Kategoriat
Sosiaali ja terveys Yleinen

Influenssarokotukset alkavat Pohjois-Pohjanmaalla loka-marraskuussa

Influenssarokotukset alkavat Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella paikkakunnan mukaan joko lokakuussa tai marraskuussa 2024. Paikkakuntakohtaiset rokotustiedot löytyvät Rokotukset-sivulta. Samalla on mahdollista ottaa koronarokote, jos sitä ei ole käynyt ottamassa vielä tänä syksynä. Rokotukset toteutetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n suositusten mukaisesti.

Influenssarokotusten käytännöt vaihtelevat paikkakunnittain. Rokotukseen voi tulla joko ajanvarauksella tai ilman ajanvarausta. Ilman ajanvarausta tapahtuvat rokotukset on jaoteltu sukunimen alkukirjaimen tai ikäryhmän mukaan tai ne ovat auki kaikille ilman jaottelua. Kaikilla paikkakunnilla rokotuksen saa tiettyinä ajankohtina ilman ajanvarausta, vaikka käytössä olisi myös ajanvaraus. Palvelukodeissa tai säännöllisessä järjestetyssä kotihoidossa olevat henkilöt rokotetaan asumisyksiköissä tai kotona.

Aikaa influenssarokotukseen ei voi varata sosiaali- ja terveyskeskusten ajanvarausten puhelinnumeroista eikä Digitaalisesta sote-keskuksesta. Pyydämme, etteivät asiakkaat soita influenssarokotuksiin liittyvissä asioissa sosiaali- ja terveyskeskusten vastaanottojen puhelinnumeroihin. Rokotusten ajanvarausta varten on oma puhelinnumero niillä paikkakunnilla, joissa ajanvaraus tapahtuu puhelimitse.

Koronarokotukset on aloitettu Pohteen alueella alkusyksystä. Jos asiakas on käynyt koronarokotuksessa syys-lokakuun 2024 aikana, hänelle on voitu varata samalla käynnillä aika influenssarokotukseen. Influenssarokotuspäivinä asiakas voi ottaa influenssarokotteen, koronarokotteen tai molemmat, jos hän ei ole vielä saanut koronarokotetta tänä syksynä. Jos asiakas on sairastanut koronan tänä syksynä, koronarokotetta ei tarvitse ottaa.

Rokotuspäivät, kohderyhmät ja tiedot mahdollisesta ajanvarauksesta löytyvät paikkakunnittain Pohteen verkkosivulta Rokotukset:

Rokotustiedot paikkakunnittain

https://pohde.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare
Takaisin