Päiväkotiruokailu

Yhteinen ruokahetki on osa lasten päiväohjelmaa. Päiväkodeissa tarjotaan suomalaista perusruokaa puhtaista, kotimaisista raaka-aineista, alueen tuotteita suosien.

Ylivieskan ruokapalvelut tarjoaa n. 330:lle päivähoidossa olevalle lapselle ateriat: aamupalan, lounaan ja välipalan. Vuorohoidossa oleville lapsille tarjotaan myös päivällinen ja iltapala. Lounas ja välipala valmistetaan Jokirannan keskuskeittiössä, josta ne toimitetaan päiväkoteihin.

Päiväkotiruokailun tavoitteena on turvata lapselle riittävät ja tasapainoiset ateriat sekä ohjata lasta monipuoliseen ja vaihtelevaan ruokavalioon. Päiväkotiruokailussa huomioidaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuositukset ruoanvalmistuksessa, ruokalistasuunnittelussa ja elintarvikehankinnoissa.

Erityisruokavaliot

Ruokapalvelut valmistaa kaikki lasten tarvitsemat lääkärin- tai terveydenhoitajan todistukseen perustuvat erityisruokavaliot sekä uskonnollisista ja eettisistä syistä rajoitetut ruokavaliot.

Muutokset tulee ilmoittaa välittömästi. Vanhempien toivotaan ilmoittavan lasten poissaoloista myös päiväkodin keittiöön, jos lapsella on hyvin yksilöllinen erityisruokavalio.

Dieettikokki puh. 044 4294 394

Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki