Etusivu Nuorisotoimi

YLIVIESKAN KAUPUNGIN NUORISOTOIMI

Ylivieskan kaupungin nuorisotoimen palvelujen tavoitteena on, että nuorista kasvaa yhteiskuntakelpoisia lähimmäisistään välittäviä EU-kansalaisia. Toimintoja löytyy laajalle ikäryhmälle, alkaen 3-luokkalaisista päättyen yli 18-vuotiaiden iltoihin.

Nuorten omaa aktiivisuutta tukee nuorisotilatoiminta, nuorisoryhmien ja -järjestöjen yhteistyö. Kansainvälinen toiminta on laajentunut nuorisovierailujen sekä evs-vapaaehtoisten kautta. Nuorisojärjestöjen ja toimivien nuorisoryhmien kanssa tehdään yhteistyötä. Vuosittain myönnetään avustuksia nuorisotoiminnan tukemiseen sekä tarjotaan tiloja kokoontumispaikoiksi.

Kokoontumispaikkoina ovat nuorisotila Sputnik 2022 sekä Kekan retkeilymaja ja alue uintimahdollisuuksineen. Liikennepuisto toimii kesäaikana 4-10-vuotiaiden liikennekäyttäytymisen opetuspaikkana. Liikennepuisto on avoinna kesällä koulujen loma-aikana. Liikennepuiston yhteydessä on minigolfrata, avoinna kesäaikaan.

Nuorten vaikuttaminen toteutuu tällä hetkellä www.nuortenideat.fi -palvelun kautta sekä vaikuttajaryhmänä toimii Ylivieskan nuorisovaltuusto.

Päihteetön Porukka - PP toimii Jokirannan koululla koulun, vanhempainyhdistyksen sekä nuorisotoimen yhteistyönä. PP-ohjaajalta voit kysyä lisätietoja. PP:n tavoitteena on varhaisten päihdekokeilujen ehkäisy sekä kannustaa nuoria päihteettömään elämäntapaan vähintään malliin sitoudutun ajan.

YHTEYSTIEDOT:

Nuorisotalo Sputnik 2022, Virastokatu 6 B, 84100 Ylivieska, puh 044 4294327.

Nuorisotoimenjohtaja Elisa Männistö puh 044 4294355

Nuoriso-ohjaajan sijainen Piritta Majava-Niemi puh 044 4294352

PP-ohjaaja Niina Himanka puh 044 4294220

sähköpostit kaikille: etunimi.sukunimi@ylivieska.fiETSIVÄ TYÖ JA YKSILÖVALMENNUS, JELPPIVERKKO

Tarvitsetko apua? Onko suunta hukassa? Tarvitsetko kuuntelevaa aikuista? Koulukuviot sotkussa?

Arkiasiat solmussa? Tuntuuko, ettet pärjää yksin?

Jelppiverkko on nuorten aktivointipalvelu, jonka tarkoituksena on yhdessä nuoren kanssa löytää ratkaisuja elämän solmukohtiin. Jelppiverkon kohderyhmänä ovat 15-28 -vuotiaat. Toiminta on nuorelle vapaaehtoista ja maksutonta.

Etsivää työtä ja yksilövalmennusta toteutetaan Ylivieskassa yhdessä Jelppiverkon kanssa.


Ylivieskan Jelppiverkon yksilövalmentajat ovat Merja Järvinen (ma ja ti) ja Anu Junno (ke-pe) puh 044 4294211, etunimi.sukunimi@jelppiverkko.fi.


Etsivän nuorisotyön yhdyshenkilö on nuorisotoimenjohtaja.

Ylivieskan etsivä on:

Mari Murto etunimi.sukunimi@jelppiverkko.fi 044 4294283

Ylivieskan Jelppitoimisto sijaitsee osoitteessa Virastokatu 6, Sputnikin pihassa olevassa rivitalossa.

Lisätiedot Jelppiverkko

YHDENVERTAINEN YLIVIESKA -HANKE

Yhdenvertainen Ylivieskaon Ylivieskan kaupungin nuorisotoimen hanke yhdenvertaisuuden edistämiseen ja vihapuheen ehkäisyyn Ylivieskassa. Hanke on kaksivuotinen käsittäen vuodet 2017-18.

Hankkeen tavoitteena on kaikkien nuorten osallisuuden ja yhdenvertaisuuden tukeminen, vihapuheen ennaltaehkäisy ja torjunta. Haluamme lisätä lasten ja nuorten tietoutta yhdenvertaisuudesta ja ihmisoikeuksista, valmiuksia toimia vihapuhetta ja syrjintää vastaan sekä tunnistaa näitä asioita. Hankkeen tavoitteena on järjestää yhteistoimintaa eri ryhmistä tuleville nuorille heidän vapaa-aikanaan sekä osin kouluaikana, järjestää tapahtumia ja osallistua kaupungissamme järjestettäviin tapahtumiin, tehdä koulu- ja päiväkotivierailuja sekä järjestää ystäväperhetoimintaa. Tavoitteemme on myös se, että suvaitsevaisuus tulee luonnolliseksi osaksi lasten ja nuorten asenteita. Toivomme, että hankkeen jälkeen lapset ja nuoret tiedostavat, että kaikki ihmiset ovat oikeutettuja yhdenvertaiseen kohteluun riippumatta alkuperästä, kielestä, iästä, sukupuolesta, uskonnosta, terveydentilasta ym.

Hanketyöntekijä Maisa Jutila, etunimi.sukunimi@ylivieska.fi 0407060643.


KERHOTOIMINTA

Kysy lisää kerhotoiminnasta, järjestämme mm. kädentaitokerhon ja tyttökerhon. Lisäksi koordinoimme ja avustamme kerhotoimintaa mm. sivukylillä. Tästä lisätietoja ohjaajilta.


NUORISOJÄRJESTÖJEN AVUSTUKSET

Nuorisotoimi jakaa keväällä yleisavustuksia toimiville nuorisojärjestöille, haku on päättynyt. Lisäksi läpi vuoden noin lokakuun loppuun voi hakea kohdeavustusta eri tapahtumiin, kohdeavustuksia voivat hakea myös toimivat nuorisoryhmät.

Nuorisotoimintaan haettavat avustukset osoitetaan sivistyslautakunnalle/nuorisotoimi Virastokatu 6 B, 84100 Ylivieska. Lisätietoja antaa nuorisosihteeri, puh 044 4294355.

Avustushakemus tästäpdf, 568 kb.NUORTEN TIETO- JA NEUVONTAPALVELUT

Etsitkö tietoa asumisesta, kansainvälisyydestä, työstä, opiskelusta, vapaa-ajasta,terveydestä, ihmissuhteista ym. Settinetti on sivusto, josta löydät paljon ajankohtaista tietoa!!

Sputnik 2022:n löydät Facebookin lisäksi Instagramista sekä Blogspotista, Sputnikilla on myös oma Youtube-kanava.

Instagram: sputnik2022 Blogi: http://sputnik2022.blogspot.fi/ Facebook: Sputnik 2022

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki