Maksut ja taksat

Ylivieskan ympäristöpalveluiden valvonta-, lupa-, ja käsittelymaksut

Ympäristönsuojelun taksat

Kunnalle perittävä maksu voi vastata enintään suoritteen tuottamisesta kunnalle aiheutuvia kokonaiskustannuksia. Maksun perusteista määrätään tarkemmin kunnan hyväksymässä taksassa.

Maksua ei peritä viranomaisen eikä haittaa kärsivän asianosaisen aloitteesta vireillepannun asian käsittelystä, ellei 1 tai 2 momentista muuta johdu. Muiden kuin viranomaisen tai haittaa kärsivän asianosaisen vaatimuksesta vireillepannun asian käsittelystä saadaan periä vireille-panijalta maksu, jos vireillepanoa on pidettävä ilmeisen perusteettomana. Julkisten saatavien perimisestä ilman tuomiota tai päätöstä sekä oikeudesta tehdä maksua koskeva perustevalitus säädetään verojen ja maksujen täytäntöönpanosta annetussa laissa (706/2007).

Ympäristönsuojelulain (527/2014) 205 §:n mukaisesti kunnan ympäristönsuojeluviranomainen voi periä maksuja:

1) tämän lain mukaisen luvan, ilmoituksen tai muun asian käsittelystä;

2) laatimaansa valvontaohjelmaan perustuvista luvanvaraisen ja rekisteröitävän toiminnan määräaikaistarkistuksista ja niiden muusta ohjelmaan perustuvasta säännöllisestä valvonnasta;

3) tarkastuksista, jotka ovat tarpeen 175 tai 176 §:ssä tarkoitetun kiellon tai määräyksen noudattamisen valvomiseksi taikka 181 §:ssä tarkoitetun toiminnan keskeyttämisen valvomiseksi.

Tämän lain 47 a §:n mukaisten lupahakemusten käsittelystä ja valvonnasta kunnalle perittävistä maksusta säädetään maa-aineslain 23 §:ssä

Ota yhteyttä

Riihijärvi Samuli
ympäristösuunnittelija
044 4294 226
Tekniset palvelut

Hautala Sonja
ympäristötarkastaja
044 4294 233
Tekniset palvelut

ymparisto@ylivieska.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare