Etusivu Musiikkiopisto

Tiedote 27.3.2020

Lähiopetuksen keskeydyttyä musiikkiopistomme opettajat ovat hämmästyttävällä tavalla ottaneet etäopetusta haltuun. Yhtä lailla ihailua herättävää on oppilaiden ja perheiden yhteistyökyky ja sopeutuminen vallitsevaan tilanteeseen. Kiitos siitä! Voi sanoa, että olemme yhdessä tehneet ja tekemässä suurta digiloikkaa musiikinopetuksen saralla.

Etäopetuksen työtapoina käytetään videoyhteyksien lisäksi opettajien kokoamia materiaalipankkeja, videoita, äänitteitä, palautteen antoa verkossa, kuuntelutehtäviä jne. Viikoittaisen soittotunnin minuutit jakaantuvat opettajan ohjeistamalla tavalla nyt hyvin eri tavoin kuin lähiopetuksessa. Uskomme, että musiikkiharrastuksen jatkuminen näissä meille oudoissa oloissa etäopetuksen avulla voi osaltaan olla yksi arjen turvallinen, pysyvä rutiini.

Mupe-ryhmien opiskelu jatkuu myöskin opettajan ohjeistamalla tavalla. Kamarimusiikki- ja orkesteritoiminnan ollessa tauolla opettajat ideoivat mahdollisuuksien mukaan oppilaille yhteissoittoon liittyvää materiaalia. Bändeille on tehty taustanauhoja ja säestyksiä nauhoitetaan oppilaiden käyttöön.

Muskariopettajat koostavat ryhmilleen ikäryhmittäin viikoittaiset tunnit opetussuunnitelman mukaisesti. Muskarijärjestelyistä voit lukea tarkemmin tiedotteesta. Muskaritiedote.pdf, 301 kb

Musisoinnin iloa ja terveyttä ysmolaisten päiviin!

Seija-Leena Latvakoski, rehtori

Opetus jatkuu etäopetuksena

Päivitetty 19. maaliskuu 2020

Hallitus linjasi koronavirusepidemian takia uudet toimenpiteet 18.3.-13.4.2020 väliselle ajalle. Alla toimenpidelistan kohta 2, jonka perusteella musiikkiopiston lähiopetus keskeytetään edellä mainituksi ajaksi.

2. Koulujen, oppilaitosten, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään.

Valtioneuvoston linjauksen mukaan opetus ja ohjaus järjestetään mahdollisuuksien mukaan etäopetuksena, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen. Opettaja on yhteydessä oppilaisiinsa ja kertoo tarkemmin käytännön järjestelyistä.

Yhteydenpitoa varten huoltajia pyydetään ottamaan Eepos-palvelun tunnukset käyttöön osoitteessa https://ysmo.eepos.fi/. Jos ette ole saanut tunnuksia (tarkista roskaposti helmikuun lopulta) tai tunnusten toiminnassa ja kirjautumisessa on epäselvyyttä, ota yhteys toimistoon. Opistosihteeri 044 4294 323 ulla.salmi@ylivieska.fi


PÄIVITETTY 16.3.

Koronaviruksen vaikutus musiikkiopiston opiskeluun

Hei


Musiikkiopisto toimii oppilaitoksena viranomaisohjeistuksella. Opetustoimintamme jatkuu toistaiseksi normaalisti, koska toimivaltainen viranomainen (kunnan terveysviranomainen) ei ole sulkenut oppilaitostamme. Alueen kouluja tai päiväkoteja ei myöskään ole tällä tietoa suljettu. Pyhäjoki on tehnyt päätöksen iltakäytön rajoittamisesta koulutiloissa, koulunkäyntiä ei siis ole viranomaismääräyksellä keskeytetty. Pyhäjoella musiikkiopistonkaan opetusta ei juuri nyt kuitenkaan ole koska ei ole tiloja. Myös seurakuntien tilojen käyttöä on alettu rajaamaan. Tiedotamme vaikutuksista.


Tässä varautumistoimenpiteemme Ylivieskan kaupungin perjantaisen tiedotteen pohjalta:


  • kevään konsertit ja soitinesittelyt yms. tapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka; pienimuotoisten taidonnäyteiltojen toteuttamisesta voidaan vielä keskustella, kun ne tulevat ajankohtaisiksi jotta oppilaat saavat opintokokonaisuuksiaan tehtyä
  • orkesteriharjoitusten jatkumisen suhteen käytetään harkintaa
  • hallitus suositteli 12.3. alkaen: Ulkomailta saapuessasi sovi poissaolosta (suositus 14 vrk) työ-, opiskelu-, ja päivähoitopaikan kanssa. Laitamme oppilaiden tiedotteeseen suosituksen tiedoksi ja lähdemme siitä, että tuona aikana ei tulla soittotunneille tai muuhun toimintaa musiikkiopistolle.
  • sairaana tai puolikuntoisena ei tulla tunneille! Tällä hetkellä voi jäädä tavallista herkemminkin pois tunneilta, jos tuntee flunssan oireita. Opettaja voi myös kieltää sairaan/puolikuntoisen oppilaan osallistumisen opetukseen. Huoltajalle pitää ilmoittaa, jos alaikäisen joutuu käännyttämään takaisin. Jos on epäily koronavirustartunnasta noudatetaan viranomaisten ohjeistusta olla yhteydessä terveyskeskuksen päivystykseen
  • käsien huolellinen saippuapesu on hyvä keino estää pöpöjen leviämistä. Yskimishygienia: yski nenäliinaan tai hihaan. Hävitä nenäliina ja pese kätesi huolellisesti.


Seuraamme viranomaisohjeistusta ja tiedotamme uusista opetustoimintaa koskevista ohjeista niitä saatuamme.


Yst.terveisin,

Seija-Leena

Rehtori

seija-leena.latvakoski@ylivieska.fi, p. 044 4294 322


Ajanvaraus kevään 2020 pääsykokeisiin on nyt avoinna!


Oppilaiden ja vanhempien Eepos-palvelu on nyt avattu. Eepos helpottaa oppilaiden ja vanhempien asiointia oppilaitoksessa. Palvelussa voi mm. seurata tehtyjä opintoja, hallinnoida omia tietoja ja jatkossa myös tehdä jatkoilmoittautumisen. Jos ette ole saaneet tunnuksia sähköpostiin niin olkaa yhteydessä toimistoon 044 4294 323.

Pääset kirjautumaan Eepokseen osoitteesta https://ysmo.eepos.fi/


Musiikiopistolla on nyt myös oma Instagram-tili, joka löytyy osoitteesta
https://www.instagram.com/ylivieskanseudunmusiikkiopisto


Ensi viikolla vietetään hiihtolomaa!

Vieska Sinfonietta - Kevään 2020 aikataulu

Ylivieskan seudun musiikkiopisto on alueellinen kuuden kunnan alueella toimiva oppilaitos

Toimialueeseen kuuluvat Ylivieskan lisäksi Alavieska, Kalajoki, Pyhäjoki, Reisjärvi ja Sievi. Oppilaitoksessamme on yhteensä 379 oppilaspaikkaa. Musiikkileikkikoulutoiminnassa on lisäksi mukana n.400 lasta. Ysmo:ssa opettaa kaikkiaan lähes 40 opettajaa. Tutustu opetustarjontaamme opiskelu-osiossa.

Musisointi on mukavaa!

YHTEYSTIEDOT

Ylivieskan seudun musiikkiopisto

Kanslia Kyöstintie 4

84100 YLIVIESKA

puh. 044 4294 323

Näytä kaikki

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki