Etusivu Nuorisopalvelut Päihteetön Porukka - PP

Päihteetön porukka on Ylivieskan kaupungin ehkäisevää päihdetyötä, joka kohdistuu 5-9 -luokkalaisiin

Mallia toteutetaan yhteistyössä nuorisopalveluiden, Jokirannan koulun ja Ylivieskan alakoulujen kanssa. Päihteetön Porukka kannustaa nuoria päihteettömyyteen, sekä tukee kodin ja koulun päihdekasvatusta. Mallin tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten tietoisuutta päihteiden haitoista sekä antaa tietoa terveellisistä ja yleistä hyvinvointia tukevista tavoista.

Alun perin malli oli suunnattu pelkästään yläkouluikäisille, mutta syksystä 2011 lähtien PP-toimintamallia on toteutettu myös Ylivieskan ala-asteiden 5-6 -luokkalaisille. 5-6 -luokkalaisille järjestetään PP-tunteja, jotka sisältävät päihdekasvatusta, sekä erilaisia kilpailuja ja tehtäviä. PP-ohjaaja vierailee alakouluilla 4-5 kertaa lukuvuoden aikana, tarvittaessa useamminkin.

Jokirannan koululla järjestetään terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä aamunavauksia, välituntitoimintaa, kilpailuja ja muuta ohjelmaa lukuvuoden aikana. Myös yläkoululla järjestetään päihdekasvatustunteja sekä luokkien ryhmäytystunteja aina tarpeen tullen. PP-ohjaaja tekee yhteistyötä koulujen henkilökunnan, kuten opettajien ja koulukuraattoreiden kanssa sekä Peruspalvelukuntayhtymä Kallion suunterveydenhuollon kanssa.

Kysyttävää PP-toiminnasta? Ota yhteyttä ohjaajaan
PP-ohjaaja Niina Himanka

etunimi.sukunimi@ylivieska.fi

puh 044 4294220

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki