Kouluruokailu

Kouluruokailu toimii itsepalveluperiaatteella. Ruokaa voi ottaa lautaselleen niin paljon kuin itse haluaa. Lisääkin saa hakea.

Kouluruoka maistuu hyvässä seurassa ja viihtyisässä ruokailuympäristössä.

Kouluruokailu on kerran päivässä.
Monissa maissa ei ole ollenkaan
kouluruokailua. On hyvä että
Suomessa on."
-Eräs Päivärinnan koulun oppilas

"Koulun ruokala on ihan kuin hyvä ravintola.
Siellä saa aina virkistäviä ja monipuolisia
ruokia. Sillä ruualla jaksaa."
-Eräs Päivärinnan koulun oppilas

Koululounaan monipuolisuuteen ja täysipainoisuuteen vaikuttaa se, miten ruoka-annos on koostettu. Ruoan ottamisessa oppilasta pyritään ohjaamaan malliannoksen avulla.

Koululaisille tarjottu ateria sisältää pääruoan, salaatin, leivän, ravintorasvan ja ruokajuoman. Leipä on pääsääntöisesti näkkileipää, kerran viikossa keittopäivänä tarjotaan pehmeää leipää.

Kouluruokailussa huomioidaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ravitsemussuositukset ruoanvalmistuksessa, ruokalistasuunnittelussa ja elintarvikehankinnoissa. Kouluateria tukee koululaisen hyvinvointia ja vahvistaa terveyttä edistäviä ruokatottumuksia.

Ruokailutilanne on parhaimmillaan opetus- ja kasvatustilanne, joka tarjoaa erinomaisen tilaisuuden hyvien ruokailutapojen omaksumiseen sekä toisen huomioonottamiseen.Erityisruokavaliot

Ruokapalvelut valmistaa kaikki oppilaiden tarvitsemat lääkärin- tai terveydenhoitajan todistukseen perustuvat erityisruokavaliot sekä uskonnollisista ja eettisistä syistä rajoitetut ruokavaliot.

Muutokset tulee ilmoittaa välittömästi.

Vanhempien toivotaan ilmoittavan lasten poissaoloista myös koulun keittiöön, jos lapsella on hyvin yksilöllinen erityisruokavalio.

Dieettikokki puh 08-4294394


Graafinen suunnittelu Statiivi | Tekninen toteutus PVP | Copyright © 2014 Ylivieskan kaupunki