saa tulla!
 • Käsien huolellinen pesu ennen tuntia ja tunnin jälkeen 
 • Vanhemmat, jotka odottavat käytävässä, muistakaa turvavälit
 • Lapsen kannattaa käydä vessassa ennen tunnin alkua
 • Kalajokiset: Muskariin tullaan eteisen kautta ja lähdetään kirjaston puolelta. Vaatteet riisutaan portaikon puolella, koska eteinen on ahdas
 • Me huolehdimme lasten käsien desinfioimisen luokkatilassa ja pyrimme pitämään turvavälejä, niin hyvin kuin se on mahdollista. 
 • Rajoitamme myös soitinten käyttöä, niin ettei sama soitin ole muilla lapsilla
 • Desinfioimme soittimet aina käytön jälkeen

Muskaritunnille tarvitset:

Oma pikku pussukka, jossa: 

 • värikynät
 • rytmisoittimia, jos kotoa  löytyy
 • Teemme ensimmäisellä tunnilla omia soittimia, joita lapset kuljettavat jatkossa pussukassa mukana tunneilla :)

Ilolla otamme vastaan tyhjiä pilttipurkkeja sekä wc-paperihylsyjä, jotka voisi tuoda jo ensimmäisellä tunnilla!


Pääsykokeet on nyt pidetty, kiitos kaikille hakijoille! Oppilasvalinnat tehdään pääosin elokuun loppuun mennessä. Valintoja täydennetään myöhemminkin lukuvuoden kuluessa, jos oppilaspaikkoja vapautuu.

Paikan saaneille ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja nettisivuillemme laitamme viimeistään 30.8. niiden oppilaspaikan saaneiden nimet, jotka ovat antaneet siihen luvan.


Syyslukukauden käynnistyminen

06. elokuu 2020

Elokuu on koittanut ja musiikkiopiston syyslukukauden aloitus lähestyy! Opetus on alkamassa lähiopetuksena, jollei uusia rajoituksia tule. Päivitämme piakkoin toimintaohjeita koronan leviämisen ehkäisemiseksi.

Oppilaan opasta ei lähetetä enää kirjeitse kotiin, vaan voit lukea sen täältäpdf, 1085 kb

HUOM! Opas on päivitetty alkavan lukuvuoden tiedoilla, luettehan sen tarkasti läpi.

Päätoimiset opettajat palaavat kesälomiltaan suunnittelemaan opetustaan 11.-13.8.2020, jolloin he ottavat jatkaviin oppilaisiinsa yhteyttä tunnin sopimiseksi. Opettajalle voi myös yrittää soittaa kyseisinä päivinä, mutta huomioi, että opettajat voivat olla kiireisiä pääsykoetöiden vuoksi. Sivutoimiset opettajat ottavat oppilaisiinsa yhteyttä ennen opetuksen alkamista. Päivitämme Eepokseen tämän viikon aikana tarkemmat opetuksen alkamisajankohdat opettajittain.

Ensimmäinen varsinainen opetuspäivä on 14.8. Ylivieskan kaupungin lomautuksista johtuen opetus käynnistyy vaiheittain tuosta päivästä alkaen. Suurin osa opettajista aloittaa tänä syksynä opetuksensa normaalia myöhemmin.

Mupe-opetus alkaa Annan ryhmillä 21.8., Pekan ja Emman ryhmät alkavat 28.8.

Muskarit alkavat maanantaina 24.8.

Tervetuloa taas musisoimaan, muistetaan kuitenkin hygieniaohjeistukset ja turvavälit!:)

Ylivieskan seudun musiikkiopisto on alueellinen kuuden kunnan alueella toimiva oppilaitos

Toimialueeseen kuuluvat Ylivieskan lisäksi Alavieska, Kalajoki, Pyhäjoki, Reisjärvi ja Sievi. Oppilaitoksessamme on yhteensä 379 oppilaspaikkaa. Musiikkileikkikoulutoiminnassa on lisäksi mukana n.400 lasta. Ysmo:ssa opettaa kaikkiaan lähes 40 opettajaa. Tutustu opetustarjontaamme opiskelu-osiossa.

Musisointi on mukavaa!

YHTEYSTIEDOT

Ylivieskan seudun musiikkiopisto

Kanslia Kyöstintie 4

84100 YLIVIESKA

puh. 044 4294 323

Näytä kaikki

Oppilaan opaspdf, 1085 kb
Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki