Kategoriat
Yleinen

Ylivieskan kaupungin tiedote liittyen lukion opiskelu- ja työskentelytilojen sisäilmaselvitykseen 28.8.2024

Lukiolla järjestettiin 28.8.2024 tiedotustilaisuus opiskelijoille, huoltajille ja henkilöstölle lukion opiskelu- ja työskentelytilojen sisäilmaselvityksistä ja tehdyistä toimenpiteistä. Osallistujia tiedotustilaisuudessa oli etäosallistujat huomioon ottaen n. 90 henkilöä.

Tilaisuudessa esiteltiin insinööritoimisto Jouni Mikkola Ky:n tekemä kuntotutkimuksen raportti. Lisäksi kaupungin teknisten palveluiden toimesta esiteltiin tutkimustulosten pohjalta kesän 2024 aikana tehtyjä toimenpiteitä. Raporttien pohjalta on myös laadittu Ylivieskan kaupungin ympäristöterveyspalvelujen toimesta Terveyshaitan arviointi -raportti. Nämä raportit julkaistaan kaupungin verkkosivuilla.

Yhteenvetona voidaan todeta, että pääosa sisäilmaoireilusta voidaan yhdistää tutkimuksissa havaittuihin villakuituihin ja puutteelliseen tiivistykseen sisärakenteissa. Lisäksi erilaisilla ilmanvaihdon ratkaisuilla voidaan todeta olevan merkitystä. Kesän 2024 aikana tehdyissä korjaustoimenpiteissä on tehty opetustilojen parannustoimenpiteitä sekä hankittu myös erillisiä ilmanpuhdistusyksiköitä. Lisäksi ilmanvaihtoon liittyviä parannustöitä jatketaan syksyn 2024 aikana. Muuten esille tulleita korjaustarpeita tarkastellaan talousarviosuunnitelman yhteydessä.

Sisäilmatyöryhmä jatkaa toimintaansa seuraten toimenpiteiden vaikutuksia ja tarvittaessa jatkaen tutkimuksia. Asioiden etenemisestä tiedotetaan lukion opiskelijoille, huoltajille ja henkilöstölle.

   

Lisätietoja:

Risto Suikkari, vs. tekninen johtaja, 044 4294 237, risto.suikkari@ylivieska.fi

Maria Sorvisto, kaupunginjohtaja, 044 4294 210, maria.sorvisto@ylivieska.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare
Takaisin