Elinvoimaista bloggausta: Yrittäjyydestä haaveileva saa opastusta yrittäjyysneuvonnasta

Yrittäjyyttä suunnitteleva tarvitsee tuekseen mahdollistajia ja myötätuuleen puhaltavia ihmisiä. Omaan yrityshaaveeseeni on suhtauduttu vuosien varrella monella tavalla. Joidenkin keskustelukumppaneiden kanssa olemme lähteneet innostuneesti ideoimaan liiketoimintaa yhdessä ja ehkä olemme jo hieman vilkuilleet liiketoimintasuunnitelmaa. Joissakin keskusteluissa olen kohdannut kannustuksen sijaan yrittäjyydellä pelottelua ja joskus on povattu jopa konkurssia.

En ole luovuttavaa tyyppiä, joten konkurssiennustukset ovat korkeintaan kannustaneet pohtimaan, miten voisin ennakoida kompasteluani yrittäjänä. Innostavimpia keskusteluja olen käynyt yrittäjien kanssa, jotka ovat tehneet sen, mitä itse vielä pohdin.

Olen ollut edelliset kolme kuukautta työkokeilussa Ylivieskan elinvoimapalveluilla. Kokeilun hengessä käytin mahdollisuuden tutustua elinvoimapalveluiden maksuttomaan yritysneuvontaan, josta seuraavaksi kerron hieman tarkemmin.

Yritysneuvonnasta käytännön vinkkejä liiketoiminnan suunnitteluun 

Ensimmäisellä yritysneuvontatapaamisella ei tarvitse tietää juurikaan liiketoiminnasta. Riittää, että on jonkinlainen idea omasta yrityksestä.

Ylivieskan elinvoimapalveluiden yritysneuvonnasta saa apua ja tukea maksuttomasti. Asiakkaan toiveesta tapaaminen voidaan toteuttaa verkossa, kasvokkain, sähköpostin välityksellä tai puhelimitse. Verkkosivuilta löytyvästä Yritystulkista löytyy valmiita suunnittelupohjia ja vinkkejä liiketoiminnan kehittämiseen. Yritystulkin sisältö on suunnattu aloittaville ja kokeneille yrittäjille.

Oman yritysidean esiin tuominen on samaan aikaan innostava ja hieman ujostuttava hetki. Esitän oman tapaamiseni alussa toiveen, että yritystoimintani suunnittelun keskiössä olisivat omat vahvuuteni. On mukava huomata, että Ylivieskan elinvoimapalveluiden yritysneuvonnassa ajatukseni otetaan todesta ja ne tulevat kannustavasti huomioiduiksi.

Alkukartoituksen jälkeen pohdimme aloittavan yrittäjän seuraavia askelmia. Käymme läpi yrityksen perustamisen vaiheet, koska hyvällä suunnittelulla voidaan ennakoida mahdollisia riskejä. Anna-Sofia ja Petri kertovat, että kaikkea yritysideaan liittyviä yksityiskohtia ei tarvitse tietää heti, vaan voin jo varhaisessa vaiheessa alkaa viritellä ajatuksia täyttämällä liiketoimintasuunnitelmaa.

Helposti täytettävä liiketoimintasuunnitelma löytyy Oma Yritys-Suomi -verkkosivuilta. Sivustolle tunnistaudutaan ja palvelu opastaa suunnittelemaan vaiheittain omaa liiketoimintaa. Käyttäjä voi tehdä useamman eri suunnitelman, mikäli mielessä on monia yritysideoita. Kirjoitettu tavoite toteutuu todennäköisemmin kuin pelkästään päässä pyöritelty.

Verkkosivuilta työkaluja suunnittelun tueksi

Ensimmäinen yritysneuvontatapaaminen herätti kutkuttavia ajatuksia. Niiden myötä korjaan aikaisempaa: yrittäjyydestä haaveileva tarvitsee tuekseen enimmäkseen myötätuuleen puhaltavia ihmisiä, mutta myös varautuminen mahdolliseen kompasteluun on fiksua.

Lisää tietoa yritystoiminnan perustamisesta löytyy ainakin seuraavilta verkkosivuilta:

Ylivieskan elinvoimapalvelut: Yrityksen perustaminen.
Tutustu elinvoimapalveluiden Yritystulkkiin.
Tutki liiketoimintasuunnitelman työkaluja Oma Yritys-Suomi -sivustolla.

Innostunutta ja yritteliästä loppuvuotta kaikille!

Artikkelin kirjoitti Tiia Mällinen, joka alanvaihtajana oli työkokeilussa Ylivieskan kaupungin elinvoimapalveluissa.

 

 

Jaa sosiaalisessa mediassa:
FacebookTwitterShare