Elintarvikevalvonnan tarkoituksena on suojata kuluttajaa elintarvikkeiden aiheuttamilta terveyshaitoilta
Elintarvikevalvonta
Elintarvikevalvonnan tärkein tehtävä ja tavoite on turvata elintarvikkeiden terveydellinen laatu sekä suojata kuluttajia elintarvikkeiden aiheuttamilta terveyshaitoilta.
Terveysvalvonta valvoo elintarvikkeita ja niiden valmistusta, pakkaamista, muuta käsittelyä, maahantuontia, markkinointia, kuljetusta, kaupanpitoa, tarjoilua tai muuta luovutusta. Toiminnanharjoittajat itse valvovat omaa toimintaansa omavalvonnalla. Elintarvikevalvonta valvoo ja ohjaa omavalvontaa. Käytännössä valvonnasta vastaavat terveystarkastajat, jotka tarkastavat elintarvikehuoneistoja ja elintarvikkeita.
Ajankohtaista
Tiedote elintarvikealan toimijoille.
Palvelupaikat
Toimipiste
Ympäristöterveydenhuolto
Tasangontie 21
84100 YLIVIESKA
Ohjeita elintarvikealan toimijoille
Ruokaviraston opas ravintolatoiminnan aloittamiseen
Ruokaviraston opas liha-alan laitoksen toiminnan aloittamiseen
Opas hyvään elintarvikehygieniaan
Ruokaviraston elintarviketieto-opas
Ruokaviraston ravitsemus- ja terveysväiteopas
Ruokavirasto Toimi turvallisesti elintarviketyössä!
Medium-kypsennetyn jauhelihapihvin valmistus ja tarjoilu